I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

vad menar gza/genius?

Utländsk Hiphop - Allmänt

   

2005-05-07 21:14

vad menar gza/genius?

Nu kommer jag med något som jag funderat över i snart tio år. I låten "Cold War" på skivan "Liquid Swords" hävdar GZA med bestämdhet att:

"It was the night before New Year's,
and all through the fuckin projects
Not a handgun was silent,
not even a Tec..."

Kan du som är forumexpert på de här sakerna, berätta exakt vad han menar med detta djärva uttalande? En "Tec" är ju som bekant en billig vapenmodell som varit ganska populär på gatorna i USA, bland annat för att de är relativt lätta att konvertera till helautomat samt att det finns högkapacitetsmagasin till dem. Kan det vara så att GZA här vill göra gällande att Tec:en är ett skräpvapen som man bara tar till i yttersta nödfall - när alla alternativa blysprutare sinat - och att den aktuella kvällen han nämner var så till den milda grad händelserik att de allra flesta som var ute och förlustade sig faktiskt blev tvungna att falla tillbaka på nödarsenalen i detta pressade läge? Eller kan det vara så att det i huvudsak är småtjyvar som utrustar sig med Tec:ar, och att till och med dessa individer var med och sköt natten ifråga?

Värsta känslan?
olycklig kärlek... händer alltid mej.... :(