I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Orka se skillnaden! Tänk.

Utländsk Hiphop - Allmänt

   

2004-07-18 13:21

Orka se skillnaden! Tänk.

Det finns ny och äldre hiphop, det finns bra och dålig hiphop.

Oftast har inte det som väger tungst legat på listorna utan den mer kontemporära musiken har legat där. Undertiden görs tidlös musik som inte (oftast inte) får se toppen men är tidlös, så var det förr och så är det idag. Det är lätt att använda begrepp som underground här men det behöver inte vara bra för att det är underground, det handlar nog mer om budskap och att stå emot kommersialismen inte för den.

Några som varit duktiga på att använda trender till sin fördel (exempelvis P.Diddy) har följt med i sina snabbt ökande skivsäljningar och levt lite på just trenden. Sedan har många gjort sin grejj och levt på den och fortfarande hållt sig högt upp på listorna.

Vad jag vill komma till är att den bästa hiphopen är inte den som man får se på TV (oftast) eller den man hör på radio. För när får man se Mobb Deep, Common, Cappadonna, Ghostface Killah eller exempelvis Sage Francis på MTV, Ztv? eller höra den på (den absolut värsta radiokanalen) 105,9.

Shit, när det gäller HipHop så ver inte den "stora massan" någonting.

Ge gärna exempel på artister och musik som är tidlös men inte (tillräckligt) erkänd ..

S.C. - Ferdinand - [email protected] -