I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Best of Mos Def

Utländsk Hiphop - Allmänt

   

2004-06-14 11:58

Best of Mos Def

Om man skulle sätta ihop en CD på typ 60 minuter med det bästa av och med Mos Def, hur skulle den se ut? Några låtförslag:

DJ Honda feat. Mos Def - Travelling Man (remix)
Mos Def är egentligen bättre på orginalversionen, med ett hungrigare flöde och svängigare refräng; men remixens intrumental är så ofantlig oslagbar och fantastisk att t.o.m den odödliga orginalversionen framstår som fattig i jämförelse.

Blackstar - Definition
Kräver egentligen ingen förklaring, den finaste stunden på Blackstar-skivan, som på det hela taget är en av hiphopens finaste stunder någonsin. Odödlig låt.

Mos Def - Umi Says
Med förvisso jämn konkurrens ändå det kanskse bästa spåret från solodebuten. Instrumentalen är levande och organisk, och passar Mos Def som hand i handsken när han flyter fram filosofin.

Common feat. Mos Def - The Questions
Underhållande och klurigt med två av hiphopens största.

Mos Def & Talib Kweli feat. Mister Man - Fortified Live
Soundbombing-klassikern kräver egentligen ingen introduktion.

The Roots feat. Mos Def - Double Trouble
Klart det krävdes en Mos Def för att liva upp den annars så dödstråkiga Things Fall Apart. Mitt första möte med Mos Def, faktiskt.

Reflection Eternal feat. Mos Def - This Means You
Det närmaste duon plus Hi-Tek kommit höjderna på Blackstar-skivan. En inspirerande och smärtsamt svängigt beat och herrarna i absolut högform.



Fler förslag?