I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Regler för forumet Svensk hiphop Request / Önska

Svensk Hiphop - Request / Önska

   
Redaktionschef

2012-03-28 10:19

Regler för forumet Svensk hiphop Request / Önska

1 – Att önska en låt eller skiva

Försök vara så tydlig som möjligt när du ber om låt, all information du har är till användning. Är artisten svensk, vad heter låten, vet du var den släpptes, vilka ingick i gruppen och så vidare. Vissa har många låtar liggande på sin dator och kan hjälpa dig om de får en utförligare beskrivning än till exempel: ”Den där låten där den där skånska killen rappade om att sälja narkotika och kopulera med kvinnor.”

2 – Inga nedladdningslänkar till olagligt publicerat material

Vi vill påminna om att Sveriges lagar gäller på whoa.nu och att du har accepterat detta när du blev medlem i communityt. Posta därför inga nedladdningslänkar till låtar du inte med 100% är säker på är lagligt publicerat för nedladdning från början. Det är okej att ge ut nedladdningslänkar till musik som släppts gratis från början (som till exempel gratis netplays eller från artisters hemsidor). Är du osäker så lägg inte upp musiken för nedladdning.

3 – Om någon har postat en olaglig nedladdningslänk

Vi uppmuntrar upphovsrättsmän och andra att höra av sig till oss om de upptäcker att något material har postats för nedladdning trots att detta inte är lagligt publicerat för gratis nedladdning från början. Vi försöker att upptäcka upphovsrättsliga brott så gott vi kan själva, men ibland kan vi missa lagbrott. Kontakta då en moderator i forumet eller en admin så kommer vi att vidtaga åtgärder i fallet.

4 – Streamingtjänster

Det är okej att posta länkar till streamingtjänster, exempelvis youtube. Vi vill bara påminna er om att om ni lägger upp material på en streamingtjänst som inkräktar på upphovsrätten så begår ni ett lagbrott och upphovsrättsmannen kan kontakta streamingtjänsten för att få sådant material borttaget.

Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!