I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Video Battle] Crome vs Tay Tay (Ri-Fa) **Basementality Battles**

Svensk Hiphop - Battles

   
Producent

2012-10-18 11:32

[Video Battle] Crome vs Tay Tay (Ri-Fa) **Basementality Battles**

Tjabba. Såg inte denna battlen nånstans här på forumet så jag tänkte att jag lägger upp den.//Paz

Rappare

2012-10-18 11:45
Hade nog diggat crome mer om jag hörde vad han sa. Ger det till tay. Men han sken inte..
ClaesTrofobik.se

2012-10-18 14:07
vad babblar crome om? det ser säkert skitsnyggt ut på papper men det här är bara skit tråkigt att lyssna på.......tur att tay tay skrev så långa ronder

2012-10-18 14:48
Finns Cromes uppträdande på talang någonstans?
 
Producent

2012-10-18 15:27

2012-10-18 20:25
Crome var så mycket tyngre, fan att publiken inte kan engelska, känns som alla Basementalitys events e packad med småbarn nuförtiden
Producent

2012-10-18 20:30
Crome spottade som en rabiessmittad fucking kobra asså, didn't know he had it in him, o_O

Han borde ju hänga med grabbarna ut i världen på några internationella events? Tror säkert att han hade gjort det riktigt bra!

//Paz

2012-10-18 23:50
Trodde ni hade lärt er att unlimited inte funkar vid det här laget

2012-10-19 00:45
Tror säkert att han hade gjort det riktigt bra!


lol'd.
 

2012-10-19 17:00
haha fasas domslut ang. att det är svårt när det går fort xD
det gick så fort blabla "så jag fff ...(tänkte säga "förstod inte" -ångrar sig)... hörde inte" haha p15's kan inte engelska så låt dom då inte döma xD

chromes första var så jävla rolig å jag håller i helhet med om att han verkligen förtjänade vinsten enkelt. baaai
www.myspace.com/ydetobbe

"En misantrop är ju trots allt bara ett annat ord för en upplyst person. :P " -Simba

2012-10-19 18:18


vad babblar crome om?

är jag ensam om att inte ha några större problem med att förstå cromes rader? :S finns väl något enstaka tillfälle där man inte riktigt förstår där det blir som mummel men inte alls för ofta.


Crome spottade som en rabiessmittad fucking kobra asså, didn't know he had it in him, o_O


håller med! sjukt mycket bättre än vad jag förväntade mig
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2012-10-20 21:52
crome döda tay !!

2012-11-11 18:03
Tycker Crome har kört sjukt hårt i alla sina battles. Ibland borde han köra lite mer humor och kanske ta det lite långsammare när det är en svensk publik. Och prova lite mer karisma och mindre aggressivitet. Han kan ju tala språket väldigt bra, till skillnad från många andra svenskar som försöker battla på engelska. Jag skulle vilja se honom möta kanadensiskt eller amerikanskt motstånd. Då skulle man se hur sjuk han verkligen är. Eller höra han köra ett battle på svenska, det hade varit klassiskt.

2012-11-11 18:19
simPle han kommer att möta arsonal :)
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2012-11-12 16:40
är jag ensam om att inte ha några större problem med att förstå cromes rader?


nopes, jag hör utan några problem alls och jag blev lite taggad på Ars-matchen.

2012-11-14 17:52
Metastrof skrev:
simPle han kommer att möta arsonal :)


Källa?

Såg Arsonal mot Shotty Horror senast idag och han är riktigt stark även om jag tycker att Shotty tog den matchen. Arsonal är ingen personlig favorit men jag tror Crome mot honom är en bra matchup. Blir intressant att se vilka vinklar Crome kommer att gå på. Hoppas han kör över snubben med skämt och bars :) Crome är en rolig jävel men han måste vara tydligare i sin leverans om han vill vinna fler fans.

2012-11-14 18:44
Hoppas han kör över snubben med skämt och bars :)


Ungefär lika troligt som att han skulle kunna mäta sig mot en sådan som Dizaster, Ars är 80% karisma och presence, 20% verser, bara verserna är tillräckligt för game over mot en amatörafton som Crome, lägger du sen till karisman så är det garanterad liksäck.

Detta är ingen bra matchup, och du drömmer om du tror Ars ens tar honom på allvar.
 

2012-11-16 09:28

Detta är ingen bra matchup, och du drömmer om du tror Ars ens tar honom på allvar.

Kanske ingen bra matchup i dina ögon men om man pratar svenskt mot amerikanskt motstånd är det svårt att hitta balanserade matcher. Det jag har lite svårt för med Crome är hur tuff och arg han vill framstå. Mot en som Arsonal skulle han förmodligen bli tvungen att ändra lite på det och inte spela gangsterkortet så mycket om han hade velat bli tagen på allvar. Det öppnar för nya vinklar och det är lite det jag är ute efter och tror det skulle kunna bli skoj.

2012-11-16 14:25
Det öppnar för nya vinklar


För en person som inte ens har en egen unik identitet kommer den här biten bli väldigt komplicerad att få till, eller snudd på omöjligt rent ut sagt.
 

2012-11-17 00:13
Jag tror jag har sett alla Cromes battles som finns på youtube och jag tycker mig kunna få grepp om vilken identitet han vill representera. Om den är unik går ju att diskutera men jag har inte sett några andra svenska rappare som kör på engelska som liknar hans stil. Frågan är ju också om man måste ha en unik identitet för att komma med en intressant vinkel. Och vinkeln kan dessutom vara unik även om ens identitet inte är det. Men varken identiteten eller vinkeln behöver vara unik för att den ska vara bra, eller hur?

Jag tycker i alla fall att borträknat ifrån Bowers så är Crome den just nu mest lyriskt skillade engelsktalande rapparen i Sverige. Och jag tror dessutom att han skulle lyfta rejält om han fick möta internationellt. Han förtjänar i alla fall bättre motstånd än Gay-Gay och Gustav Fasa. Fasa-battlen var ju en jävla fars. Han kanske är duktig på SVENSKA för att vara FEMTON år men på engelska blir det ju direkt pinsamt. Och Tay-Tay kan jag inte direkt uttala mig om, har inte sett några bra battles med honom hittills. Du kanske kan tipsa om nåt? I alla fall en rond? Inte? Nej jag trodde väl det. Man ser det på honom att han inte har det i sig. Men han är säkert bra på andra saker i livet.

Peace

2012-11-17 00:24
Krävs ingenting att göra det "Crome" gör och det finns överhuvudtaget inget unikt med det, gjorde det skulle han ej behöva copy/paste så förbannat mycket som han gör och gjort.

Men kul för han att han tillhör toppen i en ankdamm som består av ungefär fem-sex stycken som regelbundet kör på engelska, och där klyftan mellan honom och bowers är flera mil bred.

"lyriskt skillade"

i lol'd.
 

2012-11-17 01:06
simPle

2012-11-18 14:04
brb2009 skrev:
Krävs ingenting att göra det "Crome" gör och det finns överhuvudtaget inget unikt med det, gjorde det skulle han ej behöva copy/paste så förbannat mycket som han gör och gjort.

Men kul för han att han tillhör toppen i en ankdamm som består av ungefär fem-sex stycken som regelbundet kör på engelska, och där klyftan mellan honom och bowers är flera mil bred.

"lyriskt skillade"

i lol'd.


I grund och botten handlar det ju om smak, eller hur? Du gillar inte Crome för att han kör nån g-stil (nytt ord?). Jag hajar det och jag har oftast också svårt för den typen av rap. Men om man lyssnar på rim-scheman och bryter ner texterna så skulle du se att Cromes bars har en mer avancerad struktur än t.ex Tay-Tays. Du är ju fri att tycka vad du vill och jag är glad att det jag skriver får dig att (hån?)skratta. Det bjuder jag på och du behöver säkert det.

Den främsta anledningen till att jag gillar Crome är för att jag själv höll på med battle-rap men det var säkert 13-14 år sedan. Då höll han också på i samma nätverk och han var en jävligt ödmjuk och lojal kille som var sjukt duktig på att skriva redan då. Och den stilen han kör är inget han har hittat på utan han är så.

(Inlägget ändrat av Oracle pga offtopic och personangrepp 2012-11-20 20:54:15)

2012-11-18 14:29
Du gillar inte Crome för att han kör nån g-stil


Jag har absolut noll respekt för någon som snor cadences och dyl från artister på andra sidan vattnet, saknar man en egen identitet har man inte ett skit att göra i en genre som helt kretsar kring att ge uttryck för sådana saker, det är verkligen egentligen inte svårare än så.

Sen om du skiter i byxorna när du hör hans 180km/h babbel om ingenting och hur han skall massakrera,dissikera,äta upp,steka,fritera och molestera någons dvärghamster så får du göra det.

Att du sen försöker försvara dessa "scheman" som om dom skulle vara avancerade eller svåra att skriva är rent ut sagt skrattretande.

Att du sen inte kan se hur mycket han "lånar" eller skall vi fint säga "låter sig inspireras av" talar mer för hur basal din egna kunskap om denna avgrening av rap är.

Nej, han "är inte" sån, en person som tex springer in på ett disco, och slår två snabba på en kille bakifrån och sedan lägger benen på ryggen som en jävla 100m löpare har kycklinghjärta, han har försökt bygga sitt självförtroende på gymmet, en sån där som har "byggt" på sig men har inte ett skit för det, förutom att han kan gå ut och röka i linne och visa upp sina fula gaddningar trots att det är -30 ute när han är på krogen.

Således är han heller inte trovärdig för fem öre.

(Inlägget ändrat av Oracle pga offtpoic och personangrepp 2012-11-20 20:54:55)
 
Redaktionschef

2012-11-20 20:58
Tråden rensad

Håll fokus på battlen och inte på varandra. Har ni saker ni behöver reda ut så gör det via meddelanden, under förutsättning att ni följer reglerna.

Förväntar mig on-topic i den här tråden från och med nu. Fortsatt offtopic, förolämpningar osv resulterar i borttagna inlägg och vid behov även tillsägelse/varning/ban, vilket vi borde klara av att undvika.

/admin
Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!

2012-11-21 17:08
jag tror Crome mot honom är en bra matchup. Blir intressant att se vilka vinklar Crome kommer att gå på. Hoppas han kör över snubben med skämt och bars :


bra matchup? Crome är en punching bag för Arsonal.

Arsonal kommer vinna denna battlen på throwaways. Om Gustav Fasa har en jämn match med Crome, möjligtvis hade han vunnit den om han itne hade chokat.. hur ska då Crome ha en chans mot Ars?

What's a small thing to a giant? AND I MOTHERFUCKING HATE MIDGETS

2012-11-21 17:20
Tycker du går lite för långt när du säger att Gustav Fasa nästan vann, men ja jag tror inte att Crome har en chans egentligen. problemet är dock att det kan bli lite som Johnny Storm vs Allyawan... och isf skulle Crome ändå vinna. Hoppas verkligen på bättre domare
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2012-11-21 17:40
Fasa har iaf välskrivna rader. Vad exakt har Crome som battlerapper?

2012-11-24 00:46
Fasa är duktig... på svenska. Det engelska språket har han ju jättesvårt att komma igenom seriöst på. Men han har potential och att han har börjat köra på engelska är roligt för det kan bara bli bättre. Sen är ju frågan om han inte borde träna ett par hundra timmar till innan han ger sig ut på video och battlar på engelska. Att han ändå gör det tyder ju på ett stort mod och/eller en stor brist på självinsikt.

Det Crome har som battlerapper är aggressivitet och flyt och dessutom en gedigen erfarenhet. Tror inte det finns någon som kan skaka honom på scenen. Jag tror att han kommer ge Arsonal en bra match. Hoppas verkligen att Arsonal kommer med sitt bästa.

2012-11-25 18:06
Under drygt två års tid har detta varit en väldigt behaglig mask att bära,
den har fyllt sitt syfte ypperligt och gav mig en möjlighet att rikta all ilska jag burit på.

Det senaste året har det dock egentligen inte alls varit en vettig representering över var jag själv befunnit mig som person, och hur sjukt det än må låta så växte det nästan till en fiktiv "personlighet", där man till slut inte ens behövde lägga tankar bakom det som skrevs utan det flöt på av mer eller mindre vana, det förväntades nästan av en att man skulle bete sig på ett visst sätt.

Privat så har det varit en lång väg ut ur det mörker som jag levt i större delen av mitt liv, men där jag befinner mig idag så går det inte att fortsätta trampa dessa gamla mönster.

Inte föräns nu senaste veckan stod det klart för mig, hur ohyggligt uppblåsta proportioner detta tagit sig, och då det aldrig egentligen har funnits någon illvilja eller personligt agg bakom det som postats så känns det helt galet att man skall låta saker eskalera iväg ytterligare.

Därför ber jag nu om ursäkt till dom jag gått åt, och dom som fått ta del av dessa smällar som utdelats, jag har redan varit i kontakt med Crome, och vi har pratat ut om saker, men då han är en av dom som fått utstå i särklass mest smällar så tar jag tillfället i akt och ber om ursäkt här med.

Ni är välkomna att tolka och tro vad ni vill om detta, men jag känner mig, klar nöjd och redo att ta av mig dessa masker, och släppa taget om detta alias.


Lev väl, och lycka till med allt vad ni företar er. // brb2009 done retired-
 

2012-11-25 19:01
ojoj. Hejdå Brb, kommer sakna din kompromisslösa surhet.
http://soundcloud.com/80scrackpolo

2012-11-25 19:20
Thank you CROME... I guess?
 

2012-11-25 21:54
Hahahaha....
 

2012-11-25 22:08
Tack Crome
 www.myspace.com/thesircuz
Skivsamlare

2012-11-26 01:48
asså hahah brb..
http://soundcloud.com/majestictwelve
Ask beavis i get nothing but head.

2012-11-26 08:32
Gud vad konstigt. Vad har du hotat honom med egentligen Crome? Och varför skulle han köpa tio ex av Kartellens skiva?
http://soundcloud.com/80scrackpolo

2012-11-26 12:00
Vem hade tryckt upp klistermärken? Ja, det va underhållning från början till slut... Nu är det tyvärr slut och underhållningsvärdet på sajten rasade med ca 50 procent
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2012-11-26 13:37
Ett ovärdigt avslut.. Hoppas du dyker upp under nytt alias brb!
Walking the street of dreams
Manager

2012-11-26 16:17
HAHA vilken jävla lirare du är brb...
/ Deedz.
http://www.facebook.com/jewoit

2012-11-26 16:39
vila i frid :(
Producent

2012-11-26 18:13
Jävla pussy är du brb, du vågar inte stå för skiten du häver ur dig när det börjar bli lite varmt i kläderna? Svagt och patetiskt. Men sure, om det nu är så att du verkligen har massa uppfuckade issues och nu ska göra avbön så bra. Då tar jag tillbaka det jag skrev till dig i en nattråd (du vet nog mycket väl vad jag skrev och innebörden av det om du hann läsa det). Du får nog dock fortsätta vänja dig vid att halva forumet bara ignorerar dig helt framöver tyvärr.

//