I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Övrigt] Whoa rekommenderar: Henry Bowers - Sveriges battlestolthet

Svensk Hiphop - Battles

   
Redaktionen

2012-04-26 00:29

[Övrigt] Whoa rekommenderar: Henry Bowers - Sveriges battlestolthetFrån Whoa-bloggen:

Lite mer än en handfull svenska battlerappare har deltagit i ett större antal battles, både i Sverige mot svenskar, i Sverige mot internationella förmågor och i utlandet. Men ingen har gått så många battles och samtidigt hållit så jämn, hög kvalitet som Uppsala-sonen Henry Bowers eller Kung Henry som han också går vid. Han gjorde sin första battle (mest för att testa) i en liten källarlokal i Stockholm för ungefär två år sedan och har sedan dess krossat motståndare efter motståndare (nästan) och rest långväga för att battla och har erhållit en stor respekt hos många battlerappare, arrangörer och publik. Henry Bowers har mött några av de battlare som anses vara de bästa av de bästa och har utvecklat sig själv till att själv ligga i toppen och hålla världsklass. Med en charmig publikkontakt och närvaro, vassa metaforer och liknelser, punchlines med rejäl tyngd i och snitsiga, smarta, genomtänkta förödmjukelser visar Henry Bowers hur en bra battlerappare ska vara. Genom hårt förarbete och en extrem medvetenhet i framförande och beteende har han vunnit battlehjärtat hos de flesta som sett honom göra det han gör bäst.

Samtidigt håller Henry Bowers även på med annat inom hiphopen, exempelvis släppte han sitt album The TV OD LP här på Whoa förra året vilket mottogs varmt hos många med sin avvikande elektroniska ljudbild fylld med influenser av både dub och alternativa samt experimentella hiphopsounds. Självklart har han kommit med ett antal album innan det också, exempelvis släppte han tillsammans med den även battle-medverkande rapparen Spakur albumet Tag oss till er ledare 2010. Och dessutom började han 2001 tävla i det svenska poetry slam, något som resulterade i förstapris i grenen "röst och rörelse" under SM i Malmö 2003, samt att han stod som vinnare i huvudtävlingen i Alvesta året därpå. Men inget har stoppat honom från att nästan konstant ha varit aktuell med en ny battle de senaste åren. Det är därför allt som allt inte så konstigt att vi hoppar från att rekommendera hiphop på sommarens alla festivaler till att rekommendera Henry Bowers - Sveriges battlestolthet. Har du mot förmodan missat någon battle med honom kan du ta igen det i den här posten, samt läsa reflektioner och personliga favoritrader från de svenskspråkiga drabbningarna. Ha i åtanke att det är Henry Bowers som får strålkastarljusen på sig här, men det förringar inte för den sakens skull hans olika motståndares förmågor och skickligheter i ringen.


Läs resten av inlägget på Whoa-bloggen.

 
Toastare

2012-04-26 00:54
Skitfett!
www.twitter.com/jimmypistol232

2012-04-26 17:34
Trevlig läsning! Henry är utan tvekan någonting att vara stolt över och jag hoppas vi får se honom skina i WD3 i sommar.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2012-04-26 19:20
Grym läsning! Respekt till henry bowers