I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Audio] Fängelseplaneten - Flykten från Stockholm

Svensk Hiphop - Audio & Video

   
Admin

2012-06-12 11:34

[Audio] Fängelseplaneten - Flykten från Stockholm



Saxat från Whoa-bloggen:

Fängelseplaneten började ursprungligen som ett hiphopband med ett helt gäng medlemmar, men splittrades redan efter sin första EP, Lånad tid. Kvar blev bara rapparna William och Rasmus, men hiphop har ju aldrig varit en genre som egentligen kräver band och instrument i ryggen. De två killarna fortsatte alltså med projektet på egen hand, med egna produktioner, och nu finns ännu en EP för lyssning på Spotify.

På Flykten från Stockholm vill Fängelseplaneten fortsätta göra något originellt trots bristen på bandmedlemmar, genom hiphop av det lite mörkare slaget byggd på en och annan akustisk sampling. Texterna har fortsatt åt det mer självbiografiska hållet men visar tydliga hiphopkopplingar med referenser till bland annat Ice Cube och Wu-Tang Clan.

Originalitet och att ge bort sig själv är oftast en lyckad kombo inom musik, så undertecknad rekommenderar en provlyssning, om inte annat så åtminstone på låten Trappor. Fängelseplaneten har enligt sig själva mer musik planerad i framtiden så det är bara att tända hiphopfyren och hålla utkik.




Länk till EP:n på Spotify för den som inte vill lyssna i webbläsaren.

Carl Only Bildt 4 Cuban Linx
http://matiasrankinen.wordpress.com
Missa inte världens bästa radioprogram Starka Personligheter.