I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Whoa Netplay] Populärmusik – Gomorron Sverige

Svensk Hiphop - Audio & Video

   
Redaktionschef

2011-05-11 21:07

[Whoa Netplay] Populärmusik – Gomorron Sverige



Från Whoa-bloggen:

Populärmusik, från Piteå i Norrbotten, fick bra respons 2005 i samband med EPn Tack för kaffet. Två år senare var rapparna Mikael Lindblom och Johan Engström tillbaka på nytt, i sällskap av Martin Carlsson på sång och gitarr, med Hejn EP. Efter ett par års vila gjorde Populärmusik comeback igen under sommaren 2010, men med Mikael som ensam rappare. Med sig hade han nu även producenten Joakim Öhman aka Jakke vid sin sida som permanent medlem.

Nu släpps äntligen gruppens första fullängdare, i form av skivan Gomorron Sverige, exklusivt här på Whoa. Senare dyker den även upp i såväl CD-format som på Spotify. Arbetet med plattan påbörjades våren 2010 och har alltså pågått i ungefär ett års tid. Efter två EPs och en tids tystnad kände duon att det helt enkelt var dags att släppa ifrån sig något större. Titeln på albumet anspelar mycket på det svenska samhället idag och många av de konstiga grejer som förekommer där, men som vi själva också ofta är en del utav. Ett sorts “wake up-call” om att vi som individer faktiskt ibland är en del av problemet som vi klagar på. En sorts konkret och personlig blandning av samhällskritik och självkritik, så att säga.

Här hittas låtarna Gomorron Sverige, Aldrig varit där för att dansa & Minns det som igår, och ytterligare åtta nya spår. Kalle Gracias, Naomi E, Elias Rådelius samt gamla medlemmen Johan Engström gästar på skivan som är producerad, inspelad och mixad av Joakim Öhman. Här har även musikerna Joakim Nilsson (saxofon på Morrn’ Morrn’ och saxofon och gitarr Speciell), Andreas Stenberg (gitarr på Ångrar ingenting, Minns det som igår) och Elias Rådelius (komposition, gitarr, bas och sång på Återvändsgränd) hjälpt till med ljudbilden.

FÖR LÅTLISTA OCH NEDLADDNING, GÅ IN PÅ WHOA-BLOGGEN HÄR

Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!