I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Regler för forumet Svensk Hiphop Audio & Video

Svensk Hiphop - Audio & Video

   
Admin

2011-04-13 13:16

Regler för forumet Svensk Hiphop Audio & Video

1 - Trådarnas rubriker
När du skapar en tråd anger du om den innehåller en video- eller audiolänk och namnger sedan tråden i formatet "Artist - Låtnamn". Detta för att forumet ska bli lättare att överblicka. Finns inte denna information i din rubrik kan den komma att tas bort.

2 - I detta forum är det endast musikstycken som ska postas!
Det som postas i Svensk Hiphop Audio & Video ska självklart innehålla musik, dvs renodlade musikstycken i audio eller videoformat. Det är givetvis okej med videos där en person freestylar, men videos/audios med majoriteten snack och minoriteten musik kommer flyttas till svensk hiphop allmänt, webbsidor eller plockas bort.

3 - "Kan nån skicka låten?"
Det är inte längre tillåtet att be folk skicka låtar som du vill ha, helt enkelt p.g.a. att folk verkar ha svårt att skilja mellan lagligt och olagligt material. Alla låtletartrådar kommer därför att slängas, oavsett om det handlar om lagliga eller olagliga mp3s. Att be folk skicka piratkopierat material kommer ge alltifrån ett bortrensat inlägg till en livstidsban. Helt beroende av hur störande inlägget uppfattas.

Glöm inte att det effektivaste sättet att få tag i material som legat uppe i Whoas audioforum är att antingen skicka meddelande till den som gjort låten och fråga, eller att göra en sökning. Kolla även rapparnas hemsidor, det brukar finnas låtar för nedladdning där. Missa inte heller Whoas mp3-arkiv som har en del av det bästa som släppts gratis på nätet.

4 - Detta forum är till för att samla musiken från de lite mer stora/kända/etablerade på den svenska hiphopscenen!
Det händer att användare/artister frågar oss var gränsen går för att få sin tråd placerad i svensk hiphop audio & video. Förhoppningsvis ger nedanstående förklaring ett bra svar.

Det är inte kvalitén på musiken som bestämmer vilka trådar som syns i detta forum eller inte. Detta då folk helt enkelt har olika smak och det skulle bli för svårt att enas om vad som är bra och dåligt. Istället väljer vi att dra gränsen utifrån hur etablerad/uppmärksammad/känd en artist är.

För att räknas till en av de mer etablerade/uppmärksammade/kända artisterna måste denne ha blivit uppmärksammad i minst två olika media vid minst två olika tillfällen. Först och främst utgår vi ifrån de stora hiphopaktörerna: Whoa (dvs vår startsida) Kingsizemagazine.se, djsilenceblog.blogspot.com, Ametistazordegan.com, Klubbkoll.se, Duvetinte.se, En kärleksattack på svensk hiphop, P3 hiphop, P3 soul m.fl, men även större svensk press såsom kvällspress, tv och lokaltidningar. Andra faktorer som vi väger in i beslutet är t.ex. om artisten släppt ett album på ett bolag eller inte och om artisten gästat eller ingår i samma konstellation/grupp som en annan mer känd/etablerad/stor artist.

För att bilda oss en så rättvis uppfattning som möjligt försöker vi dessutom att googla runt efter träffar på artisten namn. Resulterar en sådan sökning mest i träffar från sidor som t.ex. artistens myspace, artistens hemsida, forum, små bloggar osv. så räknar vi inte artisten som en av de mer etablerade/kända/uppmärksammade på den svenska hiphopscenen.

De artister som inte tillhör de mer etablerade/uppmärksammade/kända hänvisas till forumet vår hiphop audio & video, oavsett om de alltså gör bra musik eller inte. Tanken är att om en artist faktiskt gör bra musik så kommer han/hon/de förr eller senare att börja uppmärksammas för den, och då kan han/hon/de börja posta sina trådar i svensk hiphop.

Även de allmänna reglerna för Whoa gäller i det här forumet, dessa går att läsa här.