I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Veckans MP3] Labyrint – Fingrarna i luften

Svensk Hiphop - Audio & Video

   
Redaktionschef

2009-06-18 06:08

[Veckans MP3] Labyrint – Fingrarna i luften

Massor av folk har frågat efter låten efter streetvideon på Whoa-TV häromdan. Nu är den här! Passa på och ladda hem och se till att pumpa den hårt i sommar!

Från Whoa-bloggen:

Efter enorma framgångar inom undergroundkretsar med Vår betong och över 500 000 lyssningar på youtube, har det nu blivit dags för nästa sommaranthem från den allt mer efterfrågade uppsalagruppen Labyrint. Låten heter Fingrarna i luften och har – efter den uppskattade tjuvstarten med streetvideon i tisdags – nu sin premiär idag här på Whoa.

Labyrint är ett crew av barndomsvänner från stadsdelen Gottsunda bestående av Aki, Dajanko, Jacco, AmsieBrown och Sai. Tillsammans gör de en mix av hiphop och reggae, antingen som reggaesång till hiphopbeats eller rap till reggaemusik (en genre som de själva väljer att benämna som ”betongreggae”). Visserligen har musiken alltid funnits med länge i bilden för medlemmarna (Aki hördes exempelvis på Whoa redan under 2005 med låten Yla med mig) men det är först på sistone som skapandet och resten av artisteriet blivit helt seriöst.

Förra året uppträdde kollektivet på Uppsala Reggae Festival och inom kort släpps succén Vår betong (skriven av Aki, framförd av Jacco) på nytt i en nyinspelad version med uppbackning av skivbolaget Universal. Ett mixtape är även det på väg, med planerad release på Whoa i början av juli. Tills vidare får vi emellertid alltså hålla till godo med följande låt, producerad av Masse från The Salazar Brothers.

Mediaspelare och länk för nedladdning finns på Whoa-Bloggen (klicka här)

Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!