I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Äkta och Sellouts! med ZTVs musikchef...

Svensk Hiphop - Audio & Video

   

2007-12-02 00:15

Äkta och Sellouts! med ZTVs musikchef...

I veckans Stämma diskuterades hiphopens äldsta och värsta flickvänner och huvudvärk... hela grejen med Äkta eller inte Äkta. Vad är äkta egentligen, vad handlar det om? Bryr ngn sig längre överhuvudtaget?

Det pratas ju hela tiden inom hiphopen om ngn är "äkta" eller inte... amerikanska rappare tjatar om att vara real, och vissa artister sägs vara en sellout. men vet man varför man ens själv använder de termerna? Det verkar som om hiphopen är allmänt riktig gnällig. Det var bara tvunget att reda ut det hela en gång för alla!

I programmet fick vi en definition vad "äkta" handlar om och varför det kan ha kommit till inom hiphopen... andra musikgenres verkar inte ha samma regler. Alla höll inte med varandra och diskussionen kom igång på riktigt efter ett tag i studion.

Alla hiphopare mäste lyssna på det här, ni har säkert åsikter.

De som satt i Stämman den här gången var:

Tony Zoulias - Musikchefen på Ztv, som också berättade vad som är trenden i svenska hiphop-musikvideos nuförtiden. Hur de ser ut, och vad som är ute.

Alex Strehl - manager, som tidigt på 80-talet sände radio med DJ Sleepy

Anton Hultberg - Journalist och krönikör.

Lyssna genom länken:

http://www.sr.se/webbradio/?type=broadcast&Id=892732&BroadcastDate=&IsBlock=0


Här är en länk till själva programsidan också:

http://www.sr.se/cgi-bin/sidor/amnessida.asp?ProgramID=2842&grupp=3871

Ametist - http://www.ametistazordegan.com