I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Dagensskiva.com recenserar "Conquer"

Svensk Hiphop - Audio & Video

   

2005-07-28 22:29

Dagensskiva.com recenserar "Conquer"

dagensskiva.com

Tank Marwin, Orphic (med förflutet i Special Blend och Skitzophrenic (beatsnickrare åt bland andra Fronda, Mazy och Ten-Brink) har en grupp ihop. "Conquer" är resultatet av deras ringmöte.

Ett möte som hålls framför tomma läktare i en sönderbombad stad.

Även om det inte är något uttalat tema för "Conquer" så känns det som att trion släpar sig fram på övergivna bakgator i en värld sprängd till bitar av maskiner, utomjordingar, eller bara oss själva. Mörkt och skitigt. Upplopp och kaos. Skräck och religion.

Det är här det ekande pianot i "In God's Name" studsar mellan de kollapsade fasaderna samtidigt som en undergångskör smyger sig upp längst med ryggraden. Det är här de mörka rösterna i "Letters from Hell" bryter upp från underjorden medan scratchade skuggor jagar fram bakom sprickor i fasaden, hela tiden precis utanför ögonvrån. Det är här trion drar fram som ett kedjegäng när de stöter ihop med Akem i "Everyday Destruction".

Det är här gruppen till slut släpar sig upp för en hög kulle och ser ut över det öde landskapet till tonerna av "The Island".

Allra bäst fungerar "Conquer" när Tank, Orphic och Skitzophrenic gör gemensam sak med MC Tia och Mazy i en barrikadmanifestation ovanpå brinnande bildäck medan "Someone Like You" rasar ut genom spruckna högtalare kopplade till ett slarvigt ihopplockat soundsystem.

"Conquer" imponerar stort såväl vad gäller levererande som Skitzophrenics produktioner. Men trots det brister albumet lite i materialväg och blir bitvis lite väl intetsägande. Men samtidigt är "Conquer" en start som lovar riktigt gott inför framtiden för Perfect Combination.

Nu väntar jag bara på att någon spelar in filmen som "Conquer" är soundtrack till.

Ola Andersson

Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.