I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Recension: Peshi-The work of art...

Svensk Hiphop - Audio & Video

   

2005-07-07 02:29

Recension: Peshi-The work of art...

Istället för att låsa in sig i en studio någonstans i Göteborg för att jobba med någon av stadens många begåvade producenter, bestämde sig Peshi för att börja pendla fram och tillbaka till sundsvall, där hon efter år av förseningar äntligen fick chansen att slutföra sitt debutalbum med hjälp av producentteamet Flyphonic. Under samma period bestämde hon sig även för att starta det egna skivbolaget Impersial Sounds. Genom detta bolag släpper hon efter en lång tids väntan slutligen sitt debutalbum ”The work of art - Tha art of work”.

Redan första gången man lyssnar på detta album så är man fast. Med sin vackra och sensuella, ja nästan förföriska röst tar Peshi nu med oss på en resa genom hennes värld. En värld av personliga saker och tankar, men även ordlekar som nu bevisar att hon ÄR den bästa kvinnliga mc vi har här i landet. Om inget mirakel ramlar ner från himlen i form av en kvinnlig super mc inom kort så är det ingen som ens kommer att komma i närheten av hennes skillz på väldigt länge. Jag minns när jag stod och lyssnade på Peshis vinyl EP som kom för ett tag sen. Då låg Jean Graes album från förra året intill skivspelaren. Testade då att mixa ihop några av låtarna på den skivan med Peshis. Detta visade sig funka riktigt bra på sina ställen. Slogs då av tanken hur ett samarbete mellan dessa två artister skulle låta på skiva eller live. Bara det faktum att man ens tänker en sån tanke visar ju vilken kapacitet Peshi från Mölndal i Göteborg har gentemot sina amerikanska kollegor. Hennes tillbaka lutande flow är kaxigt och självsäkert. Hon skiftar hela tiden mellan rap och sång. När man hör henne på så här vackra tongångar så har man svårt att tänka sig att hon privat lyssnar på bl.a. UGK som representerar den smutsiga och råa hip hop som har sina rötter i den amerikanska södern.

Dom har haft tillfälle att se Peshi live vet att hon är en artist som alltid levererar en bra show. I låtarna ”Jesper Flute”, ”Moments Treasured” och “Honey Coating” återspeglas den där speciella känslan man får när man går och ser henne live. Två personer som då brukar finnas vid hennes sida är DJ Confuze och sidekicken Nadasdi som här gör Peshi sällskap på låten ”Pensativa”. Samarbetet mellan dessa tre personer är faktiskt den enda gången vi får höra hur Peshi låter tillsammans med några andra än sig själv och Flyphonics mix av jazz och funkig soul. Dessa influenser skapar tillsammans med sköna live instrument en sammansvetsad kombination som vi kanske inte hade sett röken av, om Peshi skulle ha släppt sin musik genom några av de bolag som varit intresserade av henne under åren som gått. Om man ser det ur den vinkeln så är det nog tur att det har dröjde lite extra för Peshi att få ut ”The work of art - Tha art of work”.

Hela recensionen finns på: www.dj-silence.com

djsilenceblog.blogspot.com // www.dj-silence.com //