I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

   

2004-11-16 14:12

Ship Of [email protected]

Hela Recensionen finns här: www.dj-silence.com
----------------------------------------

Redan –98 släppte de sitt debut album. Sedan dess har de hela tiden fortsatt släppt skivor i olika former. Fyra av de låtar som en gång dök upp på deras debutalbum finns nu med på denna samlingsskiva som de har släppt tillsammans med Pay Per Bag Records. De övriga låtarna på denna samling har tidigare getts ut på olika vinylutgåvor som inte alltid varit de lättaste att få tag på. De som nu har lyckats få tag på Ship Of Fools alla 12”or får på denna skiva lite osläppta saker att ta del av. Låtarna ”Materials”, ”Rap Pages”, ”Mc´s and Dj´s”, “Fraud”, “Next To the Complex”, och “Subsurface Unseen” är alla osläppta låtar. De här låtarna är inspelade under åren 1994 till 2002 så bara genom att lyssna på dessa låtar, så får man en bra översikt vad Ship Of Fools har åstadkommit som grupp under åren som gått.

Ship Of Fools var ju en utav de grupper som tog sig till final i tävlingen ”Svenska Öppna” för några år sedan. När man lyssnar på denna skiva så förstår man varför de lyckades ta sig ändå till final i den tävlingen. Även om de har hållit igång mycket längre än en del av deras motståndare i den tävlingen så lyckades de inte ta sig ända fram, och det är just detta som de inte lyckats med under alla år de varit aktiva - de har helt enkelt inte nått fram till den stora publiken. Vet faktiskt inte vad som ligger bakom detta. Kanske för att de kommer från den mindre staden Linköping? Fast detta ska ju inte vara ett hinder tycker man. Ändå kommer inte ifrån att Ship Of Fools inte alls har synts mycket på Jams, i media och så vidare under alla de här åren. Det tycker man är konstigt när man får ett sånt här bevis på deras kapacitet i handen. Producenten Chewbacka levererar alltid beats som passar Babybuns och Diceptagons stil som rappare. De här två rapparna blandar in ragga med hip hop, de gör hip hop på engelska, de gör både party låtar och låtar som fansen kan skaka på skallen till. När de uppträdde på ”Svenska Öppna” så hade de fokuserat sig mycket på svängiga låtar som ”Check The Resume” och ”Cannibal Nigguz”. Dessa finns självklart med på denna skiva, fast här försvinner dessa nästan i mängden när man hör Ship Of Fools på låtar som ”React To This”, ”It´s My Turn”, ”Shyztee Individuals” och ”Selected”.
Dessa låtar är såna som bevisar att Ship Of Fools är en grupp som vet vad det handlar om. De behöver inte göra låtar som svänger för att det ska bli bra. De kan lika gärna ta det tillbaka till gatan, och då visa hur det ska låta från den sidan av hip hop scenen, som trots allt oftast är den bästa. För dessa människor vet mycket väl hur bra hip hop ska låta.

På det här albumet får man en alldeles utmärkt översikt över vad denna grupp har presterat under åren. Om man nu inte har hört talas om denna grupp så tycker jag definitivt att man ska kolla upp detta album. Detta är en samling med låtar där man får höra en grupp som troligtvis är en utav vårat lands bäst bevarade hemligheter.

djsilenceblog.blogspot.com // www.dj-silence.com //