I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

   

2004-11-16 13:22

Ludwig-Ljuv [email protected]

Hela recensionen finns här: www.dj-silence.com
---------------------------------------- ---------------

Snowbeat Productions och Frequently Representin presenterar nu skivan ”Ljuv Musik” med Ludwig. Skivan är utformad som en EP med åtta låtar, plus ett bonusspår. Ludwig är ett relativt okänt namn för publiken i Sverige. Han är en rappare som man bland annat kunde höra på ett utav Dj Heavy Hans mixtape.

Här levererar Ludwig gangsta rap och skryttexter ifrån sin värld som inte är ute i någon förort till varken Stockholm, Göteborg eller Malmö. Istället representerar han nu Kristianstad. En stad där producenter som Astma och Toby Zaiboot vuxit fram under åren som gått. Astma lämnade ju staden för ett tag sen, för att istället flytta upp till Stockholm och där visa upp den talang som han så länge har suttit inne med. Toby däremot har inte fått samma uppmärksamhet ännu. Tycker att det är konstigt med tanke på vilka beats han har åstadkommit tillsammans med olika artister under de år som han har funnits där nere i underjorden. På denna skiva har han producerat tre olika spår, där han i sin vanliga ordning gör ett bra jobb på samtliga låtar. Resten av låtarna på skivan har hans kollega i Snowbeat Productions, Private Eye tagit hand om. Även han gör ett bra jobb som producent. Ludwig har hamnat i bra sällskap med andra ord. Toby medverkar även som rappare på skivan tillsammans med Daniel Scriptchess, A dubbel D och Oscoe. De tre förstnämnda av dessa har jag lägga rim lite innan, fast här är det A dubbel D som gör bäst ifrån sig. Tillsammans med dessa så dyker Ludwig upp i form av en rappare som riktigt dundrar fram med sina hårda texter där han berättar om One Night Stands, Sprit, Vapen och Hoes. När man först sätter in denna skiva i spelaren och lyssnar igenom den noggrant så inser man snart att det är en ganska lönlös metod att ta till då man ska upptäcka Ludwigs bästa sidor som rappare. Ludwigs skiva ”Ljuv Musik” ska lyssnas på hög volym, så enkelt är det. Speciellt titelspåret, ett spår som lika gärna kunde ha framförts av medlemmarna i en amerikansk grupp, som tillsammans skulle kunna hjälpt Ludwig att marknadsföra sig själv med att skrika LLL Luudwiiig i mellan skottsalvorna på den här låten. Övriga spåren på skivan drar alla till sig uppmärksamhet och det är ytterst få som går obemärkt förbi mig.

djsilenceblog.blogspot.com // www.dj-silence.com //