I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

   

2004-10-14 19:38

Mufakka-A Blast From The [email protected]

Hela recensionen finns här: www.dj-silence.com

När gruppen De 6 Apornas Armé var aktiva så fanns det en medlem med i gruppen som då kallade sig Ebola. En man som numera kallar sig Mufakka och som nu kör på engelska. Detta är samma namn som nu för tiden är ett utav namnen som förknippas med labeln Symbiot. Det är även samma person som nu släpper en samlingsskiva med titeln ”A Blast From The Past” där han har samlat sina bästa låtar på engelska från 2002 till 2004.

Mufakka har under dessa år hunnit medverka på en rad mixtapes, men i mellan detta så har även kunnat höras på Internet där han med jämna mellanrum har valt att släppa sina låtar som mp3: or på olika hemsidor. En stor del av dessa låtar finns nu med här på skivan samtidigt som han har valt att ta med sex nya låtar. Lite tråkigt att lägga pengar på en skiva där största delen av låtarna redan har funnits ute ett tag på ett sätt där man kunnat ta del av dem gratis tycker säkert en del nu när denna skiva finns till försäljning för allmänheten.
Klarar man nu av att släppa taget om plånboken lite och väljer att köpa till halva priset av vad en vanlig skiva kostar idag, så får man ju för första gången ett helt album med Mufakka.
Sen har ju även skivan även ett syfte – att denna artist själv ska kunna finansiera sin efterlängtade vinyl debut som planeras släppas någon gång under detta år med hjälp av de eventuella vinstpengar som han får in på denna skiva. Bredden på denna skiva är ganska omfattande och vi får höra honom tillsammans med en rad olika gästartister som T.ex. Bucc, Hummin, Blizzak, Aegiz, Dj Tamal och Tank Marwin som även dyker upp tillsammans med sin kollega Jah Rythm då de använder sig av sitt nya gruppnamn Weight Gain.

En utav mina personliga favoriter bland dessa gästspel av artister är låten ”Blabla” där Mufakka får sällskap av Pure Purpose, Snook och Afasi. Både killarna i Snook och Afasi har ju på senare tid gjort sig ett namn bland den större publiken. Så denna låt gör ju att man får en liten tillbakablick hur de lät när även de kämpade för att göra sig ett namn inom den svenska underjordscenen. En annan låt jag har fastnat för på denna skiva är ”Listen Up It´s On” där Mufakkas gamla kollega ifrån tiden med Apornas Armé, Kenta dyker upp och gör detta till en utav det svängiste låtarna på skivan. Kan ju tilläggas att denna gäst inte tillhör de allra skickligaste rapparna på denna skiva. Men när han och Mufakka ännu en gång dyker upp tillsammans på låten ”Off The Hook” så kan man ju inte låta bli att gilla det dessa två gör tillsammans. Även på denna låt så får vi ett kärt återseende i form av Zenon Prota som gick under namnet Sub Geniuz för några år sedan.

Mufakkas egna förmåga att prestera något med enkla medel får man ett bra exempel det spår som en gång gjorde till ett utav Dj Akilles mixtapes. Här spottar han punchlines som aldrig förr på instrumentalen till en utav Pacewons låtar där samma beat även användes av gruppen Lootpack någon gång under –99. Förutom detta så finns det inte så mycket solomaterial med Mufakka på denna skiva. Faktum är att det bara finns tre till låtar där man får höra vad han kan prestera på egen hand, så detta är ju en nackdel med denna skiva. Detta jämnar ju i och för sig ut sig när man hör honom på resten av låtarna där han gör ett bra jobb tillsammans med alla dessa gäster. Där man ibland önskar att han hade valt bort vissa, och istället koncentrerat sig på de som verkligen gör denna skiva till något värdefullt. Detta är ju även en skiva som jag nu själv uppskattar, efter att under åren som gått tyckt att just denna artist vid namn Mufakka tillhör en utav de mest intressanta namn vi har inom underjordsscenen här i landet.

djsilenceblog.blogspot.com // www.dj-silence.com //