I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

   

2004-08-15 13:33

Dj Taro-Hemmalaget [email protected]

Hela recensionen finns på: www.dj-silence.com
________________________________________ ____

Namnet Hemmalaget från Stockholm känns nog igen av en del människor inom den svenska hip hop scenen vid det här laget. Dem räknas idag som en utav de allra hetaste bolagen på marknaden, då dem har hunnit med att ge ut olika skivor med artister som Paragon, Ison & Fille och dessutom medlemmarna i Highwon gänget. När det nu är dags för en ny release ifrån Hemmalaget så är det ingen mindre än grundaren till bolaget själv - Dj Taro som nu levererar ett mixtape på Cd.

Dj Taro som för ett par år sedan levererade en serie med tre olika mixtapes med Sveriges (och delar av Nordens) elit på ett och samma ställe gjorde sig därmed snabbt känd som ”den svenska mixtape kungen”. Nu har det gått en tid sedan har släppte sitt senaste mixtape, men när han nu äntligen är tillbaka har han valt att döpa sin nya skiva till ”Svenska Mästare”.
Skivan består till stor del av Hemmalagets egna artister, men även AFC, Henok, Rico Wondahman, Vendetta och Juan McGyver dyker och gästar på låtarna. De flesta av dessa har man redan hört tidigare, men killarna i Vendetta har man inte alls fått mycket av tidigare. Vet att jag har hört något med dem tidigare tillsammans med Paragon, men det är först nu jag lägger märkte till dem på allvar. Nu dyker dem ju upp tillsammans med några av landets bästa rappare. Detta hindrar dem dock inte från att bevisa att även dem har en hel del att tillföra den svenska scenen.

Taro har här mixat ihop hela skivan på ett snyggt och smidigt sätt. Inga konstigheter, eller avancerade mix tekniker har han använt sig av. Här har istället valt att fokusera på att lyfta fram sina egna artister på Hemmalaget, då dem även får sällskap av folk utanför Hemmalagets familj. Utav dessa namn som inte kommer ifrån Hemmalaget så är det ju dels otroligt skönt att få höra AFC på ”Fråga Runt” där dem får sällskap av Gurmo och Sabo. Men även Rico Wondahmans samarbete med Paragon imponerar, då Rico ännu en gång väljer att leverera sina verser på Svenska med sin Göteborgs dialekt samtidigt som Paragon ännu en gång visar vem som regerar på Södermalms gator. Tillsammans med Paragon så är det Ison & Fille vi får höra mest av på denna skiva. Men vem tackar nej till nytt material med denna grupp? Det har varit tyst om dessa ett bra tag nu - en alldeles för lång tystnad känns det som… När dem nu äntligen dyker med nya smakprov så inleder dem med att leverera två låtar efter varandra. Här har dem lagt det sound som dem hade med på sin debut skiva lite åt sidan, och har nu återvänt till det sound de körde på innan debuten på Hemmalaget kom in i bilden. Nu hör man dem på de där hårda och enkla produktionerna man förknippade dem med förr i tiden, då dem för några år sedan hela tiden dök upp och uppträdde live på olika Jams o.s.v.
Den tredje låten dom har gjort till denna skiva är ”Samma Nummer Samma Gata”. I texten till denna låt säger Ison ”de säger att vi har sålt ut, bara för att vi har nått ut”. Med denna låt som är producerad av Sekken Thautz och Abiel så bevisar dem för alla tvivlare där ute att dem fortfarande är några av detta lands mest trogna förorts krigare.

Nu har man ju gått och väntat på en uppföljare till hans serie med mixtapes så pass länge så man kommer ju inte ifrån att man har höga förväntningar på det här mixtapet han nu äntligen släpper. Det jag nu ser som negativt med detta mixtape är att det tar slut alldeles för fort. Man får helt enkelt alldeles för lite av Taros kapacitet som Dj känns det som…

djsilenceblog.blogspot.com // www.dj-silence.com //