I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

   

2004-08-15 13:26

GTICY-The Wakeup [email protected]

Hela recensionen finns på: www.dj-silence.com____________________ __________

Han har hunnit medverka på ett stort antal samlingar och mixtapes. Tyvärr så har olika hinder dykt upp på vägen medens han har spelat in material till sin solo debut. Under tiden som han har väntat på sin stora chans, så har han ändå hunnit med att spela in mängd olika låtar som ligger på lager nu, men som bara väntar på att nå den stora publiken. Några av dessa låtar har nu hamnat på skivan ”The Wakeup Call: Mixtape Vol. 1”.

Ett rykte går just nu som säger att den amerikanska producenten Fredwreck som bl.a. har producerat åt artister som Snoop Dogg, Westside Connection och Kurupt nu har fått höra Glaciuz The ICY´s nya mixtape. Han gillade det han hörde, och sa att Glaciuz tillsammans med dem andra i gruppen Circle mycket väl skulle kunna ha goda chanser att komma någonstans i USA. Personligen så tycker jag att det är på tiden att någon som Fredwreck får höra vad en talang som Glaciuz har att erbjuda övriga världen. Man blir ju egentligen inte förvånad över att höra ett sådant här uttalande om Göteborg och Rotten Gothens egna Glaciuz The ICY. Denna artist har ju sedan en lång tid tillbaka räknats som en utav våra främsta emcees här i landet.

När han nu släpper sitt första officiella solo släpp så har han samlat en mängd olika låtar på en skiva där han även har tagit med sina kollegor i gruppen Circle. En grupp som består av Jay-Json och Flame, som på denna skiva nu får chansen att visa upp sig på allvar.
Övriga gäster som man hittar på denna skiva Sam-E, Sekken (Matte från Fjärde Världen) och Alibi som tillsammans gästar Glaciuz på låten ”T.I.W.Y.B.W.F” som är utav dem tyngsta låtarna jag hört på mycket länge. Här förenas Stockholm och Göteborg på ett sätt som gör denna låt till något utöver det vanliga helt klart. Tillsammans med dessa gäster så har nu Glaciuz fått ihop en skiva som består av hela tjugoen låtar. Plus en video till låten ”Buckle Up” - en låt som tidigare gavs ut på en samling som tidningen Kingsize bjöd på tillsammans med ett utav sina tidigare nummer.
Glaciuz har här på skivan valt att använda sig av olika producenter på skivan. De som inte har hört Glaciuz The ICY innan detta kommer nu få chansen att höra en mängd olika exempel på hur en utav landets allra skickligaste emcees hanterar mikrofonen.
När man hör en sån här skiva är det otroligt svårt att plocka ut några speciella favoriter. Det dyker upp nya överraskningar hela tiden. Ta bara låten ”What It Iz” som ett exempel. Här har gruppen Circle gjort en cover på Busta Rhymes låt ”What It Is”. Detta gör dem bra, men det är ändå ifrån inte deras bästa låt på skivan. Rekommenderar er istället att lyssna på låtar ”It´s On”. När man hör en låt som denna, så är det nästan så man ryser då man hur deras individuella talanger här flyter ihop och bildar detta namn Circle som vi garanterat kommer att få höra mer av i framtiden.

Det jag tycker är intressant med denna skiva är att tempot hela tiden går upp och ner, samtidigt som Glaciuz stilar som emcee hela tiden byter av varandra. Ena stunden så inleder han med att tydligt visa vem man inte tjafsar med på låten ”Sumthing For Ya”. Innan denna låt sätter igång så har man även hunnit fått chansen att höra en betydligt mjukare sida av honom på låten ”Every Day”. Som jag sa tidigare, så får lyssnaren nu chansen att höra en mängd olika exempel på varför Glaciuz The ICY tillhör en utav Sveriges allra vassaste rappare.

Hur mycket man nu än letar på denna skiva så hittar man absolut ingenting som skulle kunna göra denna skiva ojämn. Hela skivan innehåller låtar som gör att man gång på gång får nypa sig i armen och då fråga sig om detta verkligen är en produkt ifrån vår egna svenska hip hop scen.

djsilenceblog.blogspot.com // www.dj-silence.com //