I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

   

2004-06-21 00:06

[email protected]

Hela Recensionen finns på: www.dj-silence.com

---------------------------------
Först kom det en promo vinyl med honom. Strax efter det så kom den första officiella singeln. Nu är det dags för hela albumet ”Honestlies” att inta butikerna där ute. Artisten som släpper detta album går under namnet Honestly, och han ingår i Royalty Musics familj - de som gav ut Prominents album, med det välgjorda och svängiga sound som blev uppskattat av så många där ute.

Redan vid första promo singeln med Honestly så kände man igen Royaltys sound och vibbar.
När andra singeln, ”The Gyminstructor” kom så lät det faktiskt ännu bättre. Men kunde detta tempo och kvalité hålla i sig på ett helt album tänkte jag då…
När albumet nu är här har jag fått svar på min fråga - självklart håller detta materialet till ett helt album. En utav Honestlys egna tankar innan han släppte detta album var att låtarna skulle passa till dansgolven. Detta mål har han nu nått fram till helt klart. Utan att det blir ett kommersiellt sliskigt partyalbum av alltihop, så har han ändå lyckats få en speciell touch på samtliga låtar.
Royaltys producenter imponerar ännu en gång och nu får vi även tillfälle att bekanta oss med en rad nya förmågor som man inte alls har lagt märke till tidigare.
Crime, Subliminum, Tudde, Ruubs och D.L.D har alla fått varsin plats som producenter på detta album. Även dem redan välkända Alex K och Colossos från Royalty återfinns som producenter på denna skiva. Förutom dessa medlemmar ur Royalty familjen, så hittar man även Breakmecanix på ett utav spåren, ”S.O.S” som tillhör en utav dem bättre på skivan. Med dessa namn så finns det ju en del producenter att välja på när man ska plocka ut sina favoriter på denna skiva.
Men det enda spår man faktiskt inte riktigt fastnar för är ”M.O.N.S.T.E.R”. Honestly är en stor man - det kan nog alla som har sett honom live på scen intyga. Men i denna låt så gör hela refrängen och avslutningen på låten att man direkt får känslan av att Honestly har tagit ut svängarna lite för mycket. Precis tvärtom har han gjort i låtarna ”Honestasia”, ”Not Original” och ”How I Feel”, som alla är tillverkade av dem lite mer okända namnen ifrån Royalty Music. Även nästa singel ifrån detta album, ”Carmal Sandella” är producerad av en utav dessa. Alla de här låtarna sticker ut och skiljer sig ifrån de tidigare singlar vi fått höra med Honeslty. Så här finns inget man anmärka på, hur mycket man än försöker…

På scen så är han en stor entertainer och i studion så tillhör han en utav de allra vassaste engelsktalande rappare vi har här i landet.

Innan detta album kom, så sa han själv att han med detta album även ville få ut sin musik utanför detta lands gränser. Och vem vet vilka listor denna skiva kommer att dyka upp på i framtiden. Även radio stationerna där ute kommer med all säkerhet hittar ett par spår på detta album som vi kommer att få höra mer av den närmsta tiden.

djsilenceblog.blogspot.com // www.dj-silence.com //