I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

   

2004-06-20 23:56

[email protected]

Hela recensionen finns på: www.dj-silence.com

---------------------------------------- ----------------------
Har nu precis fått uppleva en spelning med Petter då han har gett en rad olika exempel på hur det låter på hans nya album ”Ronin”. Precis som på skivan så låter dem nya låtarna bra, tunga och genomtänkta. I två år har han arbetat med detta album - och det hörs.
Dj Sleepy inledde den spelningen med att sätta på introt till ”Prolog”. En låt som sammanfattar Petters karriär i refrängen med hjälp av Dj Taros scratch. Ken dyker även på den spelningen och gästar Petter på låten ”Kom Kom Kom” där även Kalifa är med och gästar på album versionens refräng. Var ett tag man hörde Ken och Petter tillsammans, så det här samarbetet tackar man ju inte nej till då man nu får höra resultatet.
Resten av gästerna man har förknippat med Petter tidigare, får man istället vara utav på hans nya album. Men vad gör det, när han istället nu har valt att lägga sin tid och energi på att få upp en sådan här line up med gäster som han nu har lyckats med att få ihop. Några av de gäster som Petter har tagit med på denna skiva är bröderna i AFC som man redan har hört tillsammans ett antal gånger på olika radio stationer. Samtidigt som videon till deras gemensamma låt med Petter ”Repa Skivan” har gått varm på Tv ett bra tag nu, men detta hindrar inte att detta fortfarande är en riktigt bra låt. Detta är även den låt på detta album som är den som påminner mest om Petters andra skiva, då det var mycket party med i bilden.
På denna skiva har han istället valt att trappa ner på tempot. Första singeln ”Fredrik Snortare och Cecilia Synd” som dök upp för ett tag sen visar ganska tydligt upp vilket tempo låtarna på denna skiva ligger på. Men bara för att Petter har dragit ner tempot en aning, så betyder det inte att detta album är ett tråkigt - tvärtom. Lyssna bara på samarbetet med Desmond Foster som på ett så skönt sätt nu ska få folket där ute att ta det lugnt och bara ”Softa ner” i låten med samma namn. Just det här med reggae musiken lyser igenom musiken här på Petter nya album. Även i låten ”Vad som går runt kommer alltid tillbaks” så har Petter tillsammans med gästerna Club Killers och sångerskan Anna Maria använt sig av reggae musikens rötter.
Gillar man nu hellre det snabbare tempot som Petter så ofta visar upp på sina spelningar, så är det bara att dra upp volymen och njuta av bl.a. ”Tredje gången gillt” där Martin Bentancourt dyker upp och gör comeback. Martin som dök upp med en 12”a för något år sedan, använde sig redan då av en rim teknik som han även gör här - en teknik som inte många i det här landet hittills har kunnat uppnå. Detta en utav de låtar som Petter själv imponerar mest på. Det han gör med texten och rimmen tillsammans med Martin Bentancourt här i låten är något som man inte hör varje dag. En verbal boxnings match mellan dem båda som slutar med lika mycket poäng till varje ringhörna. En annan artist som Petter fungerar bra ihop med på denna skiva är Moneybrother som redan har nog gjort sig känd bland den lite bredare publiken, men som här nu gör ett försök att smälta in tillsammans med Petter. I låten så spelar han en polare till Petter som just har varit otrogen med hans flickvän. Till slut slutar denna låt med en berättelse som lika gärna skulle kunna dyka upp som gripande teateruppsättning i framtiden. Följer man med i texten i dessa två låtar, så lägger man märke man till Petters samspel med dessa artister som ändå så olika, men som ändå är så genomtänkta in i det sista.

Istället för att nu ge lägga fram mer bevis på att detta är en skiva som man nu måste ha i sin egen samling, så vill jag nu sammanfatta denna skiva med ett ord: Kvalité!

djsilenceblog.blogspot.com // www.dj-silence.com //