I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

   

2004-03-23 14:12

Dispyten & Ingo - Lä[email protected]

De har synts lite här och var, på mixtapes och ibland som delar av konstellationerna "Ordligan" och "Sex Stycken Stryk". Nu är det alltså dags för Dispyten och Ingo att släppa sin tredje gemensamma skiva "Läkemedel" och det låter ungefär som det brukar.

"Det här är tredje gången med texter och skryt" hör man på låten "Tredje Gången" och just så känns det. Sverige har en jävla massa rappare, det är så säkert som det är sagt. Vad Sverige inte har är genomgående kvalitet på det som släpps. Jag säger inte att det här är piss men det är varken nyskapande eller särskilt roligt. Stundvis blir det däremot upplyftande, som produktionen på "Tredje Gången" och en del någorlunda roliga och genomtänkta punchlines, men för det mesta är det bara uttjatade fraser som att vakna upp med hästhuvuden i sängen och annan skrytrapp som skulle ha varit bra om den kommit för några år sedan.

Vad är det då som gör att det här inte är så bra? Flow är någonting som saknas på de flesta ställen och rimmen känns avlagda och avlagda. Sen är det här väldigt gammalt som sagt. Hade skivan släppts tidigare hade det nog varit en annan sak för Dispyten har ju visat att han kan om han vill på Akilles tape där han lägger en farlig vers på instrumentalen till Ebonics.

MEN gott folk. Det finns alltid ett men. "Som Förut" som gästas av sångerskan Sara är skivans stora höjdpunkt. Efter en hel skiva av skryt så slås man här av häpnad när Dispyten och Ingo här förmedlar riktigt bra texter på ett beat som passar som handen i handsken. Den här låten är riktigt bra och det känns för en stund som att det är en helt annan skiva. Jag vågar säga att om skivan hållit den här kvaliteten rakt igenom skulle betyget vara mycket högre. Vi får helt enkelt hoppas att Dispyten och Ingo gör det en fjärde gång men med låtar mer i stil med "Som Förut".

Betyg: 2/5

www.sexstyckenstryk.com
www.myspace.com/mattiasingo
www.myspace.com/dickochingo