I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Recension: DaCosta - Lever min dröm

Svensk Hiphop - Allmänt

   
Redaktionen

2013-03-21 21:13

Recension: DaCosta - Lever min dröm

Saxat från Whoa-bloggen: http://blog.whoa.nu/2013/03/21/recension-dacosta-lever-min-drom/Efter släppet av EP:n Steget före har rapparen DaCosta från Flemingsberg redan lyckats etablera sig på den svenska hiphopscenen. Därför känns det inte som att det här är hans debutalbum. Men det är det. Då Whoa sammanfattade hiphop-året 2012 nämnde jag DaCostas EP som ett av mina favoritsläpp. Det var således med höga förväntningar jag kopplade i hörlurarna och drog igång debutalbumet Lever min dröm.

En av anledningarna till att jag sett fram emot albumet grundar sig i min nyfikenhet kring DaCosta. Jag har aldrig fått någon direkt uppfattning om vem han faktiskt är. DaCostas texter handlar sällan om politik eller samhällskritik. De handlar sällan om hans uppväxt eller hans tankar kring livet. Ibland undrar jag nästan vad texterna egentligen handlar om. Att tatuera sig handlar åtminstone en av låtarna om.Läs hela recensionen på Whoa-bloggen: http://blog.whoa.nu/2013/03/21/recension-dacosta-lever-min-drom/

(Inlägget ändrat av Oracle 2013-03-27 06:26:49)


2013-03-23 18:05
Hela grejen med att man har kunnat följa DaCostas "resa", med t ex dokumentären och allt det där är fett.
Men det funkar helt enkelt inte när musiken inte är tillräckligt bra.

Bygger man upp så mycket hype som DaCosta och gänget har gjort krävs det att man även kan "leva upp" till den sen, annars blir fallet pladask, vilket det blev nu.

Dessutom tycker jag att det är för mycket gästartister. Detta gör ännu mer att man "inte lär känna DaCosta" som ett debutalbum ska göra.

Näääk låten och Danny Saucedos del var helt ok, dock.

Tar emot att säga, för jag vill gilla DaCosta.

2013-03-26 18:38
Grym recension!
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2013-03-27 01:40
Varje gång jag hör denna snubben tänker jag bara "vem fan tror han att han är?"