I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Visste du att man kan rappa på skoltid?

Svensk Hiphop - Allmänt

   
Redaktionschef

2012-01-24 22:15

Visste du att man kan rappa på skoltid?



Från Whoa-bloggen:

För mig som varit djupt intresserad av rap och hiphop sedan unga år, kom det som en smärre chock när jag fick höra att vissa gymnasieelever faktiskt har förmånen att kunna få rappa på skoltid. Alltså inte kicka en cypher med polarna under lunchrasten, utan faktiskt ha rap som en del av de ordinarie lektionerna på schemat. Hur tufft är det inte det?

Vem hade inte velat gå en sådan inriktning när man stod där en gång i tiden, som nervös 15-16-åring, och valde mellan de olika programmen inför gymnasiet?

Fryshusets gymnasium i Stockholm är skolan som erbjuder den möjligheten. Dit söker sig estetiskt intresserade ungdomar från hela Sverige, för att utvecklas i sina passioner och ta ett steg närmare de egna drömmarna. Personer som vill bli allt från rappare till dansare, producenter till författare. Klart det blir lättare att sköta de övriga studierna när man får göra någonting som man verkligen är intresserad av samtidigt? Vi på Whoa diggar upplägget så pass att vi inom kort kan presentera ett Whoa-TV-avsnitt från ett häftigt besök på Fryshuset för några veckor sedan. Redan nu kan du dock kolla in rap-inriktningen genom länkarna här nedanför.

Går du i högstadiet, gillar hiphop och befinner dig i (eller vill flytta till) huvudstaden så borde du kolla in detta närmare. Imorgon kväll (25/1) har de dessutom öppet hus så att alla nyfikna är välkomna att besöka skolan och kolla in lokalerna, lärarna och träffa eleverna som går där just nu.

"På raplinjen utvecklar vi dig till en artist.

Vi jobbar med dig, din röst, ditt uttryck, ditt låtskriveri och din scenvana. Du får samarbeta med professionella DJ:s, liveband, dansare, ljud och ljustekniker och samtidigt få lära dig allt om hur skiv, förlag- och live-branschen fungerar. Allt som gör dig framgångsrik.

Du lär dig också på djupet av vad hiphop är som kultur och möter och nätverkar med svenska hip hop legender. I undervisningen står du också på samma scen där artister som Wyclef Jean, Public Enemy, The Game, Petter, Timbuktu m.fl. har framträtt. Dina lärare är själva aktiva, prisbelönade musiker med över 20 års erfarenhet. Det här är Sveriges enda raplinje, for rappers by rappers."


Kolla in Fryshusets gymnasium och rap-passionen här:
Info om öppet hus imorgon 25/1
Fryshusets gymnasium hemsida
Musikinriktningen (rap, soul, musikproduktion, rock)
Fryshusets gymnasium på facebook

Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!