I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Whoa rekommenderar] Svensk hiphop i Göteborg, återkomsten?

Svensk Hiphop - Allmänt

   

2011-12-15 20:10

[Whoa rekommenderar] Svensk hiphop i Göteborg, återkomsten?



Från Whoa-bloggen:

Just nu sitter en av Sveriges kändaste rappare i en glasbur på Gustav Adolfstorg i Göteborg och försöker samla pengar till förmån för flickors rätt att gå i skolan. Inom ramarna för samma projekt, nämligen Musikhjälpen, kan man hitta auktioner på nätet. Dit har bland annat göteborgsprofilerna Pst/Q och Roffe Ruff skänkt varsin tavla som nu ligger på 10100kr vardera. I samma glasbur har man även kunnat se Kapten Röd uppträda och idag avslöjade P3s musikläggare att denna långa göteborgare ligger på Top-10 utav de mest önskade låtarna hittills till Musikhjälpen.

Parallellt med Sveriges Radios storsatsning för att hjälpa världens utsatta så har det börjat komma ännu mer väsen från Göteborg som hiphop-stad. För två dagar sedan släppte nämligen State Crown La Västra Nostra, ett samarbete som samlar en stor del av de rappande begåvningarna från Göteborg på en och samma låt. På den kan man höra namn som Parham, Rico Won, Ali, Sam-E, Meta Four, Vic, Sick Art och många fler. Allt detta producerat och mixat utav Ali Jammali för State Crown Music Group. Ett mixtape är planerat till våren 2012.


LÄS RESTEN, SE RELEASELISTA OCH VIDEO, HÄR.

Vad tror ni om den Göteborgska-scenen?
Är den pånyttfödd?
Vad ser ni fram emot?
Vad hoppas ni på?
VAD VET NI KOMMER?!