I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

kommer en svensk/skandinavie att någonsin "lyckas" i staterna?

Svensk Hiphop - Allmänt

   

2010-11-16 03:05

kommer en svensk/skandinavie att någonsin "lyckas" i staterna?

har grumlat över det här en stund nu.
våra svenska representanter har på senare tid försökt knufffat fram sig själva lite på den amerikanska media-platformen. Lazee, J-Son, Adam Tensta.. men kommer det någonsin att lämnas uttryme till någon av dom här pojkarna? eller någon annan från Sverige för den delen? eller ens någon i EU?
jag såg att Allyawan har börjat diskuteras lite lätt på några få amerikanska forum nu.

många jänkare verkar dock vara eniga. det finns helt enkelt för mycket competition. en miljon rappare slåss redan om all möjlig uppmärksammelse, i det där övervattnade landet. att då ögorna istället skulle kunna riktas åt någon skandinavie eller eruopeé är väldigt tveksamt. speciellt med tanke på hur nonchalant attityden är gentemot utlandet generellt i det amerikasnka samhället. människor blir tillochmed tveksamma gentemot rappare, om dom inte ens kommer ifrån samma delstat som dom själva.
jag säger "Nej", en rappare från EU kommer absolut inte att slå i Usa den närmsta tiden.. oavsett hur hård ens "grind" är.
och speciellt inte med tanke på hur det ser ut nuförtiden. Det släpps 150 mixtapes på datpiff.com varje dag, det finns tusentals rappare och spammande myspace-sidor/bloggar överallt. Amerika är ett enda övervattnat helvete. Den enda utlänningen som har blivit accepterad därborta, är Slick Rick - och det var för att han var banbrytande/entreprönörisk, och han dök upp under hiphopens barnår.
Drake lyckades oxå, men han var amerikansierad och folklig sen barnsår med sin tv-karriär - och han kommer ju från grannlandet.
Om artisten är väldigt nyskapande, fresh, banbrytande och entreprönörisk verkar det inte heller gå vägen. Dizzee Rascal och Lady Sovereign från UK pushades hårt därborta, men "tji" fick dom.. Jänkarna var inte intresserade.
Det är den här tydliga och envisa mentaliteten som finns hos den generella och typiska jänkaren, som stoppar möjligheterna för en EU-artist att kunna gå igenom..
"Swedish/German rapper? uhhmm.. no thank you"

och som en kille på ett forum sa,
när han citerade DJ Kayslay, som berättade vad han kände om den amerikanska rap-scenen i allmänhet: "No more rappers!"
det summerar allting..

*Edit*
det här med "framgång" är ju egentligen en definitons-fråga. men nu snackar vi Power 106, Hot 97, Source, XXL, MTV, BET, Def Jam-kontrakt och såna här grejjer, och en "allmän" acceptans i den hiphop-världen, vilket verkar vara "målet" för många.


Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.