I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Imorgon framförs Kens nya låt i TV4 Nyhetmorgon

Svensk Hiphop - Allmänt

   
Redaktionschef

2009-08-21 19:57

Imorgon framförs Kens nya låt i TV4 Nyhetmorgon

Länge sen man såg en artikel i aftonbladet om Ken Ring som faktiskt fokuserade på hans musik. Kul att dom kan vara riktiga journalister ibland också.

Länk till http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article5671667.ab

Rapparen om sin nya låt till cancerdrabbade June, 34

Ken Rings mamma dog i cancer när han bara var 14 år. I vintras slog sjukdomen till mot Kens familj igen – storasyster June drabbades av bröstcancer. Förkrossad vände sig Ken till musiken för att behandla sorgen och skrev låten ”Ber en bön” till sin syster.

– Jag har säkert lyssnat på låten 2 000 gånger och jag har gråtit 1 997 gånger av dem, säger han.

Ken Ring slog igenom som 18 åring med låten ”Mamma” som handlade om saknaden och sorgen efter modern som gick bort i cancer.

16 år senare väcktes alla minnen till liv igen. Kens storasyster June, 34, hade också dabbats av cancer. På nya skivan ”Hip hop” som släpps den 16 september finns låten ”Ber en bön” med. I låten beskriver Ken hur han fick beskedet om systerns sjukdom:

Min syster är sjuk, jag fick reda på det nyss och nu sitter jag i soffan helt tyst. Min syrra, mitt allt är på väg bort. Hon ringde häromdagen och jag förstod att något var något, och med en darrig ton sa hennes röst ’Ken de hittade en knöl i mitt bröst’
Enda gången låten framförs

I morgon framför Ken låten i ”Nyhetsmorgon” i TV4. Det blir första och enda gången som ”Ber en bön” framförs live.

– Det blir en once-in-a-lifetime-grej. Det enda jag fokuserar på nu är att bita ihop och ta mig igenom hela framträdandet. Jag kommer veta att min syster och andra familjemedlemmar sitter och kollar, det kommer bli ett svårt uppträdande, säger han.

För sin familj visar Ken sällan sin sentimentala sida – den kommer fram när han sätter sig i studion och skriver. Musiken blir hans terapi.

– Jag har alltid valt att säga saker i låtar, med texter från mitt eget liv. När det händer en sådan här grej så blir det hela mitt liv, det finns inget annat jag tänker på, säger Ken Ring.
Oron finns kvar

I dag har storasyster June genomgått behandling och cancern är borta. Men oron finns kvar.

Jag fattar inte vart hon finner styrkan. Jag är så svag och så rädd i mitt lilla hörn, jag ber en bön för jag vill inte att du ska dö

– Även om man har läkare som säger att vi har andra mediciner i dag och vi hanterar saker på ett annat sätt så blir det ändå så att man inte hör dem. Man tänker automatiskt att om min syster får cancer så händer exakt det som hände min mamma, säger Ken.

När låten var klar skickade han den direkt till sin syster för att få hennes godkännande att använda den. Hon tyckte att det var jobbigt att alla skulle få veta men tyckte samtidigt att den var väldigt fin och att den kanske kunde hjälpa andra människor i deras sorg.
”Det känns orättvist som fan”

Storasyster June valde en annan väg i livet än Ken – hon valde utbildning, jobb, familj och villa i stället för det vilda artistlivet.

Det är inte rättvist att du är den som drabbas, jag svär – det borde vart jag

– Vad har hon gjort för att förtjäna det här? Jag har gjort miljoner saker som gjort att jag skulle kunna förtjäna det här. Det är klart att det känns orättvist som fan, säger Ken.

Hittills har bara 10–15 personer hört låten.

– Alltifrån skivbolagsfolk till polares flickvänner, alla har tjurat när det hört den, det har varit bölning från början till slut, säger Ken som själv knappt kan hålla tillbaka tårarna i låten.

Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!

2009-08-22 11:27
Jag gick upp, fast jag var redan uppe klockan 6, så I might as well have. Nån har lagt upp på YouTube redan:

Länk till http://www.youtube.com/watch?v=vZ-MYrSDObI
Även dom som hatar på Ken lär gilla detta. Om man inte snöat in såpass mycket på flerstaviga rim att man negligerar känsla helt och hållet, that is. Starkt jobbat av han. Hoppas hans syrra inte tycker det är jobbigt med uppmärksamheten bara. Big ups.
http://www.nimashams.com || Music for Film, TV & Radio

2009-08-22 11:38
Låten är riktigt skön!
"Being an Independent artist is like being an ugly dude with a huge dick... If I could just get these bitches to look, they'd be hooked!" - Dirtbag

2009-08-22 12:19
Jävligt stark låt.
28

2009-08-22 14:10
Jag har aldrig gillat Ken men dethär ska han fan ha creds för! Grymt starkt!

2009-08-22 16:55
Jävligt stark låt.


faktiskt, verkligen..
Blunted in stockholm

2009-08-22 21:45
Underbar låt direkt från hjärtat , Hoppas det ordnar sig Ken
 

2009-08-24 21:32
oj oj oj.. älskar verkligen när ken tar fram sin talang.. hoppas skivan är så här stark!

Big Up!
 

2009-08-24 21:48
Jag får väl säga såhär.. Jag är inte ett stort fan av Ken, jag såg det i lördags och första låten "Ber En Bön". Känslan i den är det inte många som kan få fram, så det var starkt men sen dog det på direkten när han körde låt nummer två..

Ljudet lät inge bra, rappen lät inge bra, han som stod brevid lät inge bra och sen hörde jag någon rad som löd typ:

Jag blev en kändis stor som bara den.

Då stängde jag av, dessutom lät refrängen som någon form av julsång jag har hört innan..

Men strongt jobb med känslan och det avskalade akustiska på den första, han borde kicka allt sådär
Vik din egen krona, bli din egen kung
www.aforism.net

2009-08-25 18:12
Ken är så jävla grym, kul att tom gemene man på whoa har fattat det om man ser på andra tråden.. Vill se standard hipster svenne-banan rappare göra nått i närheten av det här framträdandet... Det är ingen jvla nyhet heller att Ken är en bra artist, hoppa ur nördklungan som dissar Ken för han inte flerstavrimmar konstant om nonsens och ilandsproblem... Känsla är den viktigaste "skillen" i sig... Orkar inte posta alla exempel på grymma låtar Ken droppat under åren men en hel del är det.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2009-08-25 22:14
håller med dig hiccory.. även om jag är rimfixerad så är jag ett stort fan utav rappare som kan leverera känsla, och ken är ju #1 på den punkten.
Redaktionen

2009-08-26 14:28
har alltid tyckt ken gjort riktigt kass musik.. men efter "nu måste jag dra" och den här så har jag ändrat uppfattning.. tungt..

hiccory P24
När folk inte diggar saker så blir det alltid snack om "hatare".. Man måste inte vara hatare bara för att man tycker nåt låter skit.. visar man upp sin shit får man va beredd på att folk säger vad dom tycker.. Nu säger ju alla att det va bra.. så antagligen har han bara gjort sjukt mycket bättre ifrån sig än tidigare.. Eftersom "hatarna" inte längre hatar lär dom ju inte ha varit "hatare".. aight?

aja.. har aldirg diggat Ken.. har aldrig joinat "nördklungan".. säger bara vad jag tycker.. och det här va riktigt bra..
Moderator - Som en lokalvårdare, fast i cyberrymden..
http://www.martypatches.com
http://www.danielmeyer.se

2009-08-27 19:31
370HSSV P22
Jag tycker det är "bra" att folk hatar, att folk använder internet för att säga vad de tycker om musik och diskuterar, däremot finns det en del husgudar här som man är en hatare om man ogillar. Grejjen med Ken är att väldigt många skriver "tycker egentligen inte om Ken men... särskilt just nu" och då har man (I mitt tycke) gått miste om många jävligt bra låtar och varit snudd på ignorant för jag tycker Ken alltid levererat sen första gången jag hörde honom(iaf på de "officiella albumen".

Jag tror även att majoriteten av Kens fans INTE hänger på whoa, eller iaf inte aktivt och diskuterar, jag gör dock o tillhör därmed "nördklungan" till viss del...

Här är iaf en del äldre låtar jag tycker är jvligt bra med Ken:
Ja, bara ett urval som visar lite på olika sidor av Ken jagb diggar iaf jag har postat det förrut också... Man ska fan känna musik, känna att "det är på riktigt", "äkta" vad du vill.... Jag diggar också rim och retoriska figurer osv jag tycker dock att Ken också har det, bara på olika sätt olika låtar...
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.