I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Detaljer om Promoes svenska album "Kråksången" + ny låt

Svensk Hiphop - Allmänt

   

2009-01-26 12:54

Detaljer om Promoes svenska album "Kråksången" + ny låt

Källa: Looptroops Blogg

PROMOE FRÅN LOOPTROOP SLÄPPER SOLOALBUM PÅ SVENSKA.

Looptroop är inte bara Sveriges största hiphopgrupp genom tiderna vid sidan av avsomnade The Latin Kings. De är dessutom utan tvekan den mest framgångsrika svenska hiphopexporten - ständigt på turné i såväl Sverige som utlandet.

Men när den skäggprydde frontmannen Promoe släpper sitt femte soloalbum är det inte bara på nytt bolag utan även på nytt språk – för första gången släpper han ett helt album på svenska. Albumet, som fått titeln ”Kråksången”, släpps den 22 April på Juju Records.

Promoe har fyra soloalbum och fyra album med Looptroop i ryggen – alla på engelska. Under den mer än tio år långa karriären har Promoe släppt låtar på svenska på vinyltolvor och samlingsskivor och levererat svenska gästverser på album med bl.a Timbuktu och Afasi & Filthy men han har aldrig tidigare gjort ett helt album på modersmålet.

På ”Kråksången” medverkar producenter som Astma, Filthy, DJ Large och Jimmy Ledrac samt gästvokalister som Timbuktu, Supreme, Afasi, PSTQ och Vincent.


Astma-producerade “Detta Har Hänt” är första smakprovet från “Kråksången”. Du kan ladda ner den gratis på länkarna nedan, i både mp3 och wav. Sprid den gärna.

...och det är det som är så fint med whoa!