I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Ny Blog: Nyheter, Musik, Videos, Bilder, Klubbar, Konserter mm.

Svensk Hiphop - Allmänt

   

2008-11-08 00:00

Ny Blog: Nyheter, Musik, Videos, Bilder, Klubbar, Konserter mm.

Ny Blog: Nyheter, Musik, Videos, Bilder, Klubbar, Konserter mm.

DJ Silence startar ny blog!

Tänkte passa på att tipsa om min nya blog som jag startade upp för ett tag sedan:
Länk till http://djsilenceblog.blogspot.com/

På denna blog dyker det hela tiden upp Nyheter om Nya releaser, Musik, Videos, Bilder, Konserter, Klubbar och självklart lite om vad som händer inom DJ Silence´s arbete som DJ.

Har ni tips om nyheter så kan ni maila mig på:
[email protected]

*****************************************

DJ Silence Biografi:

I dagsläget så är DJ Silence officiell DJ åt artisten Pato Pooh och Deh Din Poik Music. Tillsammans med Dawouid från DDP (Deh Din Poik Music) så har DJ Silence även en egen radioshow, "The Spot" @ Vibes46.com.

Förutom sitt arbete med egna hemsidan och sin nystarade blog samt som DJ åt artister bjuder denna DJ alltid på en helkväll fylld av hiphop, rnb och dancehall där de senaste hitsen från topplistorna mixas ihop med de där odödliga klassikerna som man aldrig tröttnar på.

Förutom spelningar på några utav Stockholms klubbar som till exempel Hard Rock Café, Dem Bow, Club U Betcha, Fasching, The Soul Lounge, Club Hype, Club Dolce, Urban Saturdays, Musslan, Club Titan, Street, Café 44 och festivaler som till exempel Hoodsfreed och Re: Publik så har han åkt runt i landet som DJ åt Heli (Satu Musik) och Kalle Kath (Redline Records) då dom bland annat har haft med sig Fort Nox och den fransktalande rapparen Sens med sig på scenen.

Numera är DJ Silence bosatt i Stockholm där han har hunnit med att har stått på scen som DJ åt en rad olika artister som bland annat Organism 12, Houman Sebghati, Ismen och även Peshi då hon har varit på besök i huvudstaden.

Han har även hoppat in som DJ åt artister som t.ex. Adam Tensta (RMH) och Henok (då han gick under namnet Favorite), Lorentz, Stor och UKN.

Historia:
År 2002 grundade DJ Silence skivbolaget Hoody Records. En utav låtarna han släppte genom detta bolag var bland annat nominerad i en utav kategorierna i Swedish HipHop Awards 2002.

Under samma period som DJ Silence startade upp Hoody Records så kom hans hemsida, http://www.dj-silence.com upp på nätet. Siten skulle från början fungera som ett redskap för att göra reklam för DJ-spelningar tillsammans med releaser som släpptes genom det egna bolaget. Men snart så utvecklade DJ Silence sitt stora intresse för att skriva genom att intervjua olika artister samt att recensera album, singlar, mixtapes osv.

Efter ett par års arbete med klubbarna i hemstaden och hemsidan kom han till en punkt då han kände att det var dags att flytta till Göteborg - en stad där han redan hade arbetat under flera år. Där fick han nu tillfälle att utveckla sin kontakt med några utav de artister han träffat genom sitt arbete med hemsidan. Detta ledde bland annat till att han började arbeta med promotion åt ett skivbolag samtidigt som han inledde ett samarbete som DJ åt flera artister och grupper som t.ex. Gubb och en utav medlemmarna i gruppen MBMA - Pst Q.


djsilenceblog.blogspot.com // www.dj-silence.com //