I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Artikel] Den Sovande Statsministern

Övrigt - Webbsidor

   

2012-10-06 08:37

[Artikel] Den Sovande Statsministern

Kan vara bland det roligaste jag läst.

Politik är aldrig roligt, men med Fredrik Reinfeldt har det blivit sällsynt händelselöst och trist. Sedan Filippa lämnade honom har depressionen satt in på klinisk nivå, och hon lämnade ju honom för att han var trist redan före dess. Så här går det till i hans vardag.

När han kommer till kontoret så somnar han redan innan kaffebryggaren har kokat färdigt, med pannan mot en bunt utredningar på skrivbordet som han snarkande drägglar på. Det nästa som händer är att vaktmästarn väcker honom:
"Klockan är redan fem nu, du kan gå hem, så jag kan låsa".

Fredrik fastnar i hissen igen när han ska åka hem. Han trycker inte på larmknappen, för han är orolig att det skulle kunna störa någon. Han bäddar in sig i rocken på hissgolvet och sover vidare tills vaktmästarn kommer tillbaka och väcker honom nästa morgon.

Inre kabinettet (koalitionspartiledarna och de tyngsta ministrarna) sammanträder på regeringskansliet. Anders Borg spelar Nintendo. Annie Lööf har försovit sig. Göran Hägglund flinar medan han SMS:ar fräckt med sin nya flirt. Jan Björklund svär när han irriterat och utan framgång försöker rätta till en sned tavla. Carl Bildt är i Mongoliet och syns via en webcam på en skärm i bakgrunden. Beatrice Ask vattnar blomkrukorna medan hennes telefon ringer. Hon svarar inte för hon har inte lärt sig hur man gör det. Fredrik frågar försynt vad det var de skulle prata om idag, men får inget svar. Vaktmästarn kommer in med dammsugaren och avbryter mötet.

https://www.flashback.org/t1931861

Truthful words are not beautiful; beautiful words are not truthful. - Lao Tzu