I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

   
Graffare

2013-10-15 21:50

Olof Palme

Vad tycker ni om honom?

Vem/Vilka tror ni är ansvariga för hans död?


You cant Kill me - I was born Dead.
Producent

2013-10-16 11:39
Tycker mycket bra om honom. Rent generellt då. Men inte heller han är helt oproblematisk. Född i överklassen och gjorde en omvänd klassresa till arbetarrörelsen. På hemmaplan så fick han inte uträttat särskilt mycket konstruktivt. Medan han stod och ropade i megafon mot omvärlden så stagnerade lilla Sverige på många områden.

Det som utmärker Palme var hans otroliga otröttliga arbete under lång tid för att belysa hemskheter och orättvisor i världen. Palme var way för stor för Sverige, spelade i en helt annan klass. Han hörde hemma på den internationella spelplanen. På grund av hans högljudda kritik mot diktaturer, totalitära stater och diverse imperialister, så skaffade han sig många fans i världen (fråga lite äldre människor i världen om Sverige så är det många som fortfarande typ bara nämner Palme på frågan om vad de vet om Sverige), men dessvärre också många fiender.

Palmes fiender återfanns i alla läger, både internt och externt. USA avskydde honom som pesten, Nixon och Kissinger var rosenrasande på honom. Sydafrika, Spanien, Israel, Sovjet, Tito och många, många andra länder hade stora problem med Palme på grund av hans kritik mot sagda orättvisor och förtryck. Han kallade Franco för satans mördare, USA's bombningar i Vietnam liknade han vid Hitlers dödsläger i Treblinka. Efter att Sverige sedan började stödja Nordvietnam så skar sig samtliga relationer mellan USA och Sverige. Vissa gladde sig, andra oroades. Och så här höll det på under Palmes livstid. Allt medan skandaler på hemmaplan i Sverige avlöste varandra. Avlyssningar. Prostitution. Ekonomin blev bara sämre och sämre. Arrogansen och härskarteknikerna gentemot oppositionen. Vissa fraktioner inom samhället började utveckla rent hat mot Palme, inte minst polisen.

Så som sagt, en inte helt problemfri människa som omnämns idag som en av de riktiga stora politikerna under 1900-talet. Jag har personligen Palme som en av mina "idoler" om man kan säga så. En person varav jag i många hänseenden ser upp till. Det betyder dock inte att han var perfekt och gjorde allt riktigt och rätt under sin karriär.

Jag tror mer på polisspåret än vad jag tror att CIA, mossad eller shin beth, sydafrikanska agenter, KGB eller någon annan liknande gruppering låg bakom mordet på Palme. Tvivlar dock starkt på lone crazed gun man teorien som ofta sägs vara svaret på många offentliga mord, t.ex. JFK (som är en annan förebild för mig). Christer Petterson dödade inte Palme, no fucking way.

//Paz

2013-10-16 12:33
palme gjorde ett oerhört fins arbete med att lägga om trafiken från vänster till höger (bokstavligen, ska tilläggas för den som inte vill se det så)

vet inte om han lyckades så bra politiskt i sverige men den jäveln tog kamp för sin sak. han satte sverige på den moderna socialistiska kartan och många personer runt om i världen ser honom som en ikon för arbetare och anti-rasister.

hans typ av politiker behövs idag.
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain
Producent

2013-10-16 12:52
Det är sant, han var tidigt ute med antirasismen. Mkt på grund av hans upplevelser som collegestudent i USA när han såg de oerhörda klass och ras-skillnader som fanns i den tidens utan tvekan mest välmående och högteknologiska land. Detta var ju några år före medborgarrättsrörelsen. Alla dessa underbara människor som påverkade sin omvärld (på olika sätt) och stod upp för de svagaste, bröderna Kennedy, Dr. King, Gandhi, Lennon, Palme och många fler. Gemensamt är att samtliga nyss nämnda mördats..

2013-10-16 12:56
kan man dra en hemskt slutsats att det finns ett intresse av konflikter i världen?

...med tanke på att människorättskämpar mördats rätt konsekvent genom historien.
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain

2013-10-16 13:11
Jag tror Illuminati dödade honom
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2013-10-16 13:12
vem e det?
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain

2013-10-16 13:13
Blweria:


Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2013-10-16 13:22
hahaha
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain

2013-10-16 13:23
visst var det han som med spänstig kropp sprang uppför trapporna på...tegelbacken eller vad gatan då hette..? :)
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain
Producent

2013-10-16 14:13
nej jag tror du tänker på

Give my regards to King Tut, asshole
Producent

2013-10-16 14:14
han här alltså:

Give my regards to King Tut, asshole

2013-10-16 14:31
jaaaaa, chrille är illuminati!!!!

allt faller på plats nu
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain