I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Vinnie Paz - End of days, tror ni allt är sant?

Övrigt - Vardagsfilosofi

   

2011-05-02 20:04
det roliga med allt detta är att vinnie paz är troende muslim .. HA!
Ignorance is venomous, and it murders the soul spreading like a virus running rampant, out of control.

2011-05-02 20:48
det roliga med allt detta är att vinnie paz är troende muslim .. HA!


so what? inget i texten handlar om Religion
Alltid vald sist på gympan för mina ögon alltid var röda

2011-05-03 11:06


Everybody is slave, only some are aware
That the government releasing poison in the air


http://www.youtube.com/watch?v=poL080QErZU


sen finns det timmar långa dokumentärer om cemtrails..
 

2011-05-03 13:13
Angående batterier: De äldsta som har hittats var ca 2000-2500 år gamla, och hittades där Bagdad nu ligger. Det var lerkrukor fyllda med någon syra, med en zinkstav omgiven av en kopparcylinder - alltså ett batteri. De var väldigt svaga batterier, men vad mer kan man förvänta sig av 2500 år gamla batterier? Det dröjde väldigt länge innan batteriet återigen "uppfanns" av Alessandro Volta.
LC

2011-06-05 23:57
Vinnie tog nyss priset ifrån Canibus som annars varit kungen av paranoia

2011-06-06 00:48
Det roliga är ju att Mhz tror på det.
The most important single central fact about a free market is that no exchange takes place unless both parties benefit.

2011-06-07 08:24
Verkar som att många sitter i pentagons-top-secret-vault och snokar i filer här alltså..

Ofta är de tex CIA agenter som arbetar med psykologisk forskning om man så vill kalla det


Och, exakt hur vet du det?

En konspiration förs vidare och helt plötsligt är det fakta.
En kantstött pelare som inte pallar trycket
Har tankar om nåt större skiter i vad alla tycker

2011-06-07 20:07
Angående batterier: De äldsta som har hittats var ca 2000-2500 år gamla, och hittades där Bagdad nu ligger. Det var lerkrukor fyllda med någon syra, med en zinkstav omgiven av en kopparcylinder - alltså ett batteri. De var väldigt svaga batterier, men vad mer kan man förvänta sig av 2500 år gamla batterier? Det dröjde väldigt länge innan batteriet återigen "uppfanns" av Alessandro Volta.


Historielärare som jag är måste jag faktiskt inflika att bagdadbatteriet inte är ett batteri per se. "Batteriet" i fråga består av en lerkruka, två metallbitar och en kork gjord av asfalt. Om man skulle fylla krukan med en syra eller någon sorts alkan skulle denna konstruktion kunna fungera som ett batteri. Huruvida detta faktiskt var fallet är något som folk endast gissar om.

Hela historien är väldigt inkonsekvent återberättad, vinklad av ancient aliens folk som gärna vill få det till att forntida människor hade galet avancerad teknik som sedan bara glömdes bort. Dessa vill till exempel gärna påstå att krukan i fråga tillkommit så tidigt som möjligt. Folk som kan sina antika krukor placerar vad jag förstår designen i Sassanidimperiet, dvs någon gång mellan 200- och 600-talet.

Om man då frågar sig: "hur rimlig är batterihypotesen?". Jo, först och främst bör vi säga att mängden elektricitet som skulle kunna skapas med ett dylikt batteri är nära nog noll. Man bör dessutom nämna att vi inte känner till några elektronikprodukter från denna era och inte heller något som skulle kunna ha producerats med hjälp av elektricitet så som elektrolysplätterade smycken. Konstruktionen i sig är sådan att locket skulle hindra alla möjligheter att faktiskt komma åt den elektricitet som produceras, dvs för att "bagdadbatteriet" skulle kunna fungera som ett batteri skulle man behöva förändra konstruktionen.

Det finns mer att säga om saken, men ja. Det är väl inte helt omöjligt, men det finns egentligen ingenting som tyder på att denna lustiga kruka faktiskt användes som ett batteri.
Veritas Amicus, Henkso Amicior!

2011-06-07 21:44
Nu flyter ämnena ihop lite men det måste dem för att få hela sammanhanget och hela bilden. Det handlar inte bara om en specifik aspekt utan är ett fenomen med multipla lager att skala av. Det finns mycket missinformation, men det är inte så konstigt. Vi är ändå bombarderade med missinformation från den konventionella grenen. Så vad gör det för skada att även söka i det alternativa för att hitta det som får pusslet att hänga ihop. Det är ignorant att bara slänga ur sig kommentarer som att det är idiotiskt att tänka på sådant, eller tro på sådant, och avfärda allting som konspiration. Det finns alltid fulingar med i spelen som arbetar för sin egen agenda. Låt oss börja med att acceptera det och leta vidare därifrån.

Jag börjar med en artikel om en militär grupp som ska börja infiltrera muslimska länder. Jag antar att bilingual hyllar detta, men som tur är får man tycka olika än så länge. Dem skapar falska personligheter och ska sprida terroristpropaganda i muslimska länder. Och genom Internet kan dem läsa av majoritetens åsikter och formar sin propaganda efter det. Go freedumb!

http://www.guardian.co.uk/technology/2011/mar/17/us-spy-operation-social-networks

"the US military is developing false online personalities....

'The technology supports classified blogging activities on foreign-language websites to enable Centcom to counter violent extremist and enemy propaganda outside the US.'

He said none of the interventions would be in English.... The languages in which the interventions are co...nducted include Arabic, Farsi, Urdu and Pashto."

Och här är en artikel om hur en FBI agent försökt ”infiltrera” muslimer, men som själv blev bortdriven från muslimerna.

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2010/12/04/AR2010120403710.html?sid=ST2010120404317

?"In the Irvine case, Monteilh's mission as an informant backfired. Muslims were so alarmed by his talk of violent jihad that they obtained a restraining order against him. "2011-06-07 21:46


Här ovan ^ finns information som du säkert väljer att inte tro på. Genom trauma kan man skapa multipla personligheter. Och detta höll bla Joseph Mengele på med sina fångar. Amerikanerna ville ju såklart inte gå miste om ”värdefull” information och gav nazister nya arbeten i det ”fria landet”. Det är ingen konspiration. Jag försöker leta men hittar inte artikeln. Jag läste någon månad sen på typ LA times, washington post eller någon liknande tidning där dem bekräftade MK Ultra operationerna eller Paperclip project. Jag hittade där även en länk till CIA’s hemsida där dem skrev om den. Dem blev ju halvt avslöjade men de flesta kom undan pga av att alla dokument försvann. Men att den funnits vet man, men inte i vilken bredd. Men vi kan ju anta att den är större än man får ta del av. Det finns tillräckligt med autentisk information för att enkelt pussla ihop den bilden.

Det finns många spelfilmer som ger inblick i detta fenomen, tex Martyrs, Sensored och Black Swan.

Och det (hjärntvätt av massorna) har ju skett i alla olika former genom historien. Dem gamla faraonerna hjärntvättade sitt folk med magi och lögner (falsk tro att dem var gudar), kyrkan hade sina strategier osv. Det är inte heller en falsk konspirationsteori att under kalla kriget så sysslade bla Ryssland, Kina och USA med att forska om hjärnan. Man experimenterade med krigsfångar genom tortyr för att få dem att erkänna sådant som dem inte gjort. Det tror du bara försvann och alla ledare helt plötsligt blev goda? Från USA är det samma olk/familjer/grupper som styr och ställer idag som på den tiden. Alla hundratals Councils som Rockerfellers och Rothschilds med sina Kissingers och Bzezinskis byggt upp för att globalisera (kolonisera) världen där fritt tänkande är en illusion.

Det finns också lättillgänglig information om den satanistiska inriktningen, eller new-age som den har modifierats till. Där behöver man inte bli programmerad, man kan programmera sig själv, detta är vanligt hos kändisar (skådespelare och artister). Genom att låta ”hjälpandar” (jag kallar dem demoner) inträda ens medvetande/kropp låter man dem göra skådespelandet eller skrivandet. Detta ska inte förväxlas med att hamna i flow. Det finns många referat från Hollywood på folk som öppet berättar om detta. Ofta leder det till att de på köpet förmedlar moraliskt förkastliga ideologier, kaos, förvirring, destruktion. Ofta leder det till tidig missbruk, depression, psykisk ostabilitet och tidig död/självmord, eller så kanske man råkar bli offrad i en ritual.

(del 1)


(del2)


Kändisar med sina egna ord (finns mer om du vill ha):Alla dem här ”fenomenen” leder oftast till ockultismen, magi osv. Praktiker som har funnits sen de forna tiderna. Det är inte längre i Internet-eran någon hemlighet.

2011-06-07 22:31
Det finns också lättillgänglig information om den satanistiska inriktningen, eller new-age som den har modifierats till. Där behöver man inte bli programmerad, man kan programmera sig själv, detta är vanligt hos kändisar (skådespelare och artister). Genom att låta ”hjälpandar” (jag kallar dem demoner) inträda ens medvetande/kropp låter man dem göra skådespelandet eller skrivandet.


hahah.. K, you trolling me?
En kantstött pelare som inte pallar trycket
Har tankar om nåt större skiter i vad alla tycker

2011-06-08 06:57
Kan du förklara närmare vad du menar? Kollade du inte de sista länkarna? Där finns det med artisters/skådespelares egna ord.

Det finns kanalisering, automatisk skrivning, framkallning av andrar m.m. Sen om du väljer att inte tro på saken gör ingen skillnad egentligen. Dem som utövar detta tror på det och dem känner effekten av det.

Det finns hos varje ursprungligt naturfolk, ockultism, satanism m.m. Det är inget konstigt, kanske om man blivit programmerad att allt det är mytologi ursprungligen av okunskap osv. Men det är så våra historieböcker lurar oss. Dem som vunnit makten kan modifiera vår kunskap väldigt enkelt i informationssamhället. Deras version viner majoriteten. Därför får man inte bli snäv i sitt kunskapssökande. Den andliga delen av vår existensen är mycket mera verklig, evident och viktig än vi blir programmerade till. Bäääh bäääääh
Rappare

2011-06-09 15:30
Nu har jag inte pallat läsa igenom allt i tråden, men använder inte Vinnie Paz väletablerade hittepå-rykten som en metafor för ett faktiskt problem? Folk verkar ta texten på alldeles för stort allvar, men det finns ju en underliggande slående tematik. Det handlar om en konformism som numera är standard i vår kultur, och bara för att exemplen i hans text är överdrivna för effekt så betyder det inte att vi inte är hjärntvättade. Vi sliter i plugget/på jobbet för att sedan gå hem och bli mätta på skräpkultur som gör att vi känner någon slags anledning till att göra om hela processen.

Sånt här har det ju alltid snackats om i marxistiska led på universiteten, sluta göra narr av Vinnie Paz för att han engagerar sig.
Admin

2011-06-13 15:15
There’s fluoride in the water but nobody know that


- Det vet väl alla?

Jag kan köpa resonemang om systematiskt förtryck men jag ser det som en tolkning av världen. Inte en absolut sanning.

The greatest form of control is when you think you’re free when you’re being fundamentally manipulated and dictated to.


- Men om man känner sig fri, är man inte fri? Det är en defintionsfråga.
The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?

2011-06-14 07:59
There’s fluoride in the water but nobody know that


Men det var ju inte en rättvis analys, huvudpoängen kommer ju efteråt=) Typ; "it's also the prominent ingredient in prozac (fo'real?)."

Nazisterna använde flour i dricksvatten för att passivisera befolkningen, för att sterilisera, och för att minska på befolkningen på det sättet.

Här är från nån amatör som ställt frågor till RxList (an authoritative venue for information about medical drugs). Och sen ett svar från nån annan människa om halten av flour.

Here was the reply from Sandow. I am giving you the details, in case anyone wants to challenge these facts or the arithmetic. F stands for fluorine in the message I received: “F molecular weight=18.9984032. There are 3 F’s in each Prozac molecule, so 3 x 18.9984032 = 57.

“The molecular weight of the Prozac molecule is 345.79.

“The proportion of Fluorine to Prozac is 57 / 345.79 = .165 or 16.5%.

“So, for a typical daily dose of 20mg of Prozac the amount of fluorine would be .165 x 20 = 3.3mg (or 6.6mg for a 40mg/day dose).”

Every day that a person takes a standard dose of Prozac, he gets 3.3 milligrams of fluorine. At the higher dose, he gets 6.6 milligrams of fluorine.

As you might imagine, over the years there has been much debate about the level at which fluorine becomes toxic for humans. I found a writer, Darlene Sherrell, who has done much work in this area. With a search engine, you can find her highly recommended piece which goes over this issue with a fine tooth comb. (“The Dose is the Poison”)

I wrote her and relayed the fluorine content of Prozac. She replied, “It is certainly clear…for the typical individual, 6.6mg/day is more than enough to cause crippling skeletal fluorosis…and 3.3mg is darn close. For the sensitive individual one Prozac a day would be excessive and likely to cause gastrointestinal problems almost immediately.”


Det är ett gift för kroppen, som inte är samma flour som den organiska som tas emot av kroppen.

"Even in very small quantities, sodium fluoride is a deadly poison to which no effective antidote has been found. Every exterminator knows that it is the most effective rat-killer. Sodium Fluoride is entirely different from organic calcium-fluoro-phosphate needed by our bodies and provided by nature, in God's great providence and love, to build and strengthen our bones and our teeth. This organic calcium-fluoro-phosphate, derived from proper foods, is an edible organic salt, insoluble in water and assimilable by the human body; whereas the non-organic sodium fluoride used in fluoridating water is instant poison to the body and fully water soluble. The body refuses to assimilate it."

Admin

2011-06-14 10:23
Ah, jag läste helt fel :)

Men att även Prozac innehåller fluor (i form av fluorid) är ju inte heller någon hemlighet (det är bara att kolla den kemiska beteckningen). Inte heller att fluor i höga halter och olika former är dödligt. Det känns lite som att säga "visste ni att vatten innehåller väte? Samma väte man av vilket man kan tillverka vätebomber, dvs kärnvapen".

Andra ämnen vi anser är (relativt) ofarliga kan få helt andra, ofta än så länge okända, effekter på nanonivå. Poängen är att det mesta är farligt i någon form eller mängd men fluor som finns naturligt i låg halt runt omkring är något vi klarar av. Prozac är uppbyggt på bl a fluoratomer (fluor är ett grundämne) men är inte direkt något som är tänkt att var grunden för en hälsosam diet.

Att nazisterna passiviserade befolkningen genom fluor i dricksvattnet har jag svårt att tro. Däremot betvivlar jag inte på att man experimenterade med fluor i koncentrationslägren. Men det är mer likt amerikanernas försök att använda ecstasy som förhörsmetod på 50-talet. Begränsad skala, inte massförsök på hela befolkningen.
The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?

2011-06-19 15:08
Det ligger en sanning i det han pratar om, med den skillnaden att sådana personer som han tror att de är offer för regeringar och utomstående källor. Regeringar och media spelar ofta på folks rädsla, för det är de enda sättet att kontrollera folk på. När jag själv faller in i den mallen och blir rädd så skyller jag hellre på utomstående än att se att jag faktiskt kan välja att bara låta rädslan rinna av mig.
Who made me like this? Was it me and god in co-production?

2011-06-19 16:54
Den här dikten är så bra, och så målande.I can't go out no more.
There's a man by the door
in a raincoat
smoking a cigarette.

But

I've put him in my diary
and the mailers are all lined up
on the bed, bloody in the glow
of the bar sign next door.

He knows that if I die
(or even drop out of sight)
the diary goes and everyone knows
the CIA`s in Virginia.

500 mailers bought from
500 drug counters each one different
and 500 notebooks
with 500 pages in every one.

I am prepared.

I can see him from up here.
His cigarette winks from just
above his trenchcoat collar
and somewhere there's a man on a subway
sitting under a Black Velvet ad thinking my name.

Men have discussed me in back rooms.
If the phone rings there's only dead breath.

In the bar across the street a snubnose
revolver has changed hands in the men's room.
Each bullet has my name on it.
My name is written in back files
and looked up in newspaper morgues.

My mother's been investigated;
thank God she's dead.

They have writing samples
and examine the back loops of pees
and the crosses of tees.

My brother's with them, did I tell you?
His wife is Russian and he
keeps asking me to fill out forms.
I have it in my diary.
Listen--
listen
do listen:
you must listen.

In the rain, at the bus stop,
black crows with black umbrellas
pretend to look at their watches, but
it's not raining. Their eyes are silver dollars.
Some are scholars in the pay of the FBI
most are the foregneirs who pour through
our streets. I fooled them
got off the bus at 25th and Lex
where a cabby watched me over his newspaper.

In the room above me an old woman
has put an electric suction cup on her floor.
It sends out rays through my light fixture
and now I write in the dark
by the bar signs glow.

I tell you I know.

They sent me a dog with brown spots
and a radio cobweb in its nose.
I drowned it in the sink and wrote it up
in folder GAMMA.

I don't look in the mailbox anymore.
The greeting cards are letter-bombs.

(Step away! Goddam you!
Step away, I know tall people!
I tell you I know very tall people!)

The luncheonette is laid with talking floors
and the waitress says it was salt but I know arsenic
when it's put before me. And the yellow taste of mustard
to mask the bitter odor of almonds.

I have seen strange lights in the sky.
Last night a dark man with no face crawled through nine
miles of sewer to surface in my toilet, listening
for phone calls through the cheap wood with
chrome ears.
I tell you man, i hear.

I saw his muddy handprints
on the porcelain.

I don't answer the phone now,
have I told you that?

They are planning to flood the earth with sludge.
They are planning break-ins.

They have got physicians
advocating weird sex positions.
They are making addictive laxatives
and suppositories that burn.
They know how to put out the sun
with blowguns.

I pack myself in ice - have I told you that?
It obviates their infrascopes.
I know chants and I wear charms.
You may think you have me but I could destroy you
any second now.

Any second now.

Any second now.

Would you like some coffee, my love?

Did I tell you I can't go out no more?
There's a man by the door
in a raincoat.Här är polisen som mitt i gatan står, niger och säger att nu är det vår

2011-06-20 08:13
Evolution

Men precis, det är inte ens okänt av folk längre. För några år sedan skrattade dem flesta. Och även om det är känt, varför fortsätter dem produkterna sälja? För nu tror folk istället att det inte påverkar dem alls. Det kanske det inte gör heller, jag är mest intresserad av den andliga aspekten av sådana här diskussioner. Men om så många människor påpekat detta, nyhetsinslag från andra länder har tagit upp detta i reportage, den kollektiva hälsan blir försämrad för varje år som går så borde man ju åtminstone reflektera lite över det. Och ta in den biten med allt annat runtomkring.

Något gör vi ju ordentligt fel. Vi tar in massor av gifter. Maten är besprutad och manipulerad till max. Djuren är fyllda med antibiotika. Grönsakerna har tappat sin näringsvärde. Billiga produkter som mjöl i stora mängder har sin del, mediciner sin del. Fullt med socker och salt, fetter och fabrikat. Tillsammans så blir många olika gifter till det enda vi stoppar i oss. Och när den fysiska kroppen försämras, så försämras också dem mer abstrakta delarna av "kroppen". Vi blir slöa, tröga, passiva.

Det tillsammans med indoktrinering från dem ockulta källorna så är det inte så konstigt att vi börjar leva ett materiellt liv och gör allt att förbättra vårt materiella tillstånd, för hey, vi lever ju bara en gång. Lyckan finns i denna världs tillgångar, inte i den själsliga.


Refused

You still ger refused. Poäng?
Admin

2011-06-20 10:57
DiggeriDoo:

Och även om det är känt, varför fortsätter dem produkterna sälja?


- Om du pratar om Prozac så fortsätter det att säljas eftersom fluor i olika mängd, i olika form, har olika effekt. Å ena sidan är det bra för tänderna, å andra sidan är det giftigt. Kan förklara med ett annat exempel. För några år sedan läste jag om en undersökning som visade att choklad har samma effekt som THC. Men bara om du äter 10 kg åt gången. Att ifrågasätta fluor på det sättet som Vinnie Paz gör är lite som att ifrågasätta att ge choklad till barn ur ett drogperspektiv.

den kollektiva hälsan blir försämrad för varje år


- Det stämmer inte. Vi lever ungefär dubbelt så länge som för 100 år sedan och vi beräknas leva ännu längre i framtiden. Inte bara lever vi längre, vi är friskare också och de medicinska framstegen är så sjukt grymma just nu. Okej, vi tror nog att vi är mer avancerade än vi är men fortfarande.

Däremot mår folk allt mer psykiskt dåligt och det är en av vår tids stora utmaningar att ta hand om. Vi drabbas också av nya sjukdomar i takt med förändrade vanor. Tar vi inte signalerna på allvar kommer livslängden att minska.

Jag kan dock hålla med i att vi sätter i oss allt för mycket märkliga saker utan att tänka efter. Dock är jag inte övertygad om ondskan i genmodifierad mat. Det är ungefär som ramaskrina om att vi matar kossor med benmjöl från andra kossor. Det är inte kannibalism eftersom det handlar om att utvinna rent protein ur benen som sedan ges till kossorna. Inte malda ben.
The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?

2011-06-20 22:09
Svårt att argumentera emot dina påståenden för dem är väldigt bra och på ett sätt helt och hållet sanna. Men jag gör ett försök att förklara det från en annan vinkel.


Vi vet ju inte exakt vilka effekter den långvariga intaget av flour har. Det finns några som säger en sak, några som säger en annan osv. Men vi vet iaf att det i vissa mängder är giftigt och skadligt för kroppen.

Att jämföra det med chokladen, tycker jag, inte är passande eftersom det är två helt olika effekter som man jämför. Flour, om det nu stämmer, kan skada dig genetiskt och försvaga din kropp, vilket försvagar hela din tillvaro, utan att du vet varför. Och på så vis blir man också passiv i sin livsvärld.

Eller att grisar (och andra djur?) matas med antibiotika. Det kanske inte heller är så bra att äta i det långa loppet. Eller att dem får stå i burar som dem knappt får plats i. Hur bra kött kan dem producera av det? Deras livsvärld, och många andra djurs, är helt instängd och hemsk. Med tortyr och sorg skulle man väl kunna säga. På vissa grisfarmar så spelar man hög musik, tex hårdrock för att grisarna äter mer då (hetsäter).

Grönsakerna har tappat näringsvärde flera gånger om det senaste 100 året. Vi äter och äter men får inte lika mycket som förr. Det tär ner våra kroppar ännu mer.

Sen över till nästa pusselbit, medicineringen. Att dem medicinska framstegen är sjukt grymma kan jag inte säga emot. Men jag tänker att vi på ett sätt blivit så beroende av den medicinska maskinen. Oftast så består medicineringen livet ut. Så man blir egentligen inte botad, man bara tar bort det yttre symtomet för stunden.

Många påstår att en stor del av de moderna sjukdomarna som uppkommit de senaste hundra åren bottnar i den nya maten som vi äter. Visst lever vi längre och slipper dö. Men vi har sjukt många nya sjukdomar också.

Men det behöver inte vara så. Man kan hålla bort symtomen genom att ändra sina vanor. Det bra med det är att man slipper alla bieffekter. Om man börjar leva som man gjorde innan så kommer symtomen tillbaka. Om man struntar i att ändra så fastnar man i cirkeln med osunt leverne och medicin.

Jag vill inte tjata emot alla barnvacciner heller men vill bara föra in i debatten =) en sak som jag hörde om förut. Det är poliokurvan. Den hade sjunkit väldigt mycket redan innan poliovaccinet kom. Men man valde såklart att visa kurvan från det att man kom med vaccinet och gav all cred till vaccinet. Trots det fick många som tagit vaccinet polio. Men det fanns grupper som vägrade ta vaccinet när den kom, tex amish. Och dem klarade sig utan polio i typ 15 år om jag minns rätt.

Jag antar väl att med det bästa följer även det sämsta.

Och jag antar att båda våra perspektiv är sanna utifrån sina egna premisser. Mediciner gör det dem är menade att göra. Och dem andra alternativen gör det dem är menade att göra. Och däremellan så finns det en stor rad med bluffar och fuffens.

2011-06-21 00:11
Det är så fantastiskt, detta med andlig vägledning. Och den är öppen för varje människa. Jag började läsa i en av de heliga skrifterna som skickats till människorna, och vips, där stod sånt som jag ville få fram. Så jag gör en manuell copy + paste här. Det inom parentes är fotnot.

”Ordningen har störts och fördärv har visat sig på fasta land och i havet, allt verk av människohand. Därför (38) låter Han dem känna på några av följderna av deras handlingar; kanske kommer de att ångra sig och vända om(39).

(39) den växande oordningen i och förstörelsen av människans naturliga miljö – påvisad i vår tid, låt vara hitintills bara partiellt, med skrämmande tydlighet – förutsägs alltså här som ett ”verk av människohand”, dvs. ett resultat av denna mot människorna själva riktade, destruktiva uppfinningsrikedom – destruktiv, på grund av dess hämningslösa materialism – och frenetiska aktivitet som nu hotar mänskligheten med förut oanade katastrofer: ohejdad nedsmutsning av jord, luft och vatten genom industri- och hushållsavfall, progressiv förgiftning av växtligheten och den marina faunan, olika former av missbildningar i människokroppen, med genetiska konsekvenser som följd genom ökat bruk av läkemedel och till synes ofarliga kemiska ämnen, samt försvinnandet av den ena för människans välbefinnande viktiga djurarten efter den andra. Till allt detta kan läggas en raskt fortgående urartning och upplösning av människans sociala liv, utbredningen av sexuella avvikelser, ökningen av våld och brottslighet och kanske, som sista stadium, en kärnkatastrof som förintar allt liv. Denna utveckling är i sista hand följden av att människan glömt Gud och därmed övergett alla absoluta moraliska normer, och av att hon valt att i stället betrakta materiellt ”framåtskridande” som det mest väsentliga i detta liv.Och nu lite reflektioner:

Människans nuvarande system skapar nya lagar och normer genom fortskridande av det kulturella, socioekonomiska, sociala, politiska osv osv. Så en lag som stiftas en tid kan bytas ut till tvärtom en annan tid. Detta tillåter mycket av den korruption och omoral som råder i tex dem många demokratiska stiftelserna som styr detta samhälle. Det är vinstdrivet, man tar ränta utan hänsyn för den större bilden osv. detta leder till moraliskt förfall. Man har inte det absoluta moraliska framför ögonen så man tillåts fuska, luras ljuga osv.

Men om man ser efter i naturen så är allting underkastat en absolut lag. Allting följer specifika och exakta mönster. Det finns en medveten skapande akt i allting. Ingenting är av slump, för allting är precis så som det är menat att vara. Annars skulle det råda kaos.
Och skapelseakten visar sig tex i den döda marken. Växterna vissnar och dör, livet försvinner. Men sen med vatten så spirar det till liv igen. Planeterna hålls kvar i sina exakta banor.

Vi människor är också underkastade sådana lagar. Men med förfallet i vår tid så följer alla vad dem vill. Man skapar sina egna lagar. Man tar sina friheter och kör över andras rättigheter. Man har slutat följa de absoluta lagarna och börjat hitta på egna utifrån sina egna begär.
Admin

2011-06-21 10:36
Flour, om det nu stämmer, kan skada dig genetiskt och försvaga din kropp

- Hur? Vill inte låta spydig eller så, jag bara undrar. Det jag reagerar mot är uttryck som "skada dig genetiskt". Ibland kan sådana uttryck slängas med utan att folk riktigt har koll på hur genetik fungerar. Det är ett ganska luddigt begrepp, kort sagt, eftersom allt som sker i kroppen på något sätt är genetiskt.

Antibiotika.

- Faran ligger inte så mycket i att djuren får antibiotika. Det är inte skadligt för oss. Däremot utvecklar bakterier resistans mot antibiotika om det används för mycket. Om vi slösar vår antibiotika på djur kommer allt mer ut i systemet och antibiotika blir värdelöst. Det är ett preparat som betytt enormt mycket för oss, som inte funnits särskilt länge och som enligt många beräkningar snart är helt slut. Vad som händer när vi inte längre kan framställa antibiotika återstår att se. Har vi ingen ersättning får vi nog se comebacker av "utplånade" sjukdomar. Vad gäller djurens behandling är det ett moraliskt ställningstagande varje individ måste fatta. Den är nog värre än kvaliteten på köttet (som sedan späs ut med diverse skräp).

Så man blir egentligen inte botad, man bara tar bort det yttre symtomet för stunden.

- Det är lite taskigt att klumpa ihop all medicinsk vetenskap, men jag förstår vad du menar. Till viss del håller jag med dig och det är en av de stora knäckfrågorna för forskare inom olika områden. Ska man satsa på att bota eller lindra? Vad är möjligt? För att kunna bota - vilket väl oftast är grundmålet - måste man förstå mekanismerna bakom. Ofta dyker möjligheten upp att lindra eller mota symptom innan ett botemedel för sjukdomen blir tillgängligt. Det är lättare att täppa till hål än att laga dem, så att säga. Och det är just det här jag menar med att vi nog tror att vi är lite mer avancerade än vi är, men vi är ändå på god väg. F ö kan effekten av att ta bort det yttre symptomet var guld värd.

Man kan hålla bort symtomen genom att ändra sina vanor.

- Absolut, särskilt när det gäller att hålla sig i form. Men det är svårt att förebygga Parkinsons, MS, olika former av cancer etc.

Om heliga skrifter.

- Det är inte svårt att skriva domedagsprofetior i retrospektiv. Inte så svårt alls. Se bara på Nostradamus. Han var ju dömd att ha rätt nån gång genom att skriva att "två torn ska falla". Han förstod ju bara att människan kommer fortsätta bygga högt och förr eller senare faller en dålig konstruktion. Men nej, jag kan inte ta religiösa texter på allvar när de försöker förklara världen eller reda ut hur människan fungerar. I synnerhet inte med fördömande skrämseltexter som den ovan.

Om religion och andlighet kan fylla något syfte är det väl inre lugn för de som vänder sig dit. Samma lugn som andra får av att gå på promenader, röka gräs eller sova hela dagen. Balsam för själen har ingenting med vetenskap att göra.
The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?

2011-06-21 21:02
Jo jag vet ju knappast något om biologi eller genetik. Men att det finns så pass många människor som uttrycker sådana åsikter, med logiskt resonemang (som jag inte memorerar), så har jag iaf blivit övertygad, när jag jämför det med den allmän medicin. Och även information som avslöjat allt fult som den allmänna medicinen haft för sig. Det finns många skandaler att ta del av. Och många kopplingar mellan tex företag och politiker. Så från min sida ligger nivån ”for-dummies”. Men fortfarande så är det läkare och forskare, biologer, fysiker osv som den mesta av den (undantryckta) informationen kommer ifrån.


Det om antibiotika var också bara ett (och det senaste) exempel (som jag hörde) om matindustrin. Det finns mycket som helst att säga men det är väl lite av allmän kunskap i dagsläget. Sen är det väl samma där att åsikterna skiljer sig i vilken grad man blir påverkad av det. Jag har grävt i detta ett ganska bra tag nu iaf och har pratat med många och läst hur folk blivit bättre, känner flera stycken med olika sjukdomar som blivit av med, även sådana som varit dödsdömda och hemskickade. Dem lever utan medicinering och sjukdom idag.

Kanske är jag lite för hård mot den medicinska industrin. Jag förstår att den är viktig och att den behövs och att den såklart kommer att utvecklas som allt annat och hitta massa nya bra lösningar. Och att det finns sjukdomar som (antagligen) måste ha speciell vård. Men generellt så jag litar hellre på naturen och att lära känna sin egen kropp. Jag skulle våga påstå att varje människa som testar eller som skulle testa att ändra sina vanor har känt eller skulle känna stora skillnader även om dem inte lider av allvarliga sjukdomar.

Men det är ju såklart vanligare och mer sannolikt att det är vid sådana svårare prövningar som man kommer underfund med sådant, eller kommer över sådan information. När folk efter åratal av medicinering märker att det inte blir någon större skillnad så börjar en del söka andra metoder och finner sådana som gör att dem blir bra. Men sådant vägrar den allmänna medicinen att ta på ens med tång. Och om en annan till synes lever ett liv som alla andra utan större problem så är ju allting bra och man har inget behov av att ens tänka på det egentligen.

Sen vet jag väl att det finns olika slags läkare, att vissa inte går att prata med medan andra har ett mycket mer öppet och förstående förhållningssätt. Det har jag upplevt i min egen sjukdoms process.

2011-06-21 21:03
Versen och fotnoten var inte menat att tolkas som en profetia. Versen talar om att all destruktion kommer från människans egen oförmåga att handla moraliskt korrekt. En enkel sanning som idag förbises eftersom majoriteten strävar efter materiell lycka och framgång. Spelreglerna ändras och modifieras till kostnad av andligt välmående för kollektivet. Carlitos ”Guldburen” är en perfekt metafor för detta tillstånd. Materiell framgång men andlig instängning.

Och varför jag skrev med det var för att visa ett av sätten som det heliga arbetar och förmedlar budskap till oss. Hur många fotnoter i en tusensidig bok kan tänkas handla om konsekvenserna av läkemedel och andra till synes ofarliga kemikalier (tex flour som vi diskuterat)? Och inte bara det, det stod också om att det har lett till genetisk förstörelse.

Så för mig blev det som bekräftelse på att det ligger en sanning i det jag skrev. Och efter jag skrev så fick jag läsa nästan mina egna ord. Andra kanske tolkar det som en tillfällighet, men jag tror inte på slumpen. Allting händer med en orsak och mening. Allting har ett syfte. Och genom andligt arbete och reflektion så öppnar man upp porten, hjärtat osv till den verkligheten. Man börjar intuitivt läsa av olika tecken. Saker i vardagen bekräftar eller rättar till det man säger och gör. För att testa ifall man underkastar sig denna tro och vägledning. Så jag skulle vilja påstå att allting har med allting att göra. Det är separationen av olika fält som gör att den högre kopplingen blir otydlig. Religion och vetenskap går väldigt bra hand i hand. Ju mer vetenskap jag lär mig desto större tro får jag. Det andliga är den huvudsakliga aspekten av livet.

Hur menar du att texten är fördömande? Precis som vi i samhället har lagar och riktlinjer (som dock ändras och anpassas efter sin tid), så har religionen sina lagar. Och följer man inte dem så blir man ”fördömd” av alla ”rättfärdiga” medborgare. Det fungerar från båda sidorna.

Tex om du reagerar på att det står om sexuella avvikelser. Enligt naturen så fungerar allt liv så som att det finns två olika parter, en manlig och en kvinnlig, som tillsammans kan reproducera liv. Från djurriket, naturriket till människor. Så enligt den underkastelsen så är tex homosexualitet en avvikelse. Sen om många religiösa människor tar fördömandet i egna händer och gör eller säger saker som inte dem egentligen har rätt till (dem borde acceptera alla människor som inte vill dem illa) så är dem också inräknade till versen (ordningen har störts och fördärv har visat sig på fasta land och i havet, allt verk av människohand).

Eller så kan det i vissa falla vara så att den troende bara uttrycker sin tro men den/dem som får höra den åsikten är egentligen dem som blir provocerade och inte kan acceptera den synen, trots att den troende inte menar något illa med det.

Och hur menar du med att det är skrämselpropaganda? Som vi ser så har naturkatastrofer ökat, våldsamheter i samhället och globalt. Avfall som förstör naturen. Och enligt religionen så bottnar detta i att ha glömt bort Gud och att det kommer ett liv efter detta. Därför är filosofin att man ska passa på att fullfölja sina egna lustar och sitt ego för att få så mycket bekvämlighet och nöje i detta liv.
Skivsamlare

2011-07-10 17:55
Hur kan ni som inte tror på det Vinnie säger i låten veta att det inte är som han säger?
Kan ni inte överväga att det kan va sant?

Det behöver inte vara sant, men tills bevis på att det inte är sant kommer fram så kan man ju varken säga att det är paranoia eller att Vinnie Paz kaaanske vet lite mer än alla andra.

http://soundcloud.com/majestictwelve
Ask beavis i get nothing but head.

2011-07-13 01:57
Då fortsätter jag väl då….

En aspekt som för mig varit av stor betydelse av att förstå att andligheten måste vara en viktig faktor i människans liv har varit fenomenet mikro-, och makrokosmos. Nu är jag inte så vetenskapligt kunnig och verkligen inte i att förklara men jag gör mitt bästa…

As above, so below. Det som finns ovan (rymden), finns också under (partikelfysik). Denna tanke kan bli kraftig om man visualiserar eller ”blir” tanken när man mediterar eller ber.

Rymden går att jämföras med partikelfysik. Det finns tex en kärna (solen/atomen) som har ett omlopp av partiklar runt sig (planeter/elektroner och neutroner). Och allting däremellan ingår i något som vi kan kalla för ”scaler reality”. Allting existerar i multipla lager av verklighet.

En cell tex. En cell är EN cell. Men den är också en individuell del av en helhet. Tex; en cell är i sig själv en cell och varje cell har ett eget medvetande. Om en cell blir skadad kommer andra celler för att ”laga till” felet. Vi behöver medvetet inte göra något för att det ska ske, det gör cellerna medvetet själva.

Och halva cellens medvetande går till att se sig själv som ”jag, cellen”. Men cellen, tillsammans med massor av andra celler, bygger samtidigt upp vävnad. Så den andra halvan av cellens medvetande går till att se sig som ”jag, vävnad”. Då har den gjort ett hopp på ”scaler reality”. Samma sak är det med vävnaden. Vävnadens halva medvetande ser sig själv som ”jag, vävnad”. Men vävnad bildar också kroppens organ. Så halva medvetandet ser sig själv som ”jag, levern”. Osv. Vi tex säger ju inte om oss själva, ”vi, cellerna”, vi säger ”jag, namnet/personen”.

För mig känns det då ganska drygt att se oss som slutet eller perfektionen av dessa hopp i skalan. Bara för att vi inte exakt vet hur eller i vad det sedan fortsätter betyder inte att det inte finns en sammanhängande förening som är större än oss, och som vi med vår begränsade förmågor inte kan greppa.

Sett från en högre del av skalan är vi själva bara små partiklar eller celler som är del av en annan helhet. Och eftersom vi blivit bortkopplade våra andliga sinnen har vi nästan bara våra fysiska sinnen att extrahera verkligheten ifrån. Detta gör att vi missar massor av saker.

Om vi tar energi i form av frekvenser/våglängder som exempel. Vi vet tex att ljus och ljud färdas som våglängder och tas upp av våra sinnen. Vi vet också att människan bara har kapacitet/förmåga att se eller fysiskt förnimma en minimal del av alla olika frekvenser/vibrationer som finns.

Att vi inte kan förnimma dem falsifierar ju inte deras existens, och inte heller att dem kanske påverkar oss på olika sätt. Kanske det på skalan av verklighet finns helt andra former av existens som vi bara kan uppfatta som någon form av vibration.

Allting som vi väljer att göra eller inte att göra påverkar också hur vår egen frekvens och vibration blir i det stora matrix.

2011-07-13 01:59
Allting hänger på något sätt samman i ett perfekt, sammanhållet system, och det är det vi har blivit bortkopplade ifrån, övertygelsen och den frivilliga underkastelsen i detta perfekta system. Vi har blivit manipulerade av olika krafter att tro att vi måste vara självständiga och bryta oss loss från detta system. Detta är separation från självet och från den gudomliga kontakten och vägledningen. När egentligen allting är i synkronicitet. Ett väv av meningsfulla sammanträffanden som leder oss och visar oss det som vi behöver för att ta oss vidare och utvecklas. Det är en del av det andliga arbetet. Att utföra dem uppgifter eller test som dyker upp på vägen. Då förstärks intuitionen och synkroniciteten ytterligare.

Ett väldigt basic exempel skulle kunna vara om man ser att en mamma behöver hjälp med barnvagn upp i bussen. Och man struntar i att hjälpa. Senare kanske man går förbi någon som säger något om att hjälpa till, man kanske ser något på TV eller från något annat håll, får en ”personlig pik”, som gör att man blir påmind och kanske får skuldkänslor över det. Förhoppningsvis så hjälper man nästa mamma.

Ett annat exempel hände mig idag, som är kopplat till detta inlägg. Jag tänkte att jag skulle skriva om detta som jag nu gjort. I och med det började jag också tänka och undra ifall det finns något i dem heliga skrifterna som skulle stödja detta. Och nu på kvällen så tog jag fram boken och skulle läsa där jag ligger. Och då läser jag om hur människans ögon, öron och hud på Domen dagen, kommer att vittna om det som människan gjorde i livet. Eftersom allting händer av en orsak KANSKE detta är ett tecken och bekräftelse (inte lika tydligt som i förra inlägget om medicin m.m.) på min fråga. Att den Dagen kommer cellerna som bygger upp mig att få talets förmåga för att kungöra det dem har sett under mitt liv.

Eftersom dem individuella medvetna cellerna som bygger upp kroppen inte styr vad jag som den medvetna människan gör, så kan inte dem hållas ansvariga för mina missgärningar. Om jag tex snor något, så använder jag min hand till att ta saken, men handen är ju inte skyldig till detta brott utan jag som använde min intention, som jag sedan satte i kraft av den viljan. Handen är bara ett verktyg som jag i det fallet utnyttjar, och då är dessa verser en allegori på det.

Att reflektera över dessa perfekta system som utgör vår verklighet och skapelsen borde göra varje rationell människa övertygad om att det finns en skapande kraft som håller ihop allting. Bara att naturen och universum borde vara tillräckligt övertygande. Alla perfekta matematiska formler som fibonacci spiralen eller Pi som återfinns överallt. Är inte det ett tecken på skapelse? Om allting skulle komma från en slump skulle det kunna råda sådan perfekt sammanhållning med allt? Och när man öppnar upp för synkroniciteten så måste man också erkänna att det finns något större som agerar som agent. Vi är inte toppen av existensen, Gud är. Gud är En, och står Högst som Den Styrande Kraften över allting som Han har skapat.
Rappare

2011-07-13 10:22
Alla perfekta matematiska formler som fibonacci spiralen eller Pi som återfinns överallt. Är inte det ett tecken på skapelse? Om allting skulle komma från en slump skulle det kunna råda sådan perfekt sammanhållning med allt?
Matematik är ett system, precis som tal, takt och moral. Matematik är inte allmängiltig utan fungerar bara inom sina egna ramar. Matematik är ett bra system, men absolut inte felfritt. Det är till exempel omöjligt att få fram ett svar när man delar 100 på 3, bara en sån sak.

Ett väldigt basic exempel skulle kunna vara om man ser att en mamma behöver hjälp med barnvagn upp i bussen. Och man struntar i att hjälpa. Senare kanske man går förbi någon som säger något om att hjälpa till, man kanske ser något på TV eller från något annat håll, får en ”personlig pik”, som gör att man blir påmind och kanske får skuldkänslor över det. Förhoppningsvis så hjälper man nästa mamma.
Och när du blir dumpad och är jätteledsen så kommer du tänka mycket mer på alla som har det så himla bra i alla jävla sitcoms, det betyder inte att de hade det jävligt gött innan du blev singel också.

Det är mycket i ditt inlägg som jag skulle vilja replikera, men jag undrar till vilken nytta. Vad har detta med ämnet att göra egentligen?

2011-07-13 22:05
Tycker det är så roligt det här. Jag tror inte på allt rakt igenom men jag tror absolut att världen är korrupt, att någon "maktelit" eller vad man nu ska kalla det styr världen.

Men det absolut roligaste med trådar som den här är allt folk som påstår att man är dum i huvudet för att man tror på detta. Bevisen finns där sen om det är slump eller inte är något annat att tänka på. Sen att dom som inte tror på detta är så instängda på sin egna åsikt är helt otroligt.
Det går åt båda hållen, det går varken bevisa att det är sant och det går inte heller bevisa motsatsen.

Det enda jag kan säga är "Religion" är det största beviset på en korrupt värld där någon/några vill få en viss kontroll på vad som ska ske. Om det sen är för egen vinning eller om det är för människans bästa vet jag ej. Någon skapade gud, gud skapade inte oss. Se er omkring, Homo Sapiens sitter på våran tron och ingen annan.

( Ser absolut inte ner på folk som är troende, jag har min åsikt men respekterar också andras åsikter. I slut ändan handlar livet om att må bra och leva. Gör man det genom att trå på en gud så är det okay för mig. Jag tror på människan! )
One puff, Two Puffs i know Teraq goin' nuts som vanligt
Med biggie och pac phat flowar med Bob Marley
Myspace: In memory of teraq

2011-07-15 01:06
scrotum

Kör hårt! Jag är öppen för förslag, men stark i min övertygelse.

Jag sa inte att matematik är ett felfritt system. Och jag pratar nödvändigtvis inte bara om formler, utan om en perfektion i naturen, som innehåller inslag av matematik. Så som fibonacci systemet som bemärker sig i våra kroppar när man mäter olika längders förhållande till varandra. Eller i växter.

Ett annat exempel på perfektionen återfinns i djurriket. Djuren är, till skillnad till oss, fortfarande naturligt kopplade till sin intuition och den gudomliga kontakten. Kanske för dem inte blivit exponerade av allt som vi i vår evolution blivit exponerade av. Det finns tex laxar som börjar från ett ställe i världen, simmar genom hela jorden, genom massa hinder och konstiga saker, och sedan kommer tillbaka till exakt samma plats som dem föddes. Lagrar den i minnet den exakta vägen i sin lilla hjärna? Eller ”vet” den exakt bara genom sin intuition hur den ska ta sig fram?

Jag menar att all denna perfektion måste ha en bakomliggande och skapande kraft. Tex planeterna, som hur länge har snurrat i sina omloppsbanor, med kanske små ändringar, men fortfarande i sina rätta banor. Istället för att åka runt huller om buller och krocka med varandra och allting. Skulle det finnas rätta förhållanden för liv då?

Och alla fysiska lagar som gör det möjligt för allting att existera i perfekt harmoni med varandra. Vi har tex tyngdlagen, men vad håller den på plats? Ingenting kan ”bara råka vara” när det råder sådan perfektion.

Om jorden skulle vara bara liiite längre bort så skulle det vara för kallt för liv att existera. Och om den skulle vara bara liiiite närmare solen så skulle det vara för varmt för liv att existera.

Eller som jag nämnt, den döda jorden som återfår liv när vatten regnar över den, eller bananflugor som skapas från ruttna frukter tex. Det finns så många tecken på att det finns en skapare, men det finns en stor kraft i rörelse att vi ska vända bort från den tron.

En av Vinniez vision är nog att väcka upp folk till andlig sanning genom sin musik. Genom att visa sanningen om vår verklighet, hur manipulerad den är av makthavarna, och alltid har varit det (I know about the black pope in Solomons temple), så kommer förhoppningsvis en del att se att det finns någonting större än det som vi med vår begränsade förmågor kan uppfatta. Att vår verklighet har blivit kapad av de mörka andliga krafterna. Det är en blandning av bla magi och hypnos, som med rädsla och manipulation försätter människan i ett mentalt och fysiskt slaveri. Vi är deras batterier precis som Morpheus säger.

Och det kan se så hopplöst ut, och därför kanske man istället accepterar det som erbjuds av dessa trollkarlar. En mental programmering till en simpel verklighet som består av meningslösa aktiviteter, ingen bestående, inre lycka. Man måste hela tiden sträva i det materiella för att fylla det tomma skalet. Nya ständiga distraktioner för att orka med den.

Om man vågar ifrågasätta sin verklighetsuppfattning och den definition av verkligheten som vi blivit uppväxta med, så kan man komma till insikt att alla dem här strategierna som eliten alltid har använt, är just för att koppla bort oss från dem andliga insikterna. För dem flesta av dem själva tillber ju massor av saker från den osynliga världen, men i helt fel syfte. Och vad gör det för nytta att tillbe något som själv är skapat. Vad kan dem göra för en som Den Ende Skaparen inte kan?

Så genom att se igenom deras bluff, blir följden att; ”the truth shall set you free”, och ”for we wrestle not against flesh and blood, but against principalities, against powers, against the rulers of the darkness of this world, against SPIRITUAL WICKEDNESS in high places.”

Man inser hur meningslöst deras system är, hur falsk den är. Och det gör att man frigör sig från dem mentala gallren och släpper dem primitiva mönstren som dem matar oss med, sex, materialism, makt, pengar osv. saker som aldrig kommer att ge bestående trygghet eller lycka. Allting är förgängligt och kan tas ifrån en på ett ögonblick. Se bara hur många gamla civilisationer som varit hög utvecklade och trott sig vara oövervinneliga som gått i ruiner. Eller folk med rikedomar och höga positioner som utan förvarning förlorat allting. Vad har det då gett dem för nytta?

Man befäster sin trygghet och lycka till världen, istället för det som ger verklig lycka och trygghet. Man målar upp lycka och framgång i saker som om och om visar sig vara orsaken till den största sorg och olycka. För när man tror att lyckan ligger i världen så kommer man att göra sig själv upptagen i den, och beroende av den. Annars är man nöjd och lycklig utan att konsumera, utan behov att framhäva sig, utan att ha behov att styra andra människor, utan att behöva supa sig full, ta droger osv.

2011-07-15 01:32
Crue

Samma sak igen, du känner att människan skapade gud, men det kan mycket väl vara tvärtom. Vad skapade människan om inte gud? Allting råkade bara utvecklas i det perfekta systemet som skapelsen består av? (No offence, bara ute efter argument). För mig är det där argumentet ganska tomt. Den används som ett retoriskt kraftigt, men egentligen simpelt sätt. Den säger inte mycket men kan tänkas att den låter ”bra” och fastnar hos folk. Ett snyggt sätt att placera ord och samtidigt låta filosofiskt smart. Men det ger ju inga konkreta eller logiska belägg mot dem teologiska argumenten (som jag inte lyckas föra fram alls).

Det finns väldigt bra och något vetenskapliga argument som jag sett/läst. Men ofta, om man redan är på den frekvensen i sitt tänkande att man har bestämt sig för sin åsikt, så är det ju föga troligt att ge sig in i teologiska källor. Man väljer hellre att ta dem florerande argumenten som går i folkmun, som egentligen bara är påståenden och åsikter. Det formar samma åsikter hos dem ”kritiska” (som egentligen inte alls är kritiska) för dem är retoriskt uppbyggda på ett sättet att dem är enkla att ta till sig.

Sen att religion som institut alldeles för många gånger används i egennyttiga och onda syften är ju inte ett rättvist argument mot att det inte skulle finnas en skapare som välsignat människan med ett budskap. Människan är skapad med fri vilja och kan om hon vill utnyttja religionen som verktyg för sina egna läggningar. Sen är ju religionen, tex kristendomen helt förvrängd från sitt ursprung. Man har fört in massor av paganska former i religionen, vilket i sig falsifierar den som en ren monoteistisk religion. Texterna är fabricerade, vilket till och med dem högsta kristna teologerna erkänner. Men det falsifierar inte att det finns en Allsmäktig Gud som vägleder människor.


2011-07-15 01:32
Det som ser ut att vara är inte alltid den djupare sanningen. En olycka som man till en början inte förstår kan i slutändan komma att vara en välsignelse tex. Så att människan ser ut att vara herren på täppen kan kanske egentligen kan bero på att vi gått så vilse att många börjat tro det. Så har det alltid varit. Människor på toppen som har makten, pengarna osv ser ut att vara dem som äger allting och dem som lever bäst. Och den bilden projicerar dem i sitt högmod på folket nere i pyramiden. Dem sitter på kunskapen och propagandan osv. Och när dem framställer sig på det sättet så köper den stora majoriteten det av rädsla, brist på kunskap osv.

Men igen, människan är skapad med fri vilja, och då skulle Gud vara orättvis som kom och hindrade den fria viljan för att den används i ondska. Människan skall inte tvingas till tro utan måste själv upptäcka den, förstå den, och välja att anta den.

Men det finns konsekvenser för det fria valet. En människa kan snabbt eller långsamt komma till insikt om sina egna brister och onda gärningar, och känna ånger över dessa. En människa kan sedan välja att ignorera, eller ”övervinna” dessa känslor genom att undertrycka dem, så som det för ofta görs. Då manipulerar man sig själv att måla upp det dåliga man gjort med ursäkter och rättfärdiganden. Man kan också välja att försöka förbättra sig och inte göra om liknande misstag igen. Vilket kommer man att må bäst av? Det finns alltid stunder då man erkänner för sig själv sådant som man gjort. Hur man agerar efter det kommer också såklart att påverka den inre psykologin och måendet. Och den ultimata konsekvensen kommer att vara när man dör och får möta alla sina gärningar, utan att det finns några lögner som kan gömma undan sanningen om det man gjort.

Och man kommer att hållas till rätta utifrån det. Och då kommer dem högmodiga ledarna att stå som förlorare. Alla dem som skapar krig och förtrycker människor, oavsett om det är i religionens, kommunismens eller demokratins namn. Det ser ut som att dem är vinnarna här på jorden, men det är för att dem blir testade i sin makt.

Ju fler människor som blir vilseledda att inte tro på livet efter detta, desto mer kaos blir det på jorden för man får för sig att det inte finns några konsekvenser. Hur orättvist vore det inte om det bara tog slut utan fortsättning? En förtryckare som hela sitt liv ljugit, manipulerat och mördat människor med andras händer? Vilken mening skulle det finnas med skapelsen då?

Vi är ingenting i skapelsen. Sett från en annan skala av verkligheten så är vi mindre än atomer. Är det inte ignorant att tro att verkligheten slutade i vår lilla frekvens att uppfatta saker, när vi själva uppfattar en sån liten del av allting? Tex de olika frekvenser som finns omkring oss? Några procent bara kan våra sinnen uppfatta.

Vi skulle kunna liknas med att vara jordens cancer, vi tror bara att vi sitter på maktens tron. Om man skulle ta en bild på jorden från dem första människornas tid, från varje 100e år, tills idag, och göra ett bildspel med det, så skulle det se ut som cancer som sprider sig och förstör kroppen. Det är inte mycket till tron.

Det finns högre krafter, och många luras att dyrka dessa (se olika tidigare inlägg). Dem tror att dem kan vinna lycka och framgång i denna värld genom att dyrka dessa ”saker”, men vilseleds istället bort från dem andliga principerna och fördärvar sig själva. Dem dyrkar dessa ”demoner” eller vad man vill kalla dem för att få makt på jorden. Och dem har nu stabiliserat en verksamhet att börja få vanligt folk att dyrka dessa falska idoler. Dem finns, men dem är falska, och lika bortkopplade från intuitionen och sanningen. Som jag skrev i förra inlägget, vad är det för mening att dyrka något i skapelsen? Inget i skapelsen kan mätas med Den som har skapat. Hur kan dem ”andarna”, ge dem något som är bättre än Skaparens?

2011-07-15 11:55
DiggeriDoo Det kan inte vara bra att analysera så mycket om varför vi finns. Varför inte bara finnas och leva sitt liv? Varför inte bara veta att vi föddes en dag och vi kommer att dö en dag. Vad som sker efter döden är helt orelevant sålänge man lever lycklig i nuet.

och en sak till:

Eller som jag nämnt, den döda jorden som återfår liv när vatten regnar över den, eller bananflugor som skapas från ruttna frukter tex. Det finns så många tecken på att det finns en skapare, men det finns en stor kraft i rörelse att vi ska vända bort från den tron.


Stämmer ej, det är hanflugor och honflugor som parar sig och lägger sedan ägg, där maten finns tillgänglig. Bananflugan är ett snabbtförökande djur som lever i ungefär 30 dagar och knullar runt som kaniner. Just so you know.

One puff, Two Puffs i know Teraq goin' nuts som vanligt
Med biggie och pac phat flowar med Bob Marley
Myspace: In memory of teraq
Rappare

2011-07-15 18:39
Jag sa inte att matematik är ett felfritt system. Och jag pratar nödvändigtvis inte bara om formler, utan om en perfektion i naturen, som innehåller inslag av matematik. Så som fibonacci systemet som bemärker sig i våra kroppar när man mäter olika längders förhållande till varandra. Eller i växter.
Det är människan som har kopierat naturen och inte tvärtom. Vi har hittat på ett system för det vi ser i naturen, precis som vi hittat på att använda ordet "röd" om färgen. Färgen fanns där före ordet.

Det finns tex laxar som börjar från ett ställe i världen, simmar genom hela jorden, genom massa hinder och konstiga saker, och sedan kommer tillbaka till exakt samma plats som dem föddes. Lagrar den i minnet den exakta vägen i sin lilla hjärna? Eller ”vet” den exakt bara genom sin intuition hur den ska ta sig fram?
Har inte hört om dessa laxar tidigare, men fine, det är absolut möjligt att det är så det ligger till. Detta kan även förklaras med evolutionen. Deras hjärnor utvecklas efter hur de behöver användas. Men visst, denna intuition kan verka otrolig, men det finns oftast en naturlig orsak till allting. Jag motsäger inte att Gud skulle kunna existera, men jag ser inga argument varken för eller emot isf. Speciellt inte som du nämnt i tråden.

Jag menar att all denna perfektion måste ha en bakomliggande och skapande kraft. Tex planeterna, som hur länge har snurrat i sina omloppsbanor, med kanske små ändringar, men fortfarande i sina rätta banor. Istället för att åka runt huller om buller och krocka med varandra och allting. Skulle det finnas rätta förhållanden för liv då?
Man skulle kunna kalla det tur. Med tanke på hur stort universum är så är det inte fantastiskt att det finns liv någonstans, det vore snarare fantastiskt om det inte existerade under rådande omständigheter.

Utöver det religiösa så håller jag med dig. Vi blir manipulerade, vi får ingen verklig lycka genom materialism, osv.

2011-07-16 04:33
Stämmer ej, det är hanflugor och honflugor som parar sig och lägger sedan ägg


Jasså, där ser man, här lever man på urgamla antaganden ;)

Det kan inte vara bra att analysera så mycket om varför vi finns. Varför inte bara finnas och leva sitt liv? Varför inte bara veta att vi föddes en dag och vi kommer att dö en dag. Vad som sker efter döden är helt orelevant sålänge man lever lycklig i nuet.Ja, det beror helt enkelt vilket synsätt man intar. Det finns tex de andliga läror som säger att det inte finns något senare konsekvens, att man ska ta för sig och njuta medan man är här. Och så finns det de som menar att det finns konsekvenser och att man ska bemästra sina lustar och begär.

För mig tex är det absolut inte orelevant vad som händer efter döden eftersom jag ser det här livet som en kort vistelse och en prövning inför nästa liv. Och det är ofta tabu att prata om i dagsläget. Ord som synd och konsekvens och underkastelse väcker stor provokation hos många människor.

Jag tex känner mig inte ett dugg förslavad eller förtryckt av en orättvis Gud för att jag följer dem discipliner som jag gör, och som jag många gånger misslyckas att följa. (Och då ber jag om förlåtelse. Annars kan man lätt falla in i ego-fällan att man börjar rättfärdiga sina synder som man från början innerst inne känt att är fel att göra.)

Jag gör det helt frivilligt, efter att gjort många bedömningar och kritisk granskning. Jag har kommit till en personlig insikt att det är discipliner som gör mitt liv mycket bättre, med mycket mer ”lycka i nuet”. När jag praktiserar dem så flyter allt annat som det är menat att göra. Jag känner utvecklingen av tro som öppnar upp det inre ögat, och en andlig förståelse som följd. Jag mår bättre nu än någonsin, jag är inte paranoid, nojjig, rädd (förutom för Gud) osv. Jag lever mitt liv och jag har alltid älskat det, även i dem svåraste och mörkaste stunder i mitt liv.

Livet är inte bara enkelt. Det är också en slags destruktion i människans mentala karta. Man eftersträvar att göra allting så bekvämt för sig själv som möjligt, fast utifrån fel grunder (sådana som jag skrivit om högre upp). Vi behöver bli bättre på att uppskatta och se varför prövningar kommer till oss, och vad det är vi kan lära oss av dem. Det är ofta prövningar som utvecklar oss. Det som ofta ses som något ont visar sig senare vara en välsignelse.

Men många försöker leva sina liv som att dem vore helt bekymmerslösa. Och om man pratar om dem problem som finns, och grubblar över saker istället för att skämta om meningslösa saker, festa, spela tv-spel osv så är man pessimistisk och tråkig. Om man undertrycker sina känslor så riskerar man att dra på sig sjukdomar av olika slag och grad, eller i utbränning eller något annat mentalt som exploderar efter tillräckligt lång tid. Och nu säger jag inte att du menar att man ska göra det, bara skriver av mig=)

Och tror man inte så tror man inte, jag bara berättar min subjektiva erfarenhet av det hela, så objektivt jag kan. Och det är inte en lätt sak att beskriva=P

Jag har av olika anledningar fått rannsaka mig själv en del gånger, där jag ibland ofrivilligt blivit medveten om något hos mig själv som man inte velat erkänna för sig själv. Men ändå inte kunnat förneka, jag har känt skam, ånger och sorg över det, och det har blivit som varningar att ändra på mig. Detta började ett tag innan jag lärde mig om den andliga delen av livet. Och när jag lärde mig om olika andliga discipliner så började allting falla på plats och bli logiskt. Och ju mer jag började förstå, desto mer ökade min tro. Och ju mer min tro ökade, så ökade också tecknen/vägledningen att komma.

Och jag har (precis som alla andra) på olika sätt fått ta konsekvenser i detta liv, och känt förnimmelse om hur kort detta livet egentligen är. Och med dem upplevelserna gick det upp för mig att det kommer komma en ultimat konsekvens då alla saker, både gömda och öppna, kommer att synliggöras och rannsakas. Där sanningen lyser upp varje lögn och handling.

Och när jag hade kommit till insikt om massa saker och började läsa Koranen, så blev insikterna bekräftade en efter en, och mycket mer därtill. Det var som om allting jag hade gått igenom var en förberedelse inför denna läsningen. Och det blev och är fortfarande en växelverkan mellan det jag läser och vardagen, och mellan vardagen och läsningen. Några exempel har jag skrivit om i tråden. Och som sagt detta är bara min upplevelse, det uttrycker sig olika för varje människa. Men man måste våga söka efter den och ifrågasätta sin rådande syn på sig själv och saker.

Ah, vad jag iaf försökte säga var att det kanske inte är helt orelevant vad som händer efter döden=)

2011-07-16 11:34
Ja, alla får ha sina egna åsikter och tro på vad dom vill, så länge man lever lyckligt med sin tro och behandlar alla oavsett kultur och ras med respekt.

Jag lever efter mina egna lagar och normer, jag vet med mig själv vad som är rätt och fel. Jag lever efter en jämställd regel där jag ser varje individ som sin egen.
Och ja jag tror som sagt att religion är ett redskap att få våran ras på jorden kontrollerad. Inte på ett dåligt sätt för säkert, utan kontroll skulle det nog kunna råda kaos. Men jag tycker samtidigt att det har utvecklats till något som redan är för sent att stoppa. Ett ständigt bråk mellan vad som är rätt och fel att tro på så varför inte bara tro på oss, VI som lever här och nu istället för att tänka på en skapare ?

Det här är inget som jag fått inpräntat i skallen utan det här är något som jag själv har börjat tänka på genom åren, och det sen jag va ganska liten.

Men världen har vart korrupt länge genom att hela vårat system i livet är uppbyggt som en pyramid. Många vill klättra till toppen och skadar oftast många på vägen dit istället för att nöja sig med det man har, vänner, familj, kärlek och livet.
One puff, Two Puffs i know Teraq goin' nuts som vanligt
Med biggie och pac phat flowar med Bob Marley
Myspace: In memory of teraq

2011-07-17 00:59
Jo, alla människor lever ju efter det som deras perception ser som det bästa alternativet. Och i dem flestas moral finns nog att ”behandla andra som du själv vill bli behandlad” som grund, oavsett vad man har för tro eller icke-tro. Alla är ute efter att finna sanningen och tolkar det olika utifrån sina erfarenheter, omgivning osv.

varför inte bara tro på oss, VI som lever här och nu istället för att tänka på en skapare ?


Därför att då börjar människor att handplocka sin religion, och det kommer troligen att leda till motsägelser och ”hyckleri”. Nu säger jag inte att religiösa inte besitter dessa egenskaper, för det gör vi (religionen i sig är perfekt men ingen människa är felfri och fri från brister).

Men vi ser i dagens samhälle hur dem babyloniska traditionerna fått starkare grund, och förgrenat sig in i det demokratiska ”frihets-samhället”. Om man tillåter sig själv följa sina lustar och begär (ego), antar synen att det inte finns en skapare som har skapat allting med ett syfte, så tillåter man sig att handplocka sin ”religion”. Blir inte en naturlig följa av det att man börjar acceptera och göra det som passar ens eget engagemang? Och avfärdar sånt som känns jobbigt, ansträngande osv? För det är enklare.

Då riskerar man från ett andligt synsätt att välja bort sånt som kanske vore bäst för ens ”psykologi”, självkännedom, självrespekt osv. Om man tex ”sviker” sig själv genom att strunta i massa saker som intuitionen säger att man borde göra så kommer det att påverka den inre harmonin och kanske leda till självbedrägeri och omedveten skuld. Och sen börjar man antagligen att försvara sig mot det och rättfärdiga för att slippa skulden. Och genom det skapa en mask som man börjar bära. Och så börjar man stegvis att komma längre och längre från sin ”inre kärna”.

Och samhället ändrar sina normer om rätt och fel mycket utifrån opinionen och genom dem som styr samhället uppifrån pyramiden. Bara den strukturen skapar ett omedvetet intryck hos individen att den minsann kan skapa sina egna regler för det finns ju ingen konstant sanning. Vill man ha något, då tar man det genom olika sätt, om det är verbalt eller fysiskt. Det handlar ju om att uppleva allting fullt ut, för vi lever ju bara en gång. Såna tankar sätter sig i det undermedvetna kollektivt, även om alla människor är goda som vill gott. Man anpassar sig, ser tex allt orättfärdigt som sker och tillåter sig i olika grader att själva göra likadant. Men även om en miljon människor gör något som är destruktivt, och rättfärdigar det, så är det fortfarande destruktivt.

2011-07-17 00:59
Religionen däremot, som kommer från Den Allsmäktige Guden (om vi bara en stund antar att det finns en), som skapat allting med ett syfte och som bäst vet vad som är bäst för oss. Och för att varje människa som föds ska slippa göra samma misstag generation efter generation, och upptäcka allting för sig själv, om och om, så har Gud kollektivt utvecklat oss och gett oss den vägledning vi behöver i sina skrifter. Genom tex de olika profeterna som stegvis tagit människorna ur sin tidigare okunskap och ignorans. Varje profet har höjt upp det kollektiva medvetandet på jorden. Och det visas med olika berättelser och allegorier i dem heliga texterna.

Där (i texterna) finns också allegorier och berättelser som tydligt och enkelt förklarar dem inre sanningarna, om tex gärningar och dess inre konsekvenser. Det ”slår hem” med sitt bildliga uttryckssätt. Den lär oss de discipliner som gällde då och som fortfarande har samma värde och sanning. Tiderna ändras men dem inre sanningarna är fortfarande samma. Och Gud måste använda ett sätt att förklara något som ligger utanför vår uppfattningsförmåga, på ett sätt att vi ska kunna förstå budskapet utifrån den uppfattningsförmåga vi har. Genom dem utgångspunkter som vi uppfattar verkligheten. Därför ges allegorier, metaforer och liknelser, så att själen kan känna igen sanningen i dem. Vi kan tex inte uppfatta vad, hur eller vad Gud är, förutom det Gud själv uppenbarar om Sig själv. Därför måste Gud använda ett språk som vi är vana vid, ord och begrepp från den verklighet vi lever i.

Många ser tex Koranen som bara en bok som vilken som helst. Men om man ser på saken historiskt från sin egen tid så får man redan på en djupare innebörd. Tiden då Koranen började uppenbaras (om vi fortfarande antar att det finns en Gud, som ”skickade” ner den) var araberna väldigt utvecklade i sin muntliga tradition. De var duktiga poeter och kunde minnas långa och många dikter och berättelser. Deras retorik var avancerad. Och Gud vet ju bäst vad som kommer att övertyga ett folk på bästa sätt. Koranen på det arabiska språket är helt olikt någonting annat med sin rytm, takt och innehåll. Och araberna blev helt förvånade och med sin språkliga/poetiska kunskap kunde dem inte förneka att detta var någonting alldeles speciellt som Profeten Muhammed (saw) hade fått ta del av.

Gud använder alltid något som i sin tid och hos det folket är känt och utvecklat för att förse människorna med övertygelse om dess äkthet. Moses tex som växte upp hos Farao fick ta del av den ockultism som dem praktiserade. Och när han senare blev skickad till Farao för att varna honom så blev han utmanad i en ”trolleriduell” med Faraos magiker. De utförde sina ”konster” men Gud (inte Moses själv av egen kraft) slog deras tricks i spillror genom att göra mirakel som ingen trollkarl eller människa skulle kunna göra, så att dem skulle bli övertygade om budskapets äkthet. Dem insåg och fick insikt om det dem själva höll på med och avsade sin ockultism och underkastade sig Gud, trots att Farao, som ansåg sig ha guds egenskaper på grund av sin maktposition, hotade dem till livet.

På Jesus tid fanns det många duktiga inom läkekonsten. Och då gav Gud honom gåvan att kunna läka sjuka med sina händer osv för att övertyga det folket.

Om det finns något större och en osynlig värld och andliga principer så borde vi ju verkligen tänka på dem, lära oss om dem och använda oss av dem. Dem lär oss att vi i första hand är andliga varelser i ett tillfälligt kort, kroppsligt tillstånd.

Denna första vers i låten är perfekt för att måla upp det budskapet.2011-07-17 00:59
Det här är inget som jag fått inpräntat i skallen utan det här är något som jag själv har börjat tänka på genom åren, och det sen jag va ganska liten.Tro mig, vi är alla programmerade till att tänka ”kritiskt” om religionen. Det har vart i verk långt innan franska revolutionen. Och det är inte så att dem visar eller säger sånt exakt och explicit rätt ut (fast mycket mer på sista tiden). Man målar upp en bild av religionen och dess historia på ett väldigt vinklat och felaktigt sätt. För om man gör der så kommer mottagaren nästan automatiskt bygga upp sin mentala bild av religionen utifrån den informationen. Det är nästan den enda källa till information som en vanlig svensson har att utgå ifrån. Och vem är det som målar upp den bilden? Antireligiösa som beskriver religion. Det känns inte speciellt rättvist. Så att vi är inpräntade med åsikter är en av de första stegen man måste erkänna för sig själv. Jag trodde inte heller jag hade fördomar och att jag var öppensinnad. Men när jag väl exponerades för mig själv och visades exempel hur den informationen präntas in så stod det glasklart för mig att jag visst var mycket mer påverkad än jag trodde.

2011-07-20 08:00
När jag sitter och läser det du skriver så får du det att låta som att allt är sant inom religon, att det som står i koranen är sanning, att bibeln är sanning. Men den stora frågan kvarstår, vem vet att all denna religon är sann ?

Läser man lite extra och tänker bakom alla budord och annat som står så råder en total kontroll utav människan, hur vi ska tänka, vad vi ska göra, vad vi ska göra för att göra rätt och fel. Men ÄNDÅ så lever vi en värld med krig, svält, svek. Religoner som strider imot varandra för att just deras gud ska vara den sanna guden.

Vem säger att att gud finns? Det finns böcker och annat papper där det står skrivet om personer som fått budskap ifrån självaste GUD, finns också sådana personer idag. Men vart finns sanningen ?

Vore det inte bättre om folk började tro på sig själva istället för en gud? Varför inte tro på att vi människan kan skapa en bättre värld utan att behöva tro på ett liv efter döden, att vi tror på livet nu och inte vad som ska hända när vi gjort våran tid här. Vi lever nu och oavsett vad vi gör så kommer vi att vissna bort, oavsett vad vi tror på så kommer vi tillslut att dö. Och jag tror absolut inte att det behövs en gud för att man eller kvinna idag ska kunna göra rätt eller fel. Och som det ser ut nu så råder det stor kaos mellan dom olika religonerna, en ständig strid om vilken gud som ska vara den sanna, varför? När religonerna igentligen handlar om samma sak, 1 skapare att tro på.

Jag tror inte på någon gud och har aldrig gjort, Men jag lever endå ett rikt liv med vänner och familj och har aldrig vart lyckligare. Jag tänker inte på ett liv efter döden utan jag lever mitt liv NU. Nej, jag säger att religon är påhitt, tyvärr. Tror inte att det finns något eller någon på denna planet som kan övertala mig annat. Men som jag skrivit många gånger förut så har jag inget imot folk som tror på denna gud, så länge dom känner lycka genom det. För i slutändan så är det livet som räknas.
One puff, Two Puffs i know Teraq goin' nuts som vanligt
Med biggie och pac phat flowar med Bob Marley
Myspace: In memory of teraq
Producent

2011-07-20 19:38
ni som säger att det inte är sant. är ni inte hiphopare eller? fan kamma er.

2011-07-21 02:15
Jag börjar med att ursäkta så långa texter, men för att förklara det jag vill så krävs det mycket ord, många exempel osv för att måla upp så mycket av den bild som jag har i mitt huvud och vill förmedla.

Det är inte bara för att förmedla den religiösa aspekten i ett annars ganska antireligiöst Whoa. Det är också en chans att synliggöra min egen tro för mig själv, få syn på brister och ”fel” i den, se styrkorna och förfina den, med hjälp av dem som jag diskuterar med. Ni kan spräcka vissa bubblor och förstärka andra. Förhoppningsvis får vi alla ut något av detta.

Så jag vill tacka för ditt (och de andras) tålamod som håller diskussionen på en sån fin nivå. Jag vet att det inte är det ”roligaste” (i brist på mer passande ord) att argumentera och diskutera med troende. Jag antar att vi kan ha ett sätt att prata som verkar rätt så drygt eftersom vi i vår övertygelse slänger ut oss saker som är svårförklarade på ett säkert inte helt genomtänkt och utförligt sätt. Och visst finns det många troende som även själva faller offer för högmod och på så vis missar poängen med att föra diskussion med dem som inte är övertygade.

Och det är ju inte en lätt uppgift att ta på sig eftersom det inte går att bevisa konkret. Man har ju bara sin begränsade förmåga att förlita sig på. Man har bara sin upplevda erfarenhets-ram att använda som referens. Sina ord, kultur, händelser, intelligens osv.

I den erfarenhets-ramen finns inte Gud, och den (för oss) osynliga delen av verkligheten. Vi ser inte kraften bakom planeternas rotation tex, eller tyngdlagens. Mycket av det som vi vet finns, ”ser” vi inte hela verkligheten bakom. Men den finns iaf. Och synen ändras alltefter vi förvärvar ny kunskap.

Från början saknade vi begrepp och då som nu saknar förmåga att med våra sinnen förstå Gud och dem inre (andliga) och osynliga sanningarna. Det skulle också bli för mycket för en människa att förnimma Gud, och till och med för mycket av att ta del av den osynliga världen. Våra huvuden skulle explodera av all information, alla väsen osv från skapelsen. Tänk bara vad en liten dos av någon psykedelisk drog kan göra med sinnena och verklighetsuppfattningen. Tänk er att uppleva Gud, men nej, det går inte ens att tänka på eller föreställa sig något som helt står utanför det som vi kan uppfatta och förstå.

Så hur ska vi då bli medvetna om denna Gud? Gud skapade människor som levde exemplariska liv, förberedde dem för sina uppdrag och ”tog sedan kontakt” med dem när dem var tillräckligt förberedda. Deras erfarenheter blev exempel för efterkommande, på hur det gudomliga kan yttra sig, hur man kan känna igen den och ta lärdom av gudomligheten.

Hur svårt måste det inte vart för en profet att förmedla det gudomliga budskapet? Med den begränsade erfarenhets-ramen? Jämfört med oss som redan har böckerna osv. Att komma till ett helt folk och övertyga dem att tex sluta dyrka solen för den bara är en liten liten del av skapelsen, som av sig själv inte har någon makt eller styrka, eftersom den också är underkastad den högsta kraften, som är Gud. Och under den kontrollen är även vi underkastade. Vi styr inte våra öden. Vi kan planera och planera och försöka ha kontrollen, men rätt som det är så sopas matta under oss och krossar vår kontroll. Det är en slags illusion kanske man kan säga. Eller vi har förväntningar men ju högre dem är desto större blir också besvikelsen. Så religionens ”kontroll” av människan är egentligen ett frigörande från den världsliga kontroll som blir påtryckt oss från dem som har kontrollen över dem apparaterna.

2011-07-21 02:15
Tex (från Koranen); HAR DU inte tänkt på den liknelse som Gud framställer om det goda ordet? är som ett starkt och friskt träd, med bra rötter, som sträcker sina grenar mot himlen - där det alltid, med Allahs vilja, växer frukt. Gud berättar liknelser för att människorna ska tänka efter.
Men det dåliga ordet är som ett uselt, sjukt träd, som rycks upp med rötterna ur jorden - det saknar fäste.

Ett för logiken enkel allegori för att få en inre bild av hur man blir påverkad av sättet man talar. Eller att alkohol faktiskt gör större skada än nytta. I vissa individers liv det kanske inte upplevs så. Men man kanske inte vet den inre sanninge, hur ens liv skulle se ut utan. Och om vi hoppar upp i skalan till det kollektiva planet, så ser vi att det gör väldigt mycket större skada än nytta. Dessa är egentligen logiska och samvetet (själen) vet att den egentligen mår bättre av dessa. Dem är påminnelser och vägledning till människan som så lätt vilseleder sig själv dit lustarna för henne.

Så Gud måste ge allegorier och metaforer från människornas egen verklighetsuppfattning för att kunna nå deras inre, och deras förståelse. Och Gud som skapat människan, vet vilka ord bäst når dem. Därför får man inte bli för bokstavlig i sin tro, för mycket är allegorier för att förklara det vi inte kan förstå. Upptäckten, utforskandet och ifrågasättandet är en stor del av utövandet, som tillsammans och i interaktion med vägledningen utvecklar själen.

Och om vi antar att det finns en Gud så varför skulle Gud INTE ge oss vägledning? Vägledning om sanning-EN. Det kan ju inte finnas flera sanningar. Det kan tex inte både finnas en Gud och inte finnas en Gud. Men det finns i människan olika sätt att förnimma, se, uppfatta osv sanningen. Och det är utifrån ett religiöst bejakande just därför som Gud gett oss vägledning. För att vi ska må väl, vara i frid med allting, och få frigörelse. När vi ”felar” så skadar vi ju ytterst oss själva.

Därför blir högmod, arrogans, sarkasm och liknande bemötanden ett väldigt (D-)efektivt förhållningssätt. Effektivt i sitt sätt att få med sig många människor i enkla men ofta fördomsfulla perspektiv. Men med en medföljande defekt i form av en större separation och vi-dem-/ rätt-fel- känsla.

En person som anklagar att någon annan har ”fel” och i sitt framförande ”attackerar” sin motpart så lider man troligtvis av ungefär samma brist som den man attackerar. Och projicerar sin egen brist på självinsikt, det man ogillar hos sig själv, det man omedvetet känner igen av sig själv hos den andra.

Därför är det viktigt för en person att komma ihåg sitt bemötande. För personen bör ju se varje människa som en jämlik, men med ett annat sätt att tolka sanningen. Alla är ute efter sanningen och man kan lära sig något av varje möte man gör. Oavsett vem den andra är. Och om man börjar anklaga eller använda ett ”aggressivt” bemötande så leder det ju till ingenting förutom frustration. Det borde alla som vart aktiva på forum någon gång lärt sig=) Och om man inte har ett bra bemötande, hur ska man då förvänta sig att den andre ens ska försöka att ta till sig det man säger?

Tex Betneer, Bill Maher, Dawkinson osv. Dem tar upp verkliga problem som finns men till priset av helheten. För det finns många troende som ser samma problematik. Men vad dem gör är att klumpa ihop allting och vilseleder därför många människor. Och säkerligen är det inte medvetet i de flesta fall. Dem vet inte bättre kanske.

Betneer sade rätt ut i en av sina shower att det är religionen han är ute efter. Och det är ju inte så svårt att se. Men varför? Tror han att hans dåliga och torra erfarenhet av religionen är den enda man kan ha? Det han säger är såklart på ett sätt sant. En del av religionen har utvecklats till ett institut som faktiskt får människor som erfarit den att ta avstånd. Men det är ändå inte den enda bilden av helheten.

2011-07-21 02:16
Jag träffar tex många marockaner som i sin barndom fått gå på koranskola, att bara lära sig koranen utantill. Gör dem det fel finns det bara käppen som tillrättvisar, ingen pedagogik. Dem har inte lärt sig något av innebörden av texten, eller av religionen för den delen. Dem får knappt utöva sin religion, men tvingas vara muslimer. Motsägelsefullt? Absolut. Förtryckande? 100%.

MEN; Sen när dem har flyttat från Marocko till väst, och kommit till andra muslimer. Människor som av egen erfarenhet osv kommit till insikt om religionen. I möte med dessa så har dem insett att dem inte fått ta del av sin egen religion. Och först då börjat lära sig religionen och komma till insikt om hur vacker den är. Det är jätteinspirerande att träffa dessa människor och höra deras upplevelser och vägar.

Så religionen är mer eller mindre på olika håll lika korrupt som vilket institut som helst, vare sig det är demokratiskt, kommunistiskt eller vad, men innehållet är inte det. Så det är inte bara människor i den religiösa fronten som krigar, det är något som är utspritt hos varje form av makt/mänsklighet.

Det är något vi kanske kommer komma underfund med i framtiden. Vi kan ju som sagt inte se hela bilden i den linjära tiden som vi befinner oss i, från vår position av här och nu. Men precis som vi i våra individuella liv finner mening med något till första synes varit ”ont”, så kommer nog människan någon gång att förstå varför vi gick igenom allt detta. När det kollektiva medvetandet utvecklas. Det ligger bara på en annan skala, som ligger utanför/över oss.

Från en ”demons” perspektiv tex är det på ett annat sätt. Dem har tillgång till mer (annan) information och en annan slags verklighet som är utformad passande för deras dimension. Dem ”ser” utifrån andra premisser. Änglarna en annan, och för Gud, omnipotent. Men vi kan ju inte förstå det mer än från det som blir uppenbarat för oss.

Eftersom ”demonerna” arbetat så flitigt med att få bort människorna från religionen så kan dem arbeta mycket öppnare nu, som tex genom att låtsas vara hjälpandar för att ge folk ”framgång”. New-age är fylld med dessa doktriner. När vi inte tror på Gud och endast dyrkan på Gud så är vi mer mottagliga för demonernas förslag eftersom dem talar till våra lustar.

Ett exempel på tydlig vilseledning är att många av dessa dyrkar Lucifer, som blivit tillskriven en massa fina egenskaper. Vissa tror tex att det var ormen (Lucifer) i Eden som egentligen är den riktiga Gud, som räddade människan från den förslavande guden.

För det första så är det ologiskt eftersom det inte var Lucifer (ormen) som skapade sig själv, eller Adam och Eva, eller Eden. Bara det avskriver ”honom” som den sanna Guden

Och eftersom Gud är Allsmäktig så borde hela den händelsen bara ett steg i processen och Guds plan. Eftersom Gud skapat människan med en fri vilja så skulle det vara ologiskt att dem alltid skulle befinna sig i ett tillstånd av ”oskuldsfullhet”. Så för att bli medvetna om sin fria vilja så måste dem få göra val som dem kan ångra och komma till insikt att dem behöver Guds vägledning och förlåtelse. Inte för Guds egoistiska skull, utan för deras eget frigörande av sina skuldkänslor.

Eden och nakenheten kan ses representera tillståndet av oskuldsfullhet. När de sedan blivit vilseledda och insett sitt misstag känner dem skuld, som kan representeras i deras nyfunna medvetenhet och skamsenhet av sin nakenhet. Dem står nakna inför Gud som vet allt, ser allt. Då ångrar dem sig och söker åter skydd hos Gud. Och nu har dem övergått till ett nytt plan av medvetenhet där dem måste reflektera över sina val, och konsekvenserna av dem.

Vi gör ständigt saker som vi ångrar oss, och som jag skrev, om man låter egot börja kontrollera den delen av samvetet så kommer man tillslut att rättfärdiga det istället för att ångra. Vi behöver medvetet ”kontrollera” oss själva för att inte falla i alla de gropar som dem förföriska krafterna gräver på vår väg.

Ah, förlåt nu räcker det...
Redaktionen

2011-07-21 17:22
jag gillar diggeridoo.
namaste

2011-07-22 08:27
DiggeriDoo Har vart trevligt att diskutera med dig :) Men som du säger så kan ni troende vara rätt enkelspåriga och inte vara öppna för några andra förklaringar. Jag där imot är öppen för det mesta. Som jag ser det idag så vet ingen riktigt alls vart vi kommer ifrån, om vi är skapade av någon eller om vi bara blev till. Ingen som vet.

Och oavsett hur mycket du skriver och förklarar, hur sant det nu kan låta så finns det inget som kan bevisa att religonen är sann. Och samma sak gäller min teori, visst en korrupt värld och en skapad religon för kontroll är nog enklare att bevisa än något övernaturligt men i dagens läge finns inte dom bevisen.

Visst finns det saker som får en att börja undra, men fortfarande så går det inte att beivsa det för att ingen vill veta av det. Folk vill inte tro att sitt fredliga liv kan vara kontrollerat.

Min tro är att religonen skapades för att skapa ordning ifrån kaos bland folket. På den tiden trodde man på allt ifrån demoner och vet i fan allt, så därför skapade man då en GUD som skapat oss, en beskyddare. Vilket i sig har fungerat bra men idag tror jag att människan är tillräckligt stark för att bara tro på sig själva och det tror jag behövs också för att vi ska förstå vart vi är på väg. Undergången av oss kommer att ske, när? Ingen som vet.

Hehe låter nästan som taget ur filmer, men sanningen är att det här är något jag trott i många många år. Enda sen jag börja höra om religoner och gud och själv kunde skapa mig en mening om det hela har teorin börjat forma sig. Nu lever jag inte mitt liv efter det här, tänker faktiskt inte alls mycket på det. Gillar bara att diskutera i ämnet.

Men nu får det vara slut diskuterat, jag respketerar folk som vill tro .slut :)
One puff, Two Puffs i know Teraq goin' nuts som vanligt
Med biggie och pac phat flowar med Bob Marley
Myspace: In memory of teraq

2011-07-23 03:04
ÅderpåleOne - tack, jag tycker om dig också =)

Crue -

Men som du säger så kan ni troende vara rätt enkelspåriga och inte vara öppna för några andra förklaringar. Jag där imot är öppen för det mesta.


Det kan inte vara så att alla människor, oavsett tro, har en stor tendens att bli rätt enkelspåriga och inte så öppna till andra förklaringar än de som de intellektuellt accepterat och som deras mentala karta redan förhåller sig till?

Hur många människor är villiga att utmana bilden av sig själv och bilden av den verklighet som byggts upp för dem? Jag skulle säga att det inte är så många.

En troende eller en person som håller på att bli troende, oavsett tro, däremot gör just exakt det (ifrågasätter). Personen i fråga blir medveten om att verkligheten kanske innehåller något utöver det man ”ser”. Så man måste ”experimentera” med sin ”syn”, vilket betyder att man måste tänka och tänka om många gånger för att sortera i den nya verklighetsbilden.

För jag sa inte att troende inte är öppna eller enkelspåriga. Inte mer än någon annan iaf.

På den tiden trodde man på allt ifrån demoner och vet i fan allt, så därför skapade man då en GUD som skapat oss, en beskyddare.

Man tror fortfarande på demoner och andra varelser. Och jag har länkat videos till kändisar som öppet säger att dem i sin ”karriär” tar hjälp av dessa. Tex genom kanalisering, sk automatisk skrift. Man låter en ”ande” träda in och skriva åt artisten. Oprah är en av de största offentliga förespråkarna för detta trossystem.

Dem ockulta rörelserna tar också kontakt och hjälp från den ”osynliga världen”, och det finns tillgängliga metoder för hur man ska framkalla dessa. Jag avråder alla från att göra detta, men bara för att put it out there.

Däremot så skapades genom den ”intellektuella” akademiska rörelsen en bild att sådant tänk bara är gamla sagor från den då outvecklade människan. För att många av dessa ”intellektuella” själva inte längre kände (sötman) av den heliga kontakten, så skapade dem ett system, utifrån sin egen erfarenhets-ram. Och den förklarar tyvärr dem troende som psykotiska människor som behöver fixas till. Så vem som är enkelspårig och inte öppen det går att diskutera=) Jag skulle säga som jag skrev ovan att det gäller de flesta människor oavsett tro.

Sådant sätter ju såklart avtryck för hela samhället, sätter gränser för människor med hjälp av rädsla. Folk avskräcks och undermedvetet varnas med dessa system. Det är en del av indoktrineringen och den ”kritiska” programmeringen. Även om det finns mycket sanning och bra med den akademiska rörelsen. Men den fungerar också som ett verktyg att begränsa och leda mot en enkelspårig väg.

Ett annat exempel, som kommer från den paganska inflytandet som kom till kristendomen är jultomten. För att bygga på tvivlet så har jultomten fungerat som det perfekta redskapet. I sin barndom har de flesta barn blivit ”lurade” att det finns en jultomte. Sen när dem växer upp så får dem reda på sanningen att det inte finns någon jultomte. När de sen blir äldre och under tiden attackerats med rädsla för det ”okända”, blivit skrämda bort från det andliga, så är det ganska logiskt att man undermedvetet börjar tänka likadant om Gud. Efter jag själv gjorde denna koppling så har jag även sett en ateist som arbetar med barn använda sig av denna metod i sin undervisning.

Det är också värt att notera att det inom den akademiska världen, på inflytelserika positioner, finns medlemmar från dem ockulta rörelserna, som i sitt liv tar hjälp av ”andar”.


Ja undergången känns ju som ett ofrånkomligt fenomen. Och genom att observera skapelsens/naturens kännetecken så är det också en logisk slutsats. Allting har en början/födsel och ett slut/död. Då borde det även gälla för alla skalor av skapelsen, både det lilla som det stora. Universum hade ju en startpunkt, den expanderar/utvecklas, och borde också komma till en slutpunkt.

”INSER DE inte, de som vill förneka sanningen, att himlarna och jorden utgjorde en enda, sammanhållen massa och Vi skilde dem åt? Och att Vi har låtit allt liv uppstå ur vatten?

”VI HAR byggt världsalltet och gett det en fast struktur, och förvisso är det Vi som utvidgar det”.