I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Regler för forumet Vardagsfilosofi

Övrigt - Vardagsfilosofi

   
Admin

2010-03-02 22:33

Regler för forumet Vardagsfilosofi

1 - För att redogöra vad som platsar i detta forum:
Ordet filosofi betyder fritt översatt visdomskärlek, vilket innebär att diskussionerna i detta forum ska vara av något så när seriös karaktär, det ska handla om djupare tankar. Men som vi alla har sett så finns även ordet vardag med i forumbenämningen. Det gör att man inte behöver vara fil. kand. för att skriva något filosofiskt här, man behöver alltså inte testa sin hypotes med Poppers falsifieringsmetod för att få diskutera. Däremot måste man hålla diskussionerna på en högre och något djupare nivå än i t.ex. Blandat, vilket betyder att en tanke om att den nya Robinsonvinnaren kanske hade lite för många finnar inte är en relevant hypotes (= antagande). Däremot kan visst Robinson platsa i Vardagsfilosofi men då med en mer djuptänkt frågeställning.

Så med Sokrates enkla retorik i bakhuvudet kan vi diskutera huruvida Adidas marknadsföring påverkar munkarna i Kina om de är involverade i Tibets sjöfart, eller nåt…

2 - Motivera ditt inlägg
Antingen genom en tankegång eller genom en frågeställning. Annars kan du lika gärna placera det under "Blandat" direkt eftersom det är där det kommer hamna till slut.

3 - Ingen poesi i detta forum tack!
Vi har sedan en tid tillbaka ett forum vi kallar Lyricism där alla former av poesi är välkommet (dikter, haiku osv). Eventuell prosa (all skönlitteratur) hänvisas till forumet Kultur & litteratur.

4 – Inga kärlekstrådar
En vanligt förekommande diskussion verkar vara kärlek, visst kan man se på kärlek på ett filosofiskt sätt, men specifika relationsproblem är inte ett sådant. Detta forum är tyvärr inte en frågespalt, samma med sex. De trådarna man inte ska skapa i ämnet kärlek här i Vardagsfilosofi är alltså trådar med specifika frågor med specifika svar som enbart rör personen som skrev tråden. Ska man posta en tråd här måste man ha en djupare frågeställning. Det går alltså bra att diskutera dessa ämnen också, fast då får man ta en mer genom- och djuptänkt frågeställning.

Även de allmänna reglerna för Whoa gäller i det här forumet, dessa går att läsa här.