I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

"Onykter" filosofi

Övrigt - Vardagsfilosofi

   

2008-09-02 22:43

"Onykter" filosofi

så gott som alla gillar ljus, värme och glädje är det fan självklart vi gillar ;p avsaknad av ljus är mörker, avsaknad av värme kyla och avsaknad av glädje sorg.
men dessa är inte direkt avsaknad av sina motpoler, med tanke på att ljus, värme och glädje måste tillföras med hjälp av nåt.
så då undrar jag, hur kommer det sig?
eftersom människan mår dåligt i mörker, sällan gillar kyla och helt klart inte vill må dåligt, betyder detta att vi är onaturliga? eftersom tings natur, bortsett från om tillfört med energi (nån slags abstrakt, flummig grundenergi som vi inte riktigt kan sätta fingret på) är mörkt, kallt och inte glatt?
så, frågan är alltså, är vi och allt som finns runtom oss (solen, alla växter, glädje, värme osv osv) en anomali i det annars helt stillastående systemet?

"I Sverige talar man Svenska, i Finland Finska och i Ryssland Ryska... Det blir lätt så!" / En lodis på stan som hade nåt klokt att säga :P | Ååh, jag bara älskar att klappa händerna!