I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Uppväxt / känslor

Övrigt - Vardagsfilosofi

   

2008-03-22 01:35

Uppväxt / känslor

Jag vill höra lite åsikter kring vad ni tror är bäst för ett barn, vad prioriterar man i första hand.
1. Att det får en värdig uppväxt med en god utveckling, omgiven av kärleksfulla människor där man lär barnet saker och ting som den behöver för att komma vidare i livet och klara sig i skolan osv. Man hittar på roliga saker och ser till att hon har det bra, vad gäller näringsrik mat, god hygien osv. Man älskar barnet och visar ömhet. Den som fyller den här rollen kan t.ex. vara mostern, för mamman till barnet är dött.
ELLER
2. Att den växer upp hos pappan som den hellre oftast VILL vara hos fast som inte är bra för henne och kommer sätta stora spår för henne i framtiden och som barnet så småningom kommer börja känna av. Denna förälder dricker dessutom ofta och ser inte till att hon lär sig saker och ting (intellektuella utvecklingen), behandlar denna 6-åring som en bäbis, ser inte efter hennes hygien, visar knappt någon kärlek.

Oftast vill barnet vara med sin pappa men den uppväxt hon får där är konstaterat inte bra. Ska man prioritera barnets känslor NU eller ska man prioritera den goda uppväxten?
Vad väljer man i första hand? Hur resonerar ni?
Vilket val ger mest konsekvenser för barnet i framtiden tror ni?

Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.