I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Bra debattinlägg av Mohamed Omar ang hedersmord

Övrigt - Vardagsfilosofi

   

2008-01-08 12:38

Bra debattinlägg av Mohamed Omar ang hedersmord

http://www.aftonbladet.se/debatt/article1582947.ab

Håller med honom att media ofta och gärna vinklar mord som att det är Islam som är den utlösande faktorn. Nu råkar det bara vara så att det ofta är samma områden där de traditionerna och kulturerna finns som också samtidigt råkar ha en majoritet muslimsk befolkning. Det betyder dock inte att Islam automatiskt är lika med hedersmord och liknande. Lika lätt kan vissa människor dra slutsatsen att invandrare är mer kriminellt lagda än svenskar. Exakt samma princip återfinns där, det råkar vara så att många invandrare bor i förortsområden med fattigdom och kriminalitet och då blir det automatiskt så dessa personer har lättare att falla in i kriminalitet. Inte för att de är invandrare utan för att deras livssituation tvingar dem till det. Tycker fan det borde vara medias ansvar att göra samhällsinsatser och berätta sanningen än sälja lösnummer på vinklade löpsedlar..

Sanningen är följande,

1. Ingen etnicitet har en genetisk fallenhet för att vara sämre än någon annan.

2. Islam är ingen krigisk eller förtryckande religion, en del anhängare tolkar den så måhända men det har skett inom de flesta andra religioner också, inkluderat kristendomen.