I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Vakna upp som en annan person utan att veta om det

Övrigt - Vardagsfilosofi

   

2006-07-11 01:20

Vakna upp som en annan person utan att veta om det

Tänkte lite på en grej bara. Det är lite som en hybrid av "fjärilseffekten" o tidsresor.
Skulle någon ändra det som skett så skulle vi ändå inte vet om det. Eftersom konsekvenserna av denna ändring skulle förändra hela tidens gång o man skulle befinna sig i en annan, ny situation o mycket av det som man varit med om innan skulle aldrig inträffat. Då kommer vi inte heller komma ihåg detta.
Alltså skulle tidens gång kunna ändras hela tiden utan att vi visste om det. Man kan tex. vakna upp imorrn som en helt annan människa som har levt ett helt annat liv, utan att veta om det.
Det skulle även förekomma situationer då folk försvinner helt o hållet då ändringen kan innebära att de aldrig blir till.

Varför, vem och hur någon skulle kunna resa bakåt i tiden har jag ingen teori om men det är lite läskigt när man tänker på det, det ända som kan vara verkligt är nuet. Eller man kanske skulle kunna säga att det förflutna är verkligt med men det är manipulerat. Iofs är nuet med det i sånt fall då man gör sina val utifrån tidigare erfarenheter.

In case you didn't notice, I was being sarcastic.