I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Tid. Va ä de egentligen?

Övrigt - Vardagsfilosofi

   

2005-06-14 02:11

Tid. Va ä de egentligen?

Jag satt och funderade på hur det skulle vara om tid egentligen inte existerar. Det är bara vi som upplever den så pga en ständig rörelse inte bara våra egna rörelser utan även alla förändringar som ständigt sker i atomerna runt om oss.
Eftersom det sker förändringar i all materias atomer så borde man kunna säga att materian får tiden att gå.
Sedan bildar vi oss en uppfattning för varje sak, om hur just den saken förändras och hur "snabbt" förändringarna sker. På så sätt sätts lagar ut om hur saker förändras och när alla saker sätts in i detta systemet så skapas det som vi kallar tiden.
Alltså, tiden är vår uppfattning om alla sakers sätt att förändras i förhållande till varandra.
Varför kan inte saker förändras på ett annorlunda sätt än det som passar in i vårt system om hur saker ska förändras?
Hur som helst, Det här borde medföra att i ett rum där ingen materia existerar så existerar inte heller tiden för där kan inte saker förhålla sig till varandra. Men om stoppar in två stolar i tomrummet då, åldras de då? Eller krävs det en människa i tomrummet för att saker ska åldras och tiden ska gå?
Kan något skapas i ett tomrum där tid ej existerar. I sådant fall måste det skapade föremålet börja existera under någon viss tid och på så sätt skapas även tiden. Eller?

Shit, ja skulle kunna flumma runt på det här ämnet hur länge som helst. Men nu vill ja höra era kommentarer istället.

In case you didn't notice, I was being sarcastic.