I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Religion/vetenskap

Övrigt - Vardagsfilosofi

   
Arrangör

2005-05-02 15:31

Religion/vetenskap

Det har gjort expriment som tyder på att vi alla är sammankopplade på någon högre nivå vi inte förstår än.

Man gjorde i alla fall ett expriment med apor på 50-talet, 3 olika kollonier, på 3 olika öar. Dom kunde inte på något sett få kontakt med varandra. I alla fall så kom dom med mat varje dag, potatis, av ett misstag så råkade dom som gav dom maten tappa den i vattnet en gång. Aporna vart då väldigt glada, då det gjorde att potatisen vart ren och godare att äta.

Nästa dag när dom kom så slängde aporna potatisen i vattnet själv för att göra rent den, dom hade lärt sej någonting nytt. Facinerande. Men det mest facinerande var att en vecka senare gjorde en annan av apkollonierna precis samma sak, helt utan att ha haft kontakt med dom första aporna och inom loppet av en månad så gjorde alla apor detta.

Ett annat expriment utfördes på 80-talet, en engelsman gjorde ett extremt svårt datorspel och lät en grupp ungdomar i London spela det. Ingen lyckades klara det. Sedan så åkte han ner till Indien och lät en grupp ungdomar i samma ålder testa spelet, ingen klarade det där heller. Sen så åkte han tillbaka till London och gav dom ett tips i spelet så att dom skulle kunna komma vidare och inom kort så hade även dom i Indien lärt sej det, helt utan att varit i kontakt med ungdomarna i London.

Så nu finns det forskare som tror att alla raser hänger samman på nån slags högre nivå. Precis det som buddhister och hinduister hävdar, inom hinduismen kallas det Brahman. Brahman är allt, allt är brahman. Kvantfysiker har mer och mer börjat stödja detta också, då dom än så länge kommit fram till att allting på botten är precis likadant. Om man förstorar upp en atom i en stol och en på en människa så kommer man att se i princip samma sak. Man tror att det är energi. I så fall så skulle hela vårt universum vara ett enda gigantiskt energifält som vara sammankopplat.


På så sätt tror även en del folk att man kan påverka saker och ting med hjälp av enbart tankar, då det är sammankopplat på något sätt.

Vad tror ni om dessa tankar då?

"Exciting! Tempting! Salacious! Obsequious! Vainglorious! Lugubrious! Oh, sorry, I got carried away on a fun-to-say word avalanche." -Tim Schafer