I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Leksakers betydelse för utveckling.

Övrigt - Vardagsfilosofi

   

2005-02-08 15:47

Leksakers betydelse för utveckling.

Mjo, jag och shroomill låg o väntade in TMNT på Cartoon~ för några dagar sedan. Då innan kom det en reklam om ett nytt LEGO (typ nåt brandstations-set var det). Så började vi prata om lego's betydelse under uppväxten. Vi kom snabbt fram vilket oerhört bra sätt LEGO är för barn att utveckla motorik och teknik.

Sedan gick vi vidare med att tänka på barn som haft olika leksaker och jämföra dom. Vi kom på exempel på vissa grabbar som bergis inte haft mer än monotona "stela leksaker" t.ex. actionfigurer utan rörlighet i armar och ben. Ngt som skulle leda till ett "GOGGA GAGGA" och stå och veva fram och tillbaka med armen. Blivande motorik- och finesssvaghet? Ja!

Sedan den reklamen har vi diskuterat det där lite till och från. Så har vi lagt till en tredje kategori; NINTENDO-grabbarna! Vi kom fram till att detta haft en liknande funktion, men mer fokuserat sig på rent pedagogiskt tänkande än själva tekniken (såvida vi inte snackar ngt The Incredible Machines -liknande för NES då, heh.

Vad tror ni? Är det bara vi som yrar och att barnleksakerna inte spelar ngn som helst roll i hur människors utveckling, eller ligger det ngt i det?

Vi statuerar ett par exempel:
LEGO-grabben
NINTENDO-grabben
Grabben som växte upp med actionfigurer ..



Signed,
Gew & shroomill.