I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Ang. definitionen av "feminist"

Övrigt - Vardagsfilosofi

   
Skribent

2004-12-15 16:40

Ang. definitionen av "feminist"

Och snälla, läs noga och försök FÖRSTÅ det du läser innan du skriver ett argt inlägg som genomsyras av dina förutfattade meningar.
Tycker Alexandra P. är right on spot här.

"Gudrun, det är inte bara synd om kvinnor

Gudrun Schyman blir politisk vilde, står det
i tidningarna. Som om hon inte alltid har varit det. Hon har tidvis varit Sveriges skandal-drottning med sitt privatliv tapetserat på tidningskiosker runtom i landet. Löpsedlar om alkoholism, porr, konstiga kvitton, taliban-uttalanden och andra sanna eller osanna nyheter har tvingat oss alla att ha en åsikt om henne.
Men Gudrun Schyman har en unik förmåga att även vända skandaler till sin fördel. Hon har lyckats bli starkare ensam, än det parti hon en gång företrädde. Nu lämnar hon moderskeppet och Lasse Lasse liten och svingar den feministiska fanan i vinden. Har man hört Gudrun Schyman tala vet man att hon med sin retoriska förmåga, sin stridslystnad och snabba tankeverksamhet kommer att få med sig massor av anhängare. Det är bra att hon kämpar för feminism och jämställdhet.
Men det är ändå något som känns fel.

När hon nu inte längre kan vara partiledare måste hon uppfinna en ny ledarroll åt sig själv. En ny rörelse som hon kan leda. Och vad är mer rätt i tiden än just feminism? Hennes nya slagord blir nog ”Feminister i hela världen förena er!”.
Men här misstar hon sig. Ty feminismen är inte en. Den är många. Det finns biologistiska, socialistiska, rasistiska, fascistiska feminister. Det finns liberala högerfeminister och konservativa borgarfeminister. Det finns militanta manshatarfeminister och mjuka nymfomanfeminister. Det finns lika många feministsorter som det finns kvinnor. Det enda som förenar oss är vårt kön och vår djupa önskan att leva jämställt, utan förtryck och diskriminering. Det finns finfeminister som tror att de har facit på allt för att de kan sin Simone de Beauvoir utantill och så finns det fulfeminister, som jag, som har egna hemsnickrade åsikter med Pippi Långstrump som
feministisk ikon.
Feminismen, som borde vara en frihet, kan bli ett fängelse med en uppsättning rigida regler om hur man som kvinna får eller inte får agera.
Fuck feminismen som dikterar villkor och förtrycker kvinnor. Feminismen är också klassbunden och det borde Gudrun veta bättre än någon annan. Det är skillnad mellan att vara städerska och ha en städerska och dem emellan råder snarare snobbism än solidaritet.

Nyligen läste jag en intervju i ETC där Gudrun talar för mansskatt. Visst, låt män betala extra skatt. Det passar mig utmärkt, men män som misshandlar kvinnor bör buras in och behandlas, inte betala en extra slant.
Om man i rättvisans namn ska börja reglera orättvisor med skatter är det kanske dags att även titta på andra förtryckta samhällsgrupper. Låt i så fall även invandrare betala mindre i skatt och låt förtryckarna bära skulden och skatten. Passar mig utmärkt, men låter rätt sjukt, onekligen.
Nej, Gudrun, använd de hjärnceller som Gud så generöst har tilldelat dig till en allmän kamp mot orättvisor i samhället – oavsett om den drabbar utarmade gamlingar, mobbade bögar, sårade svartskallar eller försummade funktionshindrade. Annars kan det bli dags för dig också att betala extra skatt för dem du direkt eller indirekt diskriminerar. Om man nu ska använda dina
generaliseringar."

Alexandra Pascalidou - 2004-12-14

"I've heard it all before; gangstas, pimps and whores
Quality is poor
A girl like me needs more" - Ms Dynamite