I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

primitiv filosofi teori. (gärna diskussioner!)

Övrigt - Vardagsfilosofi

   

2004-08-26 23:17

primitiv filosofi teori. (gärna diskussioner!)

Nu när alla nutida tekniker går ut på att människor ska ha det så lugnt o bekvämt som möjligt, dessa bekvämligheter som på ett konstigt sätt bidragit den största delen av stress i våra liv.
stress som leder till mer "önskad" bekvämlighet, men våra önskor fylls på nytt med inte bara stress utan även miljö hot, stora kriser, t ex krig för olja, mer nerskövling för ikea möbler. allt detta för våran bekvämlighet, men ärligt talat , hur kan bekvämlighet ha ett sånt stor roll i våra liv och varför har vi våldtagit denna lyx? ett bra exempel kan va när man ska åka ut o campa, vi plockar med oss vad vi tror e absolut nödvändigt, massa med roliga saker som kan underhålla oss, vi packar o packar, men använder vi ens hälften utav vad vi packar med oss?

vi har fått för oss att detta bekvämligheten ska vara till hands när vi vill ha denna lyx, men våran problem är att vi uppskattar inte det vi har, men då kan man nog säga om man uppskattar det vi redan har så kommer vi inte utvecklas, kanske stämmer, men varför utvecklas när det bringar bara mer besvär?
varför är vi dom enda varelserna på klotet som vägrar leva symbiost med alla andra djur?

nu verkar det bli sämre o sämre tider trotts vi är mer utvecklade än nånsin, kan svaret ligga till människans och inte minst världens överlevnad i att människan skulle återgå till mer primitiva djur, att försöka leva symbios med naturen, och använda det minsta uppskatting för bekvämlighet som ambition till riktiga jobb för överlevnad?

kan primtiv beteende vara svaret till människan framtid?



vill gärna diskutera om detta!

Ja'da!