I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Regler för forumet Köp & Sälj

Övrigt - Köp & Sälj

   
Admin

2010-03-02 22:12

Regler för forumet Köp & Sälj

1 - Annonsers utseende i Köp & Sälj
Detta ska en annons innehålla:
- Rubriken ska tydligt redogöra om du ska sälja, köpa eller byta, samt vilken vara det gäller.
- I annonsen ska du skriva mer detaljerat om varan, var den finns samt hur köpet ska ske. Dvs. kan du skicka den? Vem står för frakt? Säljer du bara till folk på samma ort?
- Utgångspris är ett måste i din annons. Kolla även upp aktuellt ny- eller begagnatpris, för om du inte sätter ett rimligt pris på varan kommer ingen vilja köpa eller sälja den.
- Länka gärna även en bild.

Finns inte denna information i din annons kommer den att tas bort.

Exempel:

Whoa-tee size S
Har en T-shirt med Whoa-tryck som jag säljer för 150:- eller högsta bud. Skickas mot postförskott, du står för frakten.

2 - Detta får inte säljas eller köpas
- Varor som har åldersgräns i handeln (exempelvis alkohol, cigaretter o.dyl.), eller kräver licens (exempelvis vapen).
- Läkemedel / mediciner, naturläkemedel och liknande. P.g.a. att vi inte kan hålla koll på vad som är receptbelagt och inte.
- Husdjur. Eftersom vi inte kan garantera att djur inte far illa och att allt är i sin ordning vid djurhandel tillåter vi inte sådant på whoa.
- Stöldgods.
- Illegalt material (exempelvis piratkopierat material).
- Drogrelaterade saker.
- Fejkannonser, det ligger alltså inget intresse i att läsa om folk som säljer sina kroppar, svettiga strumpor, sin gamla farmor osv.

3 - Så här går en affär till
- Försök att vara uppmärksam på vad köparen/säljaren skriver. Står det ”högstbjudande” eller ”bud”, skriv då vad du vill betala eller vad du vill ha betalt.
- För att göra det enklare för både säljare och köpare så har vi systemet med Öppen budgivning - bud läggs i tråden så att både säljare såväl som potentiella köpare vet vilket pris de har att rätta sig efter.
- Bud är bindande. Det är inte ok att låta säljaren vänta i flera veckor för att du inte har pengar i bjudande stund. Att tramsa med att lägga ett bud som är under utgångsbudet är naturligtvis inte tillåtet.
- Gör du en överenskommelse med någon, vare sig i forumen eller privat, måste du givetvis stå vid ditt ord och fullfölja affären. Om båda parter har kommit överens är det självklart också förbjudet att i dra sig ur i efterhand, är du osäker på din sak så är det bättre att säga direkt att du nog inte är intresserad.
- Att börja sälja egna saker i andras trådar är inte tillåtet. Skapa en egen tråd om du har något att sälja. Det blir bara förvirrande om det pågår två eller flera affärer i samma tråd.

4 - Inga externa annonser
Annonsera inte om varor som ligger på ett annat forum, Whoa är inget annonsplank. Säljer du något så ska man givetvis kunna bjuda och köpa via just Whoa.

5 - "Uppa" inte för mycket
Att uppa trådar; dvs posta inlägg endast i syfte att få den aktuella tråden att hamna högst upp i forumet - är absolut förbjudet om det går till överdrift. Uppar du din tråd inom de första timmarna från att den skapades så finns en stor risk att den slängs. Det är okej att uppa en tråd 2-3 gånger om det inte sker med kort tidsintervall, om du överskrider den gränsen kommer tråden att tas bort eller låsas. Anledningen till detta är givetvis för att forumets förstasida skulle översvämmas av annonser som ingen är intresserad av om vi släppte uppningen fri.

Om du blivit lurad av någon så var god kontakta en admin så ser vi över fallet.

Även de allmänna reglerna för Whoa gäller i det här forumet, dessa går att läsa här.