I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Säljes: Overground 2 , Spraycan Art och Balaklava.

Övrigt - Köp & Sälj

   

2006-07-22 21:00

Säljes: Overground 2 , Spraycan Art och Balaklava.

Säljer tre böcker som mer eller mindre handlar om graffiti.
Böckerna är föjande:

Overground 2= 250 kr.

Spraycan Art=150 kr.

Balaklava= 100 kr.

Paketpris= 400 kr.

Böckerna finns i stockholm och jag kan möta upp på centralen.
Alla böckerna är i bra skick.
Vid snabb affär slänger jag även med två nummer av up, varav ett är det senaste.

Kan gå ner något i pris!




Overground 2

Adams, Cazter, Nug och Skil från Stockholm, Finsta och Marvel från Skåne, Sabe från Köpenhamn och Trama från Helsingforsär alla starka representanter för den inflytelserika skandinaviska stilen som fått efterföljare över hela världen och har alla skapat sig en position som mästare inom sina respektive områden.

Med djupintervjuer och ett rikt bildmaterial presenteras varje målare. De berättar om sin drivkraft, om graffitins estetik, kärleken till staden och varför det är så viktigt att måla där man vill.

Overground 2 förklarar graffitins estetik och dragningskraft. Den är också en utmärkt inspirationskälla för konstnärer, formgivare och samhällsdebattörer. Här skildras graffiti från utövarnas synvinkel, men den tar också upp konflikten med myndigheterna.

Åtta skribenter har samtalat med och hängt i hasorna på graffitimästarna: Josefine Adolfsson, Björn Almqvist, Tobias Barenthin Lindblad, Johanna Hallin, Malcolm Jacobson, Hanna Lindblad, Torkel Sjöstrand och Ernestine Smith



Spraycan Art

Tillskillnad från Subwayart som kom före tar den här boken upp scenen utanför New York City och tågen.

Ingående beskrivningar av USAs scen, Paris (med en massa Mode 2 och Bando), London, Amsterdam (Shoe) och Köpenhamn. Samt rapporter från Australien, Nya Zeeland och mycket mer.

Klassiker!




Balaclava

Sensommaren 1993 börjar ordningsmaktens snara dras åt runt Umeås graffitimålare. Trots att André är en av dem eftersökta, har han inga planer på att sluta måla.

Istället tänker han sätta sin högsta dröm i verket – att bli landets största graffitimålare.

Men såna drömmar går inte att uppfylla i lilla Umeå…

André lämnar familj och vänner i sin födelsestad för att börja på nytt i Stockholm. Där skrider han omedelbart till verket med att göra sig ett namn på stans graffitiscen.

I skydd av mörkret smyger André ut i det sovande Stockholm, maskerad med sin balaclava och med ryggsäcken full av sprayburkar. Graffitin ger André tillfredställelse, den ger honom en identitet och han känner sig levande. Drivkraften är skapandet och, inte minst, spänningen.

Efter en tid börjar en politisk medvetenhet växa i honom. Han söker sig till veganrörelsen och börjar slåss för djurens rättigheter. Tillvaron fylls med en djupare mening, men det som började som en lek har nu blivit blodigt allvar…

Balaclava är en roman som ger en unik inblick i det som för många unga är en livsstil – de grupper många nöjer sig med att kalla klottrare och mordbrännare.


"Och då ska du sälja din gameboy för att du ska flytta hemifrån?
Hur liten är lägenheten?"