I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Vit tatueringsfärg på brun hy?

Övrigt - Blandat

   

2012-07-10 00:38

Vit tatueringsfärg på brun hy?

Den gamla tatueringstråden verkar rätt död. Så jag tänkte att jag kanske kunde få tillåtelse göra en ny tråd angående det aktuella ämnet.

Det är så här att jag (ja, jag själv - ingen kompis alltså!) har gjort en tatuering i vitt på test (jag är alltså brunhyad, för de som inte ser min lilla whoapic) och den har nu läkt sen ett tag. Jag gjorde den i vintras och med förhoppning att det skulle synas som ljusare partier på min bruna hy.

Det gjorde det också - i två dagar efter att skorporna fallit av. Då såg det skitcoolt ut! Sen dök pigmenteringen upp och lade sig 2 hudlager över färgen och det vita försvann helt. And I'm fine with that. Det var ju trots allt ett experiment som inte kostade mig alltför mycket.

Det som gör att jag skriver den här tråden är att min tatuering ändå förvirrar mig. Det som har hänt nu är att tatueringen blitt bra mycket mörkare än vad min egentliga hudfärg är. Det känns ju ologiskt, egentligen borde den ju vara lika mörk eftersom tatueringsfärgen lägger sig 2 hudlager under pigmenteringslagret? I princip ser det nu ut som jag tatuerat i mörkbrunt. Jag funderar på om det här kan ha med solen att göra då tatueringen sitter på en välexponerad plats (ovansidan av min högerhand). Kan det av någon anledning vara så att min vita tatuering blir mer solbränd än min övriga bruna hy?

Jag har försökt googla på detta och blir inte klokare för det. Vad jag kan få fram verkar folk på nätet överens om att man bör ha så ljus hy som möjligt för att resultatet ska bli bra och man bör fylla i minst 2 gånger. Jag har dock insett att det förmodligen inte är någon idé för mig att fylla i - min hy är tyvärr för mörk för att ha en vit tatuering.

Min fråga är nu - finns det någon annan brunhyad här som gjort en tatuering i vitt, och hur blev resultatet för dig/er i så fall?

Lev väl.