I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Lekar och spel

Övrigt - Blandat

   

2011-05-12 20:37

Lekar och spel

Nu när det är så himla skönt att spendera sin tid utomhus så kan det ju vara roligt att krydda till tillvaron med diverse spel och lekar.

Hittills har det inte blivit så mycket lekar för min del, men det är ju mer än en hel sommar kvar än så länge. Kan ju bidra med lite här så vi kommer igång!

Hackysack/footbag
Man står i ring och använder sig utav en liten säck fylld med t ex plastkulor.
Det gäller att hålla den i luften så länge som möjligt och om alla haft den en gång blir det en hack, har alla fått den 2 ggr blir det 2 hacks osv.
SpoilerSen när man sparkar den så den åker in mellan benen på någon brukar vi alla nöjt skrika MÅÅL!! Detta är självklart valfritt.

Sen behöver det ju inte vara saker man bara kan göra utomhus, allt välkomnas i den här tråden.

Spelet
Inomhus brukar vi spela ett spel som vi kallar spelet, vilket uppkom när några kompisar var i åre och spelade någon form av ölspel med kortlek.
Som ni säkert förstår behövs en kortlek, sen ett gäng med glatt folk varav en som för protokoll.
Alla ska ha minst 3 kort på handen, bestäm själva hur ni börjar.
När man lägger ett kort första gången får man bestämma vad som händer när man lägger det kortet, t ex dricka öl, göra en akrobatisk rörelse, starta viskleken, ny regel osv
När man bestämmer vad ett kort gör så måste man även göra det man bestämmer, så man inte bestämmer något man inte kan tänka sig att göra.

En regel, som nämndes här ovan, är något som gäller hela tiden, bryter man mot regel blir det straff, den förste straffade får komma på den första straffen(om nu inte någon lagt in en ny straffregel som något ett visst kort gör).

Vi brukar även köra som så att om man lägger ett kort gäller det en själv, lägger man två av samma gäller det någon annan i sällskapet som får utföra det som står i protokollet.
Lägger man två st av ett olagt kort så får du själv inte bestämma, utan det får den du väljer göra, eftersom man måste göra det man själv bestämmer.

Sen är det bara att köra! Kan gå hur som helst beroende på vilken situation man är i, med vilket folk osv. Har kört detta både nykter och inte och det blir allt ifrån ett vansinnigt dryckesspel till ett spel där man bara kastar kärlek på varandra och gör akrobatiska rörelser.



Shoot!

- Vad händer om ljuset kastas i fyrtiofem graders vinkel mot en vattenyta?
- Det släcks.