I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

SL's indragna busstrafik den 11 februari

Övrigt - Blandat

   

2011-02-13 16:15

SL's indragna busstrafik den 11 februari

I fredags togs i stort sett alla busslinjer ur trafik i Stockholm. De elektroniska skyltarna stod svarta med en endast en text att på grund av vädret så är trafiken kraftigt försenad och väldigt oregelbunden. Sedan blev det sol och vägarna blev plogade. Men busstrafiken stod fortfarande stilla.

På SL's kontor satt alla busschaufförer och fikade hela dagen. Bussarna som dem skulle köra denna dag hade alla åkt in för att rustas upp inför en ny lag för att öka säkerheten. Och när solen sken och vägarna stod klara ville en del busschaufförer börja arbeta. Men det fick dem inte då heller.

Så det var inte vädret alls som slog ut hela busstrafiken i fredags utan en upprustning av alla bussar.

Från första början tyckte jag det verkade suspekt. Det första jag tänka på att man redan i tidningar varnat för nytt väder kaos. Vad hände med alla plogar? Om man vett att något är på väg brukar man förbereda sig. Det hade nog funnits många arbetssökande som hade velat sitta i en plog sent på natten. Och när vädret spruckit upp? Varför fick inte bussarna börja rulla?

Men en konspiration är inte en autentisk konspiration om den inte har multilager av syften. Sociala experiment ala 2011 kanske? Hur blir den kollektiva reaktionen? Internetavläsarna arbetar i full fart för att läsa av, samla och sammanställa alla reaktioner från Facebook & co i fina tabeller. Det enda samtalen som man hörde, vart man än var, handlade om SL. I folks munnar och som kommentarer på internet. Det systemet används ju redan iaf i USA för att se hur allmänheten reagerar på olika saker. Kanske testas det i Sverige nu.

Spit it out...