I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Drogtest visar resultat direkt i trafiken

Övrigt - Blandat

   

2010-02-04 23:47

Drogtest visar resultat direkt i trafiken

Länk till http://www.metro.se/2009/08/06/58609/drogtest-visar-resultat-direkt-i-traf/index.xml

Snart kan polisen få ett nytt verktyg i kampen mot bilister som kör narkotikapåverkade. Senare i år släpper Philips ett portabelt drogtest.

Sedan 2001 har Philips arbetat med utvecklingen av en bärbar drogtestare. Senare i år väntas poliser kunna få ta del av verktyget.

Till skillnad mot ett alkoholtest där den misstänkte blåser i maskinen så fungerar det här testet med saliv. Testpersonen spottar och salivet analyseras med nanopartiklar. Om personen tagit kokain, herion, cannabis, amfetamin eller metaamfetamin ska det kunna upptäckas genast, rapporterar MIT Technology Review.

Själva testandet görs med elektromagnetism. Genom att olika nanopartiklar i maskinen binder sig till olika ämnen i salivet går det genom magnetism att separera dem, och utröna om de bundit sig med ämnen från de olika drogerna.

Från det att testpersonen spottat tar det 90 sekunder innan maskinen visar ett testresultat. Polismyndigheter i Europa beräknas kunna få tillgång till testet runt årsskiftet.



Vem är förvånad?

prinsen i hundkostym.
HUNDEN SOM TALAR MED HÄSTAR!