Peppen på att baka
Min husliga sida har kommit fram på sistone, när det kommer till att baka. Gjorde sjukt gott müslibröd enligt http://www.veganmatpepp.org/muslibrod, men bytte ut dinkelflingor mot havregryn istället. Blev bra det med, var inte heller speciellt tidskrävande.
Styrde även äppelpaj enligt detta recept;
4 Äpplen 1 1/2 dl Vetemjöl 1 1/2 dl Socker 200 g Margarin 1 dl Havregryn (Jag tog hälften havegryn och hälften müsli med veteflingor, havregryn, solroskärnor och grejer. Ingen frukt eller så, alltså. Blev sjuuukt gott! Nästa gång tar jag en hel deciliter müsli, lätt!)
Smörj formen med lite margarin. Skär äpplena i ca 5 mm tunna bitar. Och fyll formen. Blanda ihop mjölet och sockret. Och strö det över äpplena. Skiva margarinet i tunna skivor, och täck jämt över hela formen. Strö över havregrynen. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in formen i ugnen. Äppelpajen är färdig när den är gyllenbrun och mjuk.
Fler som peppar bageri? Ge mig bra recept och tips, tack, hit me!
WE'RE GROWING UP BY FALLING DOWN
|