I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Facebookgänget förstörde fest

Övrigt - Blandat

   

2008-12-06 20:29

Facebookgänget förstörde fest

16-åring firade sin födelsedag – slutade i kaos
16-åriga Georgina Hobday i Brighton, England ville ha så många besökare som möjligt på sin födelsedagsfest – och bjöd in folk via internet.

Några som hörsammade uppmaningen var ”Facebook republican army”, en grupp halvkriminella ungdomar som specialiserat sig på att våldgästa fester över hela England.

Georgina, eller Georgie som hon kallas, hade övertalat sin mamma att få ha festen hemma i familjens lyxiga 18-miljonershus. Och Georgie, som är stort fan av MTV-programmet ”My super sweet 16” där rika flickor och pojkar försöker överträffa varandras 16-åsfester, hade gett sig katten på att hålla en baluns som skulle låta talas om sig.

Det lyckades hon med.

Kaos
Trots stränga förmaningar att max 100 personer fick komma, gjorde Georgie allt för att bjuda in så mycket folk som möjligt. Hon annonserade överallt, bland annat på Facebook, och givetvis nappade folk på erbjudandet.

Gruppen Facebook republican army var bland de som fick informationen och snabbt spreds ryktet om festen i lyxkvarteren. Polisen uppskattar att runt 500 människor hade trängt sig in i huset där de gått fullständigt bärsärk på inredningen. Inte ett glasföremål var helt, golven nedskitade och förstörda, fönstren krossade, lampor och speglar sönderslagna och sprit- och ölflaskor överallt.

Det var kort sagt kaos.

Chock
Tolv polisbilar kallades till platsen för att mota ut de vildsinta ungdomarna. Polisen ringde också till mamma och pappa, som satt och åt middag på en restaurang inte långt hemifrån.

– Jag fick en chock, säger Sylvia Hobday, mamma till Georgie, till Daily Mail. Jag undrade vad i all sin dar alla de där människorna gjorde i mitt hem.

Tidningen har talat med Steve O'Brien, en 25-åring som startade gruppen Facebook republican army (nu bortplockad av Facebook) och som skamlöst berättar att hans stora mål i livet är att supa skallen i bitar och helst hemma hos folk han inte känner. Festerna hittar de på nätet.

– När saker och ting går över styr så är våra killar inblandade nio gånger av tio, säger han. Personligen går jag inte runt och slår sönder saker, men när du har fyrtio grabbar som är på partyhumör så händer det saker.

Koma
Han och Facebook republican army fick publicitet första gången när 15-åriga Gemma Johnson fick besök på sin fest hemma i Worthing i västra Sussex tidigare i år. Skadorna efter drogorgien uppgick till cirka 60 000 kronor och familjens hund hamnade i koma efter att ha blivit matad med ecstasytabletter.

Det, tycker Steve, var ett härligt kalas.

Hur mycket pengar festen i Brighton kommer att kosta är inte klart, men det blir dyrt. Det bekymrar dock inte Georige, som tycker att mamma Sylvia är väl gnällig.

– Hon ångrar ingenting utan tycker bara att festen har bättrat på hennes rykte. Ungdomar vill vara coola och enligt henne och hennes vänner är detta coolt, säger Sylvia.

Georgie tittar surt på sin mamma och säger:

– Det kunde varit mycket värre. Hon fattar bara inte.

I en artikel i Times har Steve O'Brien försökt att tona ner sin roll i Facebook republican army.

– Det här kan påverka mitt jobb. Det har gått tillräckligt långt nu, säger han.
Skadorna efter drogorgien uppgick till cirka 60 000 kronor och familjens hund hamnade i koma efter att ha blivit matad med ecstasytabletter.

Det, tycker Steve, var ett härligt kalas.
Haha så sjukt

http://duckdown82.tumblr.com/