I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Trasig chips påse blir rättsak

Övrigt - Blandat

   

2008-11-05 14:12

Trasig chips påse blir rättsak

Egenmäktigt förfarande anser åklagaren att en 15-åring från Boråstrakten gjorde sig skyldig till när han tog en chipspåse från en kompis och slet sönder den. I dag åtalades 15-åringen.

En påse chips som en 15-åring tog utan lov från en jämnårig ska tas upp i Borås tingsrätt. Pojken har nämligen åtalats för egenmäktigt förfarande för händelsen i september när han slet sönder chipspåsen så att chips hamnade på golvet skriver Borås Tidning på nätet.

Han har medgett att han tog påsen, men inte erkänt brott.

Däremot blir misshandeln som följde på chipsspillet inte någon rättssak. Killen som från början hade chipspåsen blev misshandlad med sparkar och slag av en 14-åring i sällskapet, som inte gillade killens kommentarer. Eftersom 14-åringen inte är straffmyndig slipper han åtal.

15-åringen åtalas inte bara för den trasiga chipspåsen. I åtalet ryms också skadegörelse efter att han sprayat färg på bland annat en staty i Viskafors. Han är också åtalad för att ha snattat ett cigarettpaket.



Länk till http://nyheter.se.msn.com/article.aspx?cp-documentid=10692114

Det är inte lätt att vara tung när man ingenting väger